Ένα από τα πιο αγαπημένα μας στέκια στην Αθήνα, ο Senios, άνοιξε ξανά τις πόρτες του με νέο concept, αλλά την ίδια φανταστικά "σένια" αύρα
Προσωπικά, και κακά τα ψέματα πάντα προσωπικά γράφω εδώ, για εμένα ο Senios ήταν ένα μαγαζί που ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο ρετρό μωσαϊκό του. Όταν λοιπόν το καλοκαίρι έκλεισε για έργα, λίγο στεναχωρήθηκα με το σενάριο της αλλαγής concept. Τώρα όμως που άνοιξε ξανά και είδα το αποτέλεσμα, χάρηκα διπλά γιατί συνεχίζει να είναι "σένιο", αλλά έχει σαφώς ενισχυμένη τη ρετρό διάθεση που αγάπησα εκεί σε πολύ πιο αυθεντικό βαθμό.

Ο Senios λοιπόν λειτουργεί ξανά εδώ και περίπου δύο εβδομάδες με νέο, α λα παλαιά concept, αφιερωμένο πλέον ξεκάθαρα στο γνήσιο αθηναϊκό ευ ζην. Στο νέο σχήμα, τα ηνία της κουζίνας ανήκουν πλέον στον εξαιρετικό σεφ Δημοσθένη Μπαλόπουλο, που έχει αποκτήσει ορκισμένο fan club από το έργο του στο ΦΒΚ του Frater&Soror, ο οποίος σε αυτή τη νέα για το Senio εποχή δημιουργεί πιάτα που βασίζονται ξεκάθαρα στην παράδοση με διακριτική την παρουσία στοιχείων από τη νέα ελληνική γαστρονομία.

Το μενού είναι αφιερωμένο σε αυθεντικούς ελληνικούς μεζέδες, όπως τα μαυρομάτικα σπιανάδα, οι πατατοκροκέτες γεμιστές με σπετζοφάι και το γιαουρτλού με σουβλιστά κεφτεδάκια αρνιού.

Για την συνοδεία των παραπάνω, ο σεφ έχει προβλέψει και τις απαραίτητες αλοιφές από μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή μέχρι και το κλασικό τζατζίκι που καλείσαι να διαλέξεις μέσα από το δίσκο που έρχεται στο τραπέζι σου.

Τα τραπεζάκια τώρα πια μαρμάρινα και οι ξύλινες καρέκλες του καφενείου σε προσκαλούν να μπεις στο old fashioned mood, χαζεύοντας την ανοικτή κουζίνα και τα καλάθια, τους δίσκους και τα αλλαντικά που κρέμονται από το ταβάνι και εκτίθενται στα ρετρό ψυγεία.

Ελληνικά αποστάγματα σε μεγάλη ποικιλία, κρασί αλλά και vintage inspired cocktails δεν αφήνουν κανένα παραπονεμένο, ενώ στο "καφεκοπτείο" ψήνονται καθημερινά αρωματικά χαρμάνια για πρωινό καφεδάκι και εφημερίδα. Σύντομα που θα το επισκεφθώ και επίσημα για φαγητό, θα σου έχω νέες γευστικές ανταποκρίσεις, επί του παρόντος πάντως κρατώ πως το νέο concept παίζει να μου αρέσει ακόμη περισσότερο.
Info:
Tηλ. κρατήσεων: 210 3318778
Διεύθυνση: Καλαμιώτου 15, 105 60, Αθήνα
Ωράριο: Κυρ. - Πεμ. 10:00 - 02:00, Παρ. & Σάβ. 10:00 - 04:00
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information