top article

Πώς θα χαρακτηρίζατε την κουζίνα που παρουσιάσατε στη φετινή σας συνεργασία με το Santoro;

Στο εστιατόριο Santoro στόχος μας είναι να αναδεικνύουμε τις εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές της υψηλής γαλλικής γαστρονομίας. Η φιλοσοφία μας είναι μέσα από αυτή τη συνάντηση, να χαρίζουμε στους επισκέπτες μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία, δίνοντας σε όλη τους τη διαμονή στο ξενοδοχείο την αυθεντική γεύση αυτού του μοναδικού τόπου, της Σαντορίνης, των Κυκλάδων και της Ελλάδας, με τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα με τον οποίο αποδίδονται χάρη στις υψηλές τεχνικές της γαλλικής κουζίνας.

#Tidbits *: Ένας Γάλλος στη Σαντορίνη

 

Ποιο ρόλο παίζει η τοπική πρώτη ύλη στη διαμόρφωση του μενού σας;

Η Σαντορίνη, εκτός από ένα ανεπανάληπτο σε ομορφιά νησί, προσφέρει πληθώρα εξαιρετικών προϊόντων. Φυσικά, στο εστιατόριο Santoro, του Grace Hotel Santorini, δεν θα μπορούσαμε παρά να αξιοποιήσουμε τους θησαυρούς της θηραϊκής γης. Έτσι, στα πιάτα μας θα συναντήσετε πολλά και εμβληματικά προϊόντα της Σαντορίνης, όπως η φάβα, το κρασί, τα ντοματίνια, η κάπαρη και άλλα.

Πόσο δύσκολο ήταν να παντρέψετε τις τεχνικές της υψηλής γαστρονομίας με την τοπική παράδοση της Σαντορίνης;

Σε όποιο ελληνικό νησί βρεθώ, πάντα δοκιμάζω τόσο τα τοπικά προϊόντα όσο και συνταγές, παραδοσιακές αλλά και καινούργιες, από τους ντόπιους. Ένας σεφ στην Σαντορίνη έχει τη μοναδική τύχη να έχει στη διάθεσή του μια μεγάλη ποικιλία τοπικών πρώτων υλών άριστης ποιότητας. Όταν έχεις στην διάθεσή σου τέτοια ποικιλία από υλικά τόσο υψηλής ποιότητα και με τόσο μακρά ιστορία, μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.

Grace Santorini

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο από το μενού της σεζόν και γιατί;

Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω ψάρια. Εξειδικεύομαι, άλλωστε, στο ψάρι και λατρεύω τις άπειρες δημιουργικές επιλογές που σου δίνει ως βάση, αφού μπορείς να "παίξεις" με διαφορετικές σάλτσες και με άπειρους συνδυασμούς υλικών. Φέτος, στο εστιατόριο Santoro , το αγαπημένο μου πιάτο είναι ο ‘κύλινδρος φάβας με αυγοτάραχο, λευκή σοκολάτα και λάιμ', ένας υπέροχος συνδυασμός απαιτητικής τεχνικής και γεύσεων που ‘εκρήγνυνται’ στο στόμα σου.

Grace Santorini

Το location του εστιατορίου και η μαγική του θέα επηρέασαν το σχεδιασμό του μενού σας;

Το εστιατόριο Santoro βρίσκεται σε ένα σημείο με μαγευτική θέα. Αυτό για μας είναι μεγάλο πλεονέκτημα αλλά και μεγάλη πρόκληση. Είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς μια τέτοια θέα σαν αυτή που απλώνεται μπροστά στους επισκέπτες μας - πρέπει τα πιάτα μας να είναι εξίσου εντυπωσιακά. Ελπίζουμε ότι το καταφέρνουμε.

Ποια είναι η άποψή σας για τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομική σκηνή;

Η γαστρονομία στην Ελλάδα έχει περάσει πλέον σε νέα εποχή. Σήμερα, οι πελάτες έχουν γίνει πιο απαιτητικοί σε σχέση με 17 χρόνια πριν, οπότε και ήρθα εγώ στην Ελλάδα. Το κοινό στην Ελλάδα πλέον είναι ανοιχτό σε νέες γαστρονομικές εμπειρίες, γνωρίζει τι αναζητά σε κάθε πιάτο και εντυπωσιάζεται δυσκολότερα, ανεβάζοντας μοιραία και τον δείκτη της ποιότητας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί παρακινεί εμάς τους σεφ να εξελισσόμαστε και να αναζητούμε νέες τεχνικές και υλικά για να ικανοποιήσουμε και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Για μένα η Ελλάδα είναι ο πιο όμορφος κήπος της Ευρώπης! Κι αυτό γιατί τα προϊόντα έχουν ακριβώς τη γεύση που θα έπρεπε να έχουν.

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>