top article

New season trends

  1. Shoes SS21 | Τα ζευγάρια που χρειάζεσαι τη φετινή άνοιξη Shoes SS21 | Τα ζευγάρια που χρειάζεσαι τη φετινή άνοιξη
  2. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τάση στα sneakers για την άνοιξη Αυτή είναι η μεγαλύτερη τάση στα sneakers για την άνοιξη
  3. Αλλαγή εποχής | Τι να αλλάξεις στη beauty ρουτίνα σου την άνοιξη Αλλαγή εποχής | Τι να αλλάξεις στη beauty ρουτίνα σου την άνοιξη
  4. Πώς να φορέσεις το κολάν σου την άνοιξη Πώς να φορέσεις το κολάν σου την άνοιξη
  5. 5 ζευγάρια παπούτσια που ταιριάζουν τέλεια με τα ανοιξιάτικα φορέματά σου 5 ζευγάρια παπούτσια που ταιριάζουν τέλεια με τα ανοιξιάτικα φορέματά σου
  6. Τα ωραιότερα λευκά φορέματα για την άνοιξη Τα ωραιότερα λευκά φορέματα για την άνοιξη
  7. Αυτό θα είναι το χτένισμα του καλοκαιριού σύμφωνα με τον κομμωτή της JLo Αυτό θα είναι το χτένισμα του καλοκαιριού σύμφωνα με τον κομμωτή της JLo
  8. Τα πανωφόρια που δεν πρέπει να λείπουν από την ανοιξιάτικη συλλογή σου Τα πανωφόρια που δεν πρέπει να λείπουν από την ανοιξιάτικη συλλογή σου
  9. Τι να φορέσεις για να πας για πικ-νικ την άνοιξη Τι να φορέσεις για να πας για πικ-νικ την άνοιξη
  10. 10 "ανθισμένα" ρούχα και αξεσουάρ με μαργαρίτες 10 "ανθισμένα" ρούχα και αξεσουάρ με μαργαρίτες
  11. Οι πιο stylish ανοιξιάτικοι συνδυασμοί για να αντιγράψεις Οι πιο stylish ανοιξιάτικοι συνδυασμοί για να αντιγράψεις
  12. Patchwork | H τάση που επέστρεψε από το παρελθόν και κατέκλυσε την αγορά Patchwork | H τάση που επέστρεψε από το παρελθόν και κατέκλυσε την αγορά
  13. Πώς να φορέσεις την καμπαρντίνα σου φέτος την άνοιξη Πώς να φορέσεις την καμπαρντίνα σου φέτος την άνοιξη
  14. 5 φρέσκοι τρόποι για να φορέσεις το λευκό Τ-shirt την άνοιξη 5 φρέσκοι τρόποι για να φορέσεις το λευκό Τ-shirt την άνοιξη
  15. Chocolate Cake | Η αγαπημένη απόχρωση μαλλιών για μελαχρινές τη φετινή άνοιξη Chocolate Cake | Η αγαπημένη απόχρωση μαλλιών για μελαχρινές τη φετινή άνοιξη
  16. Curtain Bangs | Όλες οι λεπτομέρειες για το πιο hot hair trend του 2021 Curtain Bangs | Όλες οι λεπτομέρειες για το πιο hot hair trend του 2021
  17. Ο πιο updated τρόπος να φορέσεις τις πλεκτές ζακέτες σου την άνοιξη Ο πιο updated τρόπος να φορέσεις τις πλεκτές ζακέτες σου την άνοιξη
  18. Πώς θα φορέσεις το δερμάτινο παντελόνι την άνοιξη Πώς θα φορέσεις το δερμάτινο παντελόνι την άνοιξη
  19. Spring 2021 | Οι 3 μεγαλύτερες τάσεις στα φορέματα Spring 2021 | Οι 3 μεγαλύτερες τάσεις στα φορέματα
  20. Τσάντες 2D | H σούπερ τάση στα αξεσουάρ της άνοιξης Τσάντες 2D | H σούπερ τάση στα αξεσουάρ της άνοιξης
  21. Τα must-haves του ανοιξιάτικου στυλ Τα must-haves του ανοιξιάτικου στυλ
  22. 10+1 ανοιξιάτικα ζευγάρια παπούτσια από το Mango για στιλάτες εμφανίσεις 10+1 ανοιξιάτικα ζευγάρια παπούτσια από το Mango για στιλάτες εμφανίσεις
  23. Τα πιο χρωματιστά σύνολα για τις πρώτες μέρες της άνοιξης Τα πιο χρωματιστά σύνολα για τις πρώτες μέρες της άνοιξης
  24. 5 χρωματιστές τσάντες που θα κρατήσουμε την άνοιξη 5 χρωματιστές τσάντες που θα κρατήσουμε την άνοιξη
  25. Styling Tips | Οι πιο χρήσιμες συμβουλές μόδας για τα ανοιξιάτικα looks σου Styling Tips | Οι πιο χρήσιμες συμβουλές μόδας για τα ανοιξιάτικα looks σου
  26. 3 looks για την άνοιξη με κομμάτια από την H&M studio SS21 3 looks για την άνοιξη με κομμάτια από την H&M studio SS21
  27. Οι 10 + 1 μεγαλύτερες τάσεις για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 Οι 10 + 1 μεγαλύτερες τάσεις για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021
  28. Τάσεις Άνοιξη 2021 | To micro trend που θα είναι το μεγάλο χιτ της νέας σεζόν Τάσεις Άνοιξη 2021 | To micro trend που θα είναι το μεγάλο χιτ της νέας σεζόν
  29. Fendi S/S 21 | Τα hairstyles-όνειρο των μοντέλων Fendi S/S 21 | Τα hairstyles-όνειρο των μοντέλων
  30. Paris Haute Couture Week SS21 | Τα looks που ξεχωρίσαμε Paris Haute Couture Week SS21 | Τα looks που ξεχωρίσαμε
  31. Τα 7 hairstyles & hair trends που θα βλέπουμε παντού την Άνοιξη του 2021 Τα 7 hairstyles & hair trends που θα βλέπουμε παντού την Άνοιξη του 2021
  32. Οι πιο hot τάσεις για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 Οι πιο hot τάσεις για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021
  33. Οι hot αποχρώσεις νυχιών της επόμενης σεζόν για τα πιο cool μανικιούρ Οι hot αποχρώσεις νυχιών της επόμενης σεζόν για τα πιο cool μανικιούρ
  34. Τα 5+1 κυρίαρχα makeup trends για την Άνοιξη 2021 Τα 5+1 κυρίαρχα makeup trends για την Άνοιξη 2021
  35. Τα 7 beauty trends που θα κυριαρχήσουν το 2021 σύμφωνα με τους ειδικούς Τα 7 beauty trends που θα κυριαρχήσουν το 2021 σύμφωνα με τους ειδικούς
  36. Summer of 21 | Η νέα συλλογή Saint Laurent παρουσιάζεται με μια ταινία του Gaspar Noé Summer of 21 | Η νέα συλλογή Saint Laurent παρουσιάζεται με μια ταινία του Gaspar Noé
  37. Αυτά είναι τα χρώματα στα μαλλιά που θα πρωταγωνιστήσουν το 2021 Αυτά είναι τα χρώματα στα μαλλιά που θα πρωταγωνιστήσουν το 2021

Η πρώτη μου γνωριμία με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη ήταν μία συνέντευξη που κάναμε για το έντυπο Madame Figaro με αφορμή το opening του CTC, αισίως πλέον πριν σχεδόν 5 χρόνια. Αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο στο μυαλό από εκείνη την πρώτη γνωριμία μας είναι πόσο μικρός σε ηλικία μου είχε φανεί όταν τον πρωτοείδα και πόσο αυτή η εντύπωση άρθηκε εντελώς στο μυαλό μου κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας. Δεν μου συμβαίνει συχνά αυτό με τους ανθρώπους, να με εκπλήσσουν τόσο ευχάριστα, που η εντύπωση της πρώτης επαφής να αλλάζει τόσο ραγδαία μετά από 1-2 ώρες συζήτησης.

#Tidbits *: Ο Ταλαντούχος Κύριος Τσιοτίνης

Βλέπεις "το παιδάκι" που συνάντησα μπροστά στο σταθμό του μετρό είχε τόσα πράγματα να πει που πολύ γρήγορα σταμάτησα να έχω την ίδια όψη μπροστά στα μάτια μου, λίγο σαν μαγική εικόνα, που την κουνάς λίγο προς τα πάνω ή λίγο προς τα κάτω και βλέπεις κάτι εντελώς διαφορετικό. Δεν σου κρύβω πως μέσα στα χρόνια που πέρασαν από τότε μέχρι σήμερα, αυτή η αίσθηση ουσιαστικής εκτίμησης που τρέφω για τον Αλέξανδρο ως σεφ και ως άτομο έχει απλώς μεγαλώσει και εδραιωθεί πιο σταθερά μέσα στο μυαλό μου. Γιατί το να αποφασίσεις να ανοίξεις ένα γαστρονομικό εστιατόριο μέσα στην Ελλάδα της βαθιάς κρίσης, χωρίς κανέναν όμιλο ή πλούσιο θείο από πίσω να σε στηρίζει, για εμένα δείχνει ψυχή και το να καταφέρεις να το κρατήσεις σε συνεχή ανοδική πορεία, βάζοντας το δικό σου λιθαράκι στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, για εμένα δείχνει μυαλό. Το ταλέντο δεν το αναφέρω όπως βλέπεις καν μέχρι τώρα, αφενός γιατί όταν μιλάμε για τον Αλέξανδρο το θεωρώ σχεδόν δεδομένο και αφετέρου γιατί για αυτό ακριβώς το δημιουργικό ταλέντο θα μιλήσουμε παρακάτω.

ctc

Το CTC λοιπόν οδεύει αισίως προς τα 5α του γενέθλια και σου έκανα όλη αυτήν την εισαγωγή γιατί στο δικό μου το μυαλό -και νομίζω στο μυαλό όλων μας- CTC και Τσιοτίνης είναι δύο έννοιες σε απόλυτη ταύτιση. Όπως μεγαλώνει, εξελίσσεται και εδραιώνεται το ένα, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το άλλο, και αντιστρόφως. Ο σεφ μπορεί να βρίσκεται συχνά "στο δρόμο" για τα διάφορα project του (που μη γελιόμαστε είναι και πολλά) σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά νιώθεις πως το CTC είναι το σπίτι του, το μέρος εκείνο στο οποίο σε καλωσορίζει και σε καθίζει, όπως κάποιος θα σε κάθιζε στο σαλόνι του. Τώρα αν στο σαλόνι του Τσιοτίνη θα τύχει να δοκιμάσεις και ορισμένα πιάτα που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη γαστρονομική σου μνήμη, ε αυτό πια είναι θέμα ταλέντου. Αλλά το θέμα εδώ -τουλάχιστον για εμένα- δεν είναι τόσο το μαγειρικό ταλέντο, όσο συνολικά το δημιουργικό ταλέντο. Τι εννοώ; Υπάρχουν ορισμένα από τα πιάτα του CTC, όπως η κλασσική πλέον (και απόλυτα ταυτισμένη με τον σεφ) Βελουτέ Καλαμπόκι, που είναι μαγικά και δεν θέλεις να καταπιείς γιατί απλώς δεν θέλεις να τελειώσει η απόλαυση, όμως για εμένα το πιο δυνατό χαρτί του εν λόγω εστιατορίου είναι η ατμόσφαιρα, η κλιμάκωση, το μυστήριο, η έκπληξη, το προσωπικό στοιχείο, η εμμονή στη λεπτομέρεια, και το γεγονός πως όλα τα παραπάνω υπηρετούνται με την ίδια διάθεση από όλα τα παιδιά που θα συναντήσεις να εργάζοναι εκεί. 

ctc


Τα πράγματα εδώ δεν γίνονται τυχαία, από το πρώτο welcome, την τάρτα τομάτας με παγωτό μοτσαρέλα και βασιλικό σε σχήμα μικρού τριαντάφυλλου που γεμίζει φρεσκάδα και γεύση το στόμα σου, μέχρι τον πιο γλυκό τρόπο για να παραλάβεις το λογαριασμό (θα τα πούμε παρακάτω αυτά), όλα εδώ δείχνουν μελετημένα στην εντέλεια, αλλά με έναν τρόπο τόσο cool και ρέοντα, που θαρρείς πως μόλις τώρα το σκέφτηκαν, δεν ξέρω πως ακριβώς να στο εξηγήσω, αλλά εδώ νιώθεις πως απολαμβάνεις το έργο χωρίς τίποτα να σου μαρτυρά τις ατελείωτες πρόβες. Και επειδή το μενού εδώ αξίζει να το βιώσεις και λίγο ως έκπληξη και να ζήσεις από κοντά την εξαιρετική κλιμάκωση, δεν θα σου το χαλάσω, αλλά θα σου παρουσιάσω επιλεκτικά τρία πιάτα (άντε το πολύ τέσσερα!) και θα σε αφήσω να ανακαλύψεις μόνος σου ολόκληρη την εικόνα. Άλλωστε ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα της πρώτης ύλης στην καθημερινή αγορά, μπαίνουν και βγαίνουν πιάτα στο μενού, οπότε ακόμη και με αυτά που θα σου πω, ελπίζω πως δεν θα σου "κλέψω" τίποτα από την προσωπική σου διάδραση με το CTC.

ctc

Η CTC εκδοχή του "τυλιχτού", που εδώ υπηρετείται από μία τόσο όσο πρέπει αφράτη Τηγανίτα από ξινόχοντρο τραχανά με lollipop φοινόκιο και αυγοτάραχο, το οποίο σε προτρέπουν να τυλίξεις μέσα στην τηγανίτα και να δημιουργήσεις την πιο εκλεπτυσμένη version τυλιχτού ever. 

ctc

Εντάξει, όπως κατάλαβες και από τα παραπάνω, η signature Βελουτέ από καλαμπόκι, αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο είναι σίγουρα το αγαπημένο μου πιάτο και κανένα δεν το έχει ξεπεράσει (αν και αρκετά το έχουν πλησιάσει) από όλα τα πιάτα της 5ετίας του CTC. Η φωτό αδικεί λίγο το πιάτο, καθώς καθυστέρησα να το φωτογραφίσω, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για τη μαγική της γεύση, τη βελούδινη αίσθηση ειλικρινούς ζεστασιάς που αφήνει στην ψυχή σου. Πραγματικά θα ήθελα αυτό το πιάτο να κλείσει ακόμη πέντε χρόνια στο μενού του εστιατορίου. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πιάτο "κέντημα", μπακαλιάρος κονφί σε μους από καμένο βούτυρο και πράσο @alextsiotinis @ctcresto #madamefigaro #madamefigarogr #tidbits #tidbitsblog #kounellylife #clearlynotonadiet #embroidery #newmenu #finedinning #5yearsctc

A post shared by Nelly Kalamara (@kounelly) on

Το φρέσκο ψάρι ημέρας με μους από πράσο και καμένο βούτυρο, που τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν ροφός, είναι ένα από εκείνα τα πιάτα που με έβαλαν πρόσφατα ξανά στο παραπάνω δίλημμα (αν δηλαδή μπορώ να αγαπήσω κάποιο περισσότερο από τη βελουτέ). Πέρα από τη συγκλονιστικά δεμένη γεύση του, που όμως επιτρέπει στα επί μέρους συστατικά να αναδυθούν μέσα από το σύνολο και το καθένα να ξεχωρίσει στο βαθμό που του αρμόζει, είναι και αυτή η μαγική παρουσίαση – κέντημα. Εκεί φαίνεται η προσπάθεια, ο κόπος, η προσοχή, το πάθος, η δημιουργική εμμονή: στο τραγανό "σεμεδάκι" από μελάνι σουπιάς, που εσύ θα κάνεις μία γευστική μπουκιά, αλλά για λίγα δευτερόλεπτα θα έχει ομορφύνει με μία μικρή νότα ουσιαστικής δημιουργικής φινέτσας τη βραδιά σου. 

ctc

Το πιο γλυκό σοκολατένιο ροζ γουρουνάκι – κουμπαράς κρύβει μέσα του το λογαριασμό και δεν χρειάζεται να πω πως είναι αρκετά πιθανό να αναδειχθεί στο πιο insta-worthy dessert της σεζόν που έρχεται, αφού ο θρυμματισμός του με το ειδικό σφυρί είναι μία εξαιρετικά ένοχη απόλαυση από μόνος του! Αρκεί να ρίξεις μία ματιά στα stories των επισκεπτών του CTC και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ. 

Info: Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, 2107228812, www.ctc-restaurant.com

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>