top article

Η αλήθεια είναι πως η αλλαγή ήταν απαραίτητη, αλλά εδώ φαίνεται να είναι άκρως δραστική. Το Misifu bar restaurant στο Παλαιό Ψυχικό ανακαινίστηκε πλήρως, άλλαξε σεφ, άλλαξε design, άλλαξε ατμόσφαιρα και φαίνεται να βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο με νέες δυνάμεις και πολλά υποσχόμενο σύνολο. 

#Tidbits *: Misifu Reloaded

Τα ηνία της κουζίνας περνούν στα χέρια του Γιώργου Ιακωβίδη, γνωστού μας από τη θητεία του στην Katikies Group of Hotels, που πρεσβεύει εδώ μία κουζίνα comforting, ραφιναρισμένη με ποιοτικά υλικά και απλότητα. Μέσα από παραδοσιακές συνταγές δοσμένες με δημιουργικό και μοντέρνο πνεύμα, υμνεί τις  γευστικές παραδόσεις της Μεσογείου και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της. Στόχος είναι η κουζίνα να βασίζεται σε μικρούς παραγωγούς και προτείνει ένα δυνατό μενού όπου τον κύριο λόγο έχουν τα φρέσκα ζυμαρικά  και τα κρέατα ωρίμανσης. Highlight η πίτσα, φτιαγμένη σαν αυθεντική ναπολιτάνικη, με ζύμη που αφήνεται να ωριμάσει τουλάχιστον 48 ώρες πριν το ψήσιμο στην high tech εκδοχή του πατροπαράδοτου ιταλικού ξυλόφουρνου "της γιαγιάς", που είναι ανοιχτός στη θέα των συνδαιτυμόνων. O Γιώργος Ιακωβίδης εμπνέεται από τα ταξίδια του στη χώρα των Βάσκων, τη Γαλλία και την Ιταλία και προτείνει μια κουζίνα διεθνή, comfort, value, εύκολη, καθημερινή, με brunch, παιδικό menu και πιάτα ημέρας.  Πιάτα που φαίνεται να ξεχωρίζουν στο μενού είναι η pizza, το κριθαρότο με μοσχαρίσια μάγουλα ραγού, το λαυράκι φρικασέ, οι σαλάτες με άγρια χόρτα, ξυνοτύρι, ντάκο χαρουπιού και ντομάτα, ή με σπανάκι, σάλτσα άνηθο και μπλε κατσικίσιο τυρί.

misifu

Το μενού φυσικά συνοδεύεται από τις απαραίτητες προτάσεις σε ποτό, όπως handcrafted cocktails με γαστρονομική προσέγγιση, sparkling cocktails – τέλεια για brunch - aperitivos αλλά και all time classics, και μια δυνατή λίστα κρασιών, υποστηρίζoυν ολιστικά το concept ενός all day bar restaurant με πλουραλιστικό χαρακτήρα. Η χειροποίητη παρασκευή, η φρεσκάδα των υλικών, οι σπιτικοί πουρέδες και μια διάθεση σχεδόν κινηματογραφική με κοσμοπολίτικο flair στην έμπνευση και την παρουσίαση κάνουν τη διαφορά στα cocktails θυμίζοντας τα bar των Grand Hotels της Ευρώπης. Η λίστα κρασιών με μια εύστοχη επιλογή από τον Ελληνικό αμπελώνα ταξιδεύει κυρίως στην Γαλλία και την Ιταλία, με "σταθμό" τα ροζέ της Προβηγκίας. 

misifu

Στο design κυριαρχεί μία αίσθηση φυσικής άνεσης, με τα μεγάλα ανοίγματα να αφήνουν το φως και το πράσινο να εισβάλλει. Αξιοποιώντας την ευεργετική ενέργεια της φύσης και τη δύναμή της να χαρίζει γαλήνη και άνεση, ο Interior designer Σάκης Κυριακίδης σχεδίασε ένα χώρο που παντρεύει το design με artisanal και industrial στοιχεία, τον τοπικό χαρακτήρα με το international feel. Τα γήινα υλικά κυριαρχούν - ξύλο, τσιμεντοκονία, μέταλλο – και δένουν με το πράσινο της ελιάς, των φυτών και των λουλουδιών σε μια φυσική συνέχεια ανάμεσα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Στους τοίχους, σαν σύγχρονη δαντέλα, τα χειροποίητα κεραμικά της Καταλονίας δημιουργούν ένα τρισδιάστατο εφέ, προβάλλοντας τον μεσογειακό χαρακτήρα των interiors και την έμπνευση από την παράδοση δοσμένη με μοντέρνο πνεύμα. Η κουζίνα ανοιχτή σε θέα, το μαρμάρινο bar, η κάβα πλαισιωμένη από μέταλλο και γυαλί σαν ένα μοντέρνο δωμάτιο - κουτί, το αίθριο φωτεινό και ευχάριστο, διαχωρίζουν νοητά τους χώρους προσθέτοντας πόντους στην ατμόσφαιρα.  


Misifu Restaurant
Δαβάκη 1, Ψυχικό, 154 52
Τ: +302106717600


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>