top article

Η celebrity chef ομάδα του Hoocut μας έκανε να αγαπήσουμε ξανά εκείνο το παλιό, παραδοσιακό, αληθινό σουβλάκι, το μικρό και νόστιμο. Επίσης, έφερε το σουβλάκι-προβατίνα στη ζωή μας, εντάξει αυτό από μόνο του για εμένα αρκεί για να τους αγαπώ για πάντα. Τώρα έβγαλαν και τυλιχτό με μπιφτέκι, ένα μπιφτέκι τόσο λεπτό, που εύκολα το μπερδεύεις στην όψη με πολύ λεπτοκομμένο γύρο. Γενικά τα παιδιά του Hoocut έχουν πάντα μία ωραία, νέα και λαχταριστή ιδέα να μοιραστούν μαζί σου, γι’ αυτό και βρεθήκαμε και τα είπαμε με φόντο τις νοστιμιές που περνούσαν αδιάκοπα από μπροστά μας (εντάξει, τρώγαμε κιόλας!)

#Tidbits *: Περί Σουβλακίου

Ποια είναι η καινοτομία και η φιλοσοφία πίσω από το hoocut που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα;
Στο Hoocut επιχειρήσαμε να φτιάξουμε από την αρχή το αληθινό σουβλάκι, θέλοντας να προσφέρουμε ένα προϊόν με πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας, απλές τεχνικές και μαγειρική σκέψη. Πρόκειται για ένα φαγητό που έχει πολύ βαθιές ρίζες και αφορά όλο τον κόσμο. Ένα φαγητό λιγάκι "κακοποιημένο" στο οποίο αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε τις ίδιες αρχές που έχουμε εφαρμόσει και στα άλλα εστιατόρια μας. Αυτό το φαγητό έχει όμως και ένα σοβαρό πλεονέκτημα για τους ανθρώπους. Καταναλώνοντάς το έχει ένα πλήρες γεύμα και είναι μία πλήρης τροφή. Αυτό από μόνο του είναι μία πρόκληση, να ασχοληθεί κανείς με ένα τόσο τέλειο γεύμα, που το κρατάς με το ένα σου χέρι. Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη ότι πρόκειται για κάτι φοβερό από μόνο του. Επομένως ξεκινήσαμε τις διαδικασίες που χρειάζονται για να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο επεξεργασίας και διαχείρισης των πρώτων υλών του. Το βασικότερο όλων η πίτα του, το ψωμί στην ουσία που εμπεριέχει όλα τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια προχωρήσαμε με το να ξαναδούμε το κρέας πάλι αγορασμένο φρέσκο, πάλι νωπό πάλι επεξεργασμένο μέσα στο χώρο και ψημένο και φτιαγμένο εκείνη την ώρα που έχει κανείς ανάγκη να το τυλίξει να το πάρει και να φύγει. Έτσι δημιουργήσαμε  ένα μαγαζί για κάθε πρώτη ύλη που αφορά το τελικό προϊόν, δηλαδή μαναβική για τα λαχανικά, κρεοπωλείο για κρέας και αρτοποιείο για τις πίτες. Από αυτά τα τρία μαγαζιά θα βγαίναμε να ψωνίσουμε αν λέγαμε ότι δεν υπάρχουν όλα αυτά μαζί στον ίδιο χώρο. Δημιουργήσαμε μία εσωτερική αγορά, μέσα στο ίδιο μαγαζί, τα 3 αυτά μαγαζιά τα οποία τροφοδοτούν το κεντρικό, την ψησταριά.

 

Hoocut
To τυλιχτό με μπιφτέκι


Ποιο είναι το best selling σουβλάκι σας;
Το σουβλάκι με την προβατίνα. Το συμπεριλάβαμε στο μενού χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες και ξεπέρασε κάθε δεδομένο. Θεωρούμε ότι αποτελεί την χαρακτηριστικότερη γεύση της παιδικής μας ηλικίας…για κάποιους, μιας κάποιας ηλικίας (γέλια!)

Πείτε μου δύο λόγια για το νέο σας προϊόν, το μπιφτέκι.
Βασικός κανόνας της επεξεργασίας όλων των υλικών, αλλά ειδικά και του κρέατος είναι να διατηρηθεί η ισορροπία στη γεύση και στο μέγεθος. Για να το πετύχουμε αυτό δημιουργήσαμε κατά κάποιον τρόπο τον δικό μας "γύρο" με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που γνωρίζουμε έως τώρα. Σε οριζόντια λεπτά φύλλα ψήνεται για ελάχιστα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ψιλοκόβεται οριζόντια. Με τον τρόπο αυτό, αφενός έχεις τη στιγμή που θέλεις ένα φρεσκότατο σουβλάκι και αφετέρου δεν έχεις καθόλου φύρα ώστε να χρειάζεται να την δώσεις ξανά το επόμενο πρωί στον πελάτη σου. Αποφασίσαμε λοιπόν να μεταχειριστούμε ανάλογα και το παρεξηγημένο μπιφτέκι. Μία πολύ λεπτή στρώση κιμά ψήνεται κατά τον ίδιο τρόπο και κόβεται και αυτό οριζόντια σε λεπτά κομμάτια. Ένα διαφορετικό στην όψη μπιφτέκι αλλά στη γεύση πολύ ανώτερο.

Hoocut

Τι κάνει ένα σουβλάκι πραγματικά νόστιμο;
Αναμφισβήτητα οι άριστες πρώτες ύλες και η ισορροπία στη διαχείρισή τους.

Γιατί στη χώρα μας το εθνικό μας street food έχει κακοποιηθεί τόσο πολύ;
Η βιομηχανοποίηση είναι ένας λόγος, η οποία δημιουργεί μία σταθερότητα στο προϊόν, στη γεύση, στην οικονομία του χρόνου, αλλά αυτό κοστίζει πάντοτε σε ποιότητα. Ο τρόπος ζωής είναι ο άλλος λόγος. Επειδή τα τελευταία 20 χρόνια και ο κόσμος δεν προλαβαίνει να μαγειρέψει έχουν αυξηθεί πάρα πολύ όχι μόνο τα σουβλατζίδικα, αλλά και άλλα προϊόντα γρήγορου φαγητού σε όλη τη χώρα για την ευκολία τους. Αυτό όμως έχει φέρει στο προσκήνιο πολλούς επιχειρηματίες που δεν είναι σχετικοί με το μαγείρεμα και το χώρο της εστίασης γενικά και άρα αντιμετωπίζουν τις επιχειρήσεις τους μόνο από τη μεριά του κόστους. Ωστόσο ενώ φαινομενικά το street food φαίνεται ένα απλό και εύκολο στην όψη του φαγητό, χρειάζεται πολύ περισσότερη μελέτη, μαεστρία και μεράκι να το μαγειρέψεις σωστά από ότι άλλα πιο σύνθετα φαγητά, διότι μιλάμε συνήθως για ένα δυο υλικά από τα οποία δε μπορεί κανείς εύκολα να κρυφτεί. Θα πρέπει να είναι τέλεια από κάθε άποψη.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε και άλλα Hoocut στην αττική;
Μέσα στη χρονιά που διανύουμε θα δούμε σίγουρα περισσότερα Hoocut.

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>