top article

Comfort zone

  1. Face yoga για καλύτερο ύπνο Face yoga για καλύτερο ύπνο
  2. Skin detox για μετά τις γιορτές Skin detox για μετά τις γιορτές
  3. Τι θα δούμε τον Ιανουάριο στο Netflix Τι θα δούμε τον Ιανουάριο στο Netflix
  4. Beauty at Home| Πώς να περιποιηθείς τον εαυτό σου ακόμα κι αν μείνεις μέσα Beauty at Home| Πώς να περιποιηθείς τον εαυτό σου ακόμα κι αν μείνεις μέσα
  5. Οι 10 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 2020 Οι 10 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 2020
  6. Τα νέα crocs της Priyanka Chopra είναι το ιδανικό footwear για την καραντίνα Τα νέα crocs της Priyanka Chopra είναι το ιδανικό footwear για την καραντίνα
  7. 8 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν περπατάς περισσότερο 8 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν περπατάς περισσότερο
  8. Sheet Masks | Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την beauty τάση από την Κορέα Sheet Masks | Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την beauty τάση από την Κορέα
  9. Οι νέες σειρές του Netflix για τον Δεκέμβριο 2020 Οι νέες σειρές του Netflix για τον Δεκέμβριο 2020
  10. 5 feelgood ταινίες του Woody Allen 5 feelgood ταινίες του Woody Allen
  11. #WorkFromHome με έμπνευση από τη Victoria Beckham | Όλα τα looks της κατά τη διάρκεια της καραντίνας #WorkFromHome με έμπνευση από τη Victoria Beckham | Όλα τα looks της κατά τη διάρκεια της καραντίνας
  12. Choe Candles | Χειροποίητα, φυσικά κεριά με ελληνική υπογραφή Choe Candles | Χειροποίητα, φυσικά κεριά με ελληνική υπογραφή
  13. Οι πιτζάμες των Zara είναι ό,τι χρειάζεσαι τώρα Οι πιτζάμες των Zara είναι ό,τι χρειάζεσαι τώρα
  14. Οι νέες χριστουγεννιάτικες σειρές και ταινίες του Netflix Οι νέες χριστουγεννιάτικες σειρές και ταινίες του Netflix
  15. Το cosy look της Βίκυς Καγιά είναι ιδανικό για το σπίτι Το cosy look της Βίκυς Καγιά είναι ιδανικό για το σπίτι
  16. Πώς θα σταματήσεις να τρως συνέχεια στην καραντίνα Πώς θα σταματήσεις να τρως συνέχεια στην καραντίνα
  17. Μένουμε Σπίτι | Απόλαυσε την ψηφιακή συλλογή με 1000 έργα του Vincent Van Gogh Μένουμε Σπίτι | Απόλαυσε την ψηφιακή συλλογή με 1000 έργα του Vincent Van Gogh
  18. Quarantine Chic | 10 χτενίσματα για να νιώθεις κομψή ακόμα και μέσα στο σπίτι Quarantine Chic | 10 χτενίσματα για να νιώθεις κομψή ακόμα και μέσα στο σπίτι
  19. 10 loungewear σύνολα Zara που είναι τέλεια για την καραντίνα 10 loungewear σύνολα Zara που είναι τέλεια για την καραντίνα
  20. 3 μυστικά για ένα χαλαρωτικό και απολαυστικό μπάνιο 3 μυστικά για ένα χαλαρωτικό και απολαυστικό μπάνιο
  21. Work from home με έμπνευση από τη Victoria Beckham Work from home με έμπνευση από τη Victoria Beckham
  22. To χριστουγεννιάτικο βίντεο της Disney είναι ό,τι πιο τρυφερό θα δεις σήμερα To χριστουγεννιάτικο βίντεο της Disney είναι ό,τι πιο τρυφερό θα δεις σήμερα
  23. Καραντίνα | Πώς αντιδρά κάθε ζώδιο στο lockdown Καραντίνα | Πώς αντιδρά κάθε ζώδιο στο lockdown
  24. 10+2 πράγματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση τον Νοέμβριο 10+2 πράγματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση τον Νοέμβριο
  25. Trending | 3 τάσεις της μόδας εμπνευσμένες από τη καραντίνα Trending | 3 τάσεις της μόδας εμπνευσμένες από τη καραντίνα
  26. 3 σειρές για τον Νοέμβριο 3 σειρές για τον Νοέμβριο
  27. 3 νέα βιβλία να διαβάσεις στην καραντίνα 3 νέα βιβλία να διαβάσεις στην καραντίνα
  28. 50 πράγματα να κάνεις στο lockdown 2.0 50 πράγματα να κάνεις στο lockdown 2.0
  29. 10 κομμάτια από τη νέα συλλογή Zara Home που θα κάνουν πιο cozy το σαλόνι σου 10 κομμάτια από τη νέα συλλογή Zara Home που θα κάνουν πιο cozy το σαλόνι σου
  30. Πώς θα κάνεις ένα lazy outfit να δείχνει πιo stylish Πώς θα κάνεις ένα lazy outfit να δείχνει πιo stylish
  31. 5 συνταγές για DIY μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας 5 συνταγές για DIY μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας
  32. 5 tips για να βελτιώσεις τον ύπνο σου 5 tips για να βελτιώσεις τον ύπνο σου
  33. Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για τη μετάβαση στη νέα σεζόν Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για τη μετάβαση στη νέα σεζόν
  34. Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020: Τα νέα "ugly shoes" που θα δούμε παντού Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020: Τα νέα "ugly shoes" που θα δούμε παντού
  35. Color Trends | 5 χρώματα που προτείνουν οι σχεδιαστές γι’ αυτή τη σεζόν Color Trends | 5 χρώματα που προτείνουν οι σχεδιαστές γι’ αυτή τη σεζόν

Η πρώτη μου γνωριμία με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη ήταν μία συνέντευξη που κάναμε για το έντυπο Madame Figaro με αφορμή το opening του CTC, αισίως πλέον πριν σχεδόν 5 χρόνια. Αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο στο μυαλό από εκείνη την πρώτη γνωριμία μας είναι πόσο μικρός σε ηλικία μου είχε φανεί όταν τον πρωτοείδα και πόσο αυτή η εντύπωση άρθηκε εντελώς στο μυαλό μου κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας. Δεν μου συμβαίνει συχνά αυτό με τους ανθρώπους, να με εκπλήσσουν τόσο ευχάριστα, που η εντύπωση της πρώτης επαφής να αλλάζει τόσο ραγδαία μετά από 1-2 ώρες συζήτησης.

#Tidbits *: Ο Ταλαντούχος Κύριος Τσιοτίνης

Βλέπεις "το παιδάκι" που συνάντησα μπροστά στο σταθμό του μετρό είχε τόσα πράγματα να πει που πολύ γρήγορα σταμάτησα να έχω την ίδια όψη μπροστά στα μάτια μου, λίγο σαν μαγική εικόνα, που την κουνάς λίγο προς τα πάνω ή λίγο προς τα κάτω και βλέπεις κάτι εντελώς διαφορετικό. Δεν σου κρύβω πως μέσα στα χρόνια που πέρασαν από τότε μέχρι σήμερα, αυτή η αίσθηση ουσιαστικής εκτίμησης που τρέφω για τον Αλέξανδρο ως σεφ και ως άτομο έχει απλώς μεγαλώσει και εδραιωθεί πιο σταθερά μέσα στο μυαλό μου. Γιατί το να αποφασίσεις να ανοίξεις ένα γαστρονομικό εστιατόριο μέσα στην Ελλάδα της βαθιάς κρίσης, χωρίς κανέναν όμιλο ή πλούσιο θείο από πίσω να σε στηρίζει, για εμένα δείχνει ψυχή και το να καταφέρεις να το κρατήσεις σε συνεχή ανοδική πορεία, βάζοντας το δικό σου λιθαράκι στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, για εμένα δείχνει μυαλό. Το ταλέντο δεν το αναφέρω όπως βλέπεις καν μέχρι τώρα, αφενός γιατί όταν μιλάμε για τον Αλέξανδρο το θεωρώ σχεδόν δεδομένο και αφετέρου γιατί για αυτό ακριβώς το δημιουργικό ταλέντο θα μιλήσουμε παρακάτω.

ctc

Το CTC λοιπόν οδεύει αισίως προς τα 5α του γενέθλια και σου έκανα όλη αυτήν την εισαγωγή γιατί στο δικό μου το μυαλό -και νομίζω στο μυαλό όλων μας- CTC και Τσιοτίνης είναι δύο έννοιες σε απόλυτη ταύτιση. Όπως μεγαλώνει, εξελίσσεται και εδραιώνεται το ένα, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το άλλο, και αντιστρόφως. Ο σεφ μπορεί να βρίσκεται συχνά "στο δρόμο" για τα διάφορα project του (που μη γελιόμαστε είναι και πολλά) σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά νιώθεις πως το CTC είναι το σπίτι του, το μέρος εκείνο στο οποίο σε καλωσορίζει και σε καθίζει, όπως κάποιος θα σε κάθιζε στο σαλόνι του. Τώρα αν στο σαλόνι του Τσιοτίνη θα τύχει να δοκιμάσεις και ορισμένα πιάτα που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη γαστρονομική σου μνήμη, ε αυτό πια είναι θέμα ταλέντου. Αλλά το θέμα εδώ -τουλάχιστον για εμένα- δεν είναι τόσο το μαγειρικό ταλέντο, όσο συνολικά το δημιουργικό ταλέντο. Τι εννοώ; Υπάρχουν ορισμένα από τα πιάτα του CTC, όπως η κλασσική πλέον (και απόλυτα ταυτισμένη με τον σεφ) Βελουτέ Καλαμπόκι, που είναι μαγικά και δεν θέλεις να καταπιείς γιατί απλώς δεν θέλεις να τελειώσει η απόλαυση, όμως για εμένα το πιο δυνατό χαρτί του εν λόγω εστιατορίου είναι η ατμόσφαιρα, η κλιμάκωση, το μυστήριο, η έκπληξη, το προσωπικό στοιχείο, η εμμονή στη λεπτομέρεια, και το γεγονός πως όλα τα παραπάνω υπηρετούνται με την ίδια διάθεση από όλα τα παιδιά που θα συναντήσεις να εργάζοναι εκεί. 

ctc


Τα πράγματα εδώ δεν γίνονται τυχαία, από το πρώτο welcome, την τάρτα τομάτας με παγωτό μοτσαρέλα και βασιλικό σε σχήμα μικρού τριαντάφυλλου που γεμίζει φρεσκάδα και γεύση το στόμα σου, μέχρι τον πιο γλυκό τρόπο για να παραλάβεις το λογαριασμό (θα τα πούμε παρακάτω αυτά), όλα εδώ δείχνουν μελετημένα στην εντέλεια, αλλά με έναν τρόπο τόσο cool και ρέοντα, που θαρρείς πως μόλις τώρα το σκέφτηκαν, δεν ξέρω πως ακριβώς να στο εξηγήσω, αλλά εδώ νιώθεις πως απολαμβάνεις το έργο χωρίς τίποτα να σου μαρτυρά τις ατελείωτες πρόβες. Και επειδή το μενού εδώ αξίζει να το βιώσεις και λίγο ως έκπληξη και να ζήσεις από κοντά την εξαιρετική κλιμάκωση, δεν θα σου το χαλάσω, αλλά θα σου παρουσιάσω επιλεκτικά τρία πιάτα (άντε το πολύ τέσσερα!) και θα σε αφήσω να ανακαλύψεις μόνος σου ολόκληρη την εικόνα. Άλλωστε ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα της πρώτης ύλης στην καθημερινή αγορά, μπαίνουν και βγαίνουν πιάτα στο μενού, οπότε ακόμη και με αυτά που θα σου πω, ελπίζω πως δεν θα σου "κλέψω" τίποτα από την προσωπική σου διάδραση με το CTC.

ctc

Η CTC εκδοχή του "τυλιχτού", που εδώ υπηρετείται από μία τόσο όσο πρέπει αφράτη Τηγανίτα από ξινόχοντρο τραχανά με lollipop φοινόκιο και αυγοτάραχο, το οποίο σε προτρέπουν να τυλίξεις μέσα στην τηγανίτα και να δημιουργήσεις την πιο εκλεπτυσμένη version τυλιχτού ever. 

ctc

Εντάξει, όπως κατάλαβες και από τα παραπάνω, η signature Βελουτέ από καλαμπόκι, αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο είναι σίγουρα το αγαπημένο μου πιάτο και κανένα δεν το έχει ξεπεράσει (αν και αρκετά το έχουν πλησιάσει) από όλα τα πιάτα της 5ετίας του CTC. Η φωτό αδικεί λίγο το πιάτο, καθώς καθυστέρησα να το φωτογραφίσω, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για τη μαγική της γεύση, τη βελούδινη αίσθηση ειλικρινούς ζεστασιάς που αφήνει στην ψυχή σου. Πραγματικά θα ήθελα αυτό το πιάτο να κλείσει ακόμη πέντε χρόνια στο μενού του εστιατορίου. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πιάτο "κέντημα", μπακαλιάρος κονφί σε μους από καμένο βούτυρο και πράσο @alextsiotinis @ctcresto #madamefigaro #madamefigarogr #tidbits #tidbitsblog #kounellylife #clearlynotonadiet #embroidery #newmenu #finedinning #5yearsctc

A post shared by Nelly Kalamara (@kounelly) on

Το φρέσκο ψάρι ημέρας με μους από πράσο και καμένο βούτυρο, που τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν ροφός, είναι ένα από εκείνα τα πιάτα που με έβαλαν πρόσφατα ξανά στο παραπάνω δίλημμα (αν δηλαδή μπορώ να αγαπήσω κάποιο περισσότερο από τη βελουτέ). Πέρα από τη συγκλονιστικά δεμένη γεύση του, που όμως επιτρέπει στα επί μέρους συστατικά να αναδυθούν μέσα από το σύνολο και το καθένα να ξεχωρίσει στο βαθμό που του αρμόζει, είναι και αυτή η μαγική παρουσίαση – κέντημα. Εκεί φαίνεται η προσπάθεια, ο κόπος, η προσοχή, το πάθος, η δημιουργική εμμονή: στο τραγανό "σεμεδάκι" από μελάνι σουπιάς, που εσύ θα κάνεις μία γευστική μπουκιά, αλλά για λίγα δευτερόλεπτα θα έχει ομορφύνει με μία μικρή νότα ουσιαστικής δημιουργικής φινέτσας τη βραδιά σου. 

ctc

Το πιο γλυκό σοκολατένιο ροζ γουρουνάκι – κουμπαράς κρύβει μέσα του το λογαριασμό και δεν χρειάζεται να πω πως είναι αρκετά πιθανό να αναδειχθεί στο πιο insta-worthy dessert της σεζόν που έρχεται, αφού ο θρυμματισμός του με το ειδικό σφυρί είναι μία εξαιρετικά ένοχη απόλαυση από μόνος του! Αρκεί να ρίξεις μία ματιά στα stories των επισκεπτών του CTC και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ. 

Info: Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, 2107228812, www.ctc-restaurant.com

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>