Mια βιωματική εμπειρία μύησης στην ελληνική θαλασσινή κουζίνα προσέφερε ο Λευτέρης Λαζάρου με τον Γιάννη Παρίκο στο Varoulko Seaside
Ένα ξεχωριστό ταξίδι στην ελληνική θαλασσινή κουζίνα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι του Βαρούλκου. Ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Γιάννης Παρίκος υποδέχθηκαν τους εκλεκτούς καλεσμένους τους με ένα live cooking session, στο οποίο αποκάλυψαν τα μυστικά της κουζίνας τους και τους μύησαν στη γευστική ταυτότητα του εστιατορίου.

Η σάλα των private events στον πρώτο όροφο του Βαρούλκου γέμισε με ευχάριστες παρουσίες που απόλαυσαν τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και την ενέργεια των chefs, οι οποίοι μπήκαν στην open plan κουζίνα με διάθεση για δημιουργία και χάρισαν μοναδικές στιγμές μαγειρεύοντας για τους καλεσμένους τους. Ο Λευτέρης Λαζάρου ετοίμασε τη signature ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας και ο Γιάννης Παρίκος τη ψητή σουπιά με κρέμα από "γεμιστά" και μους φέτας. Οι δύο chefs παρουσίασαν τις συνταγές τους σε ένα live cooking session, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τις δοκιμάσουν την ίδια στιγμή κυριολεκτικά από τα χέρια τους.

Το live cooking session πλαισιώθηκε από ένα γεύμα αφιερωμένο στη βραβευμένη κουζίνα του Βαρούλκου στο 2ο επίπεδο του εστιατορίου με την πανοραμική θέα στη μαρίνα του Μικρολίμανου να ολοκληρώνει την εμπειρία. Το μενού περιελάμβανε Αθηναϊκή σαλάτα με πίκλες τζίντζερ, νερό ντομάτας και κρέμα παντζάρι, Ψητή σουπιά με κρέμα από "γεμιστά" και μους φέτας, Ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας και Χριστόψαρο με κρέμα από παντζάρι, μπροκολίνι, μαύρο σκόρδο και σάλτσα μπεαρνέζ. Το γεύμα ολοκληρώθηκε με το "Γλαστράκι" ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο δια χειρός του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη με κρέμα αμυγδάλου, μους γιαούρτι, μέλι, καραμελωμένα νεκταρίνια, κρέμα λουίζας και σορμπέ ροδάκινο.

Αυτά τα πιάτα περιλαμβάνονται στο μενού του Varoulko Seaside και είναι διαθέσιμα καθημερινά για τους επισκέπτες του εστιατορίου. Ανοιχτό από το μεσημέρι, το Varoulko Seaside αποτελεί διαχρονική επιλογή για γεύμα ή δείπνο, με τη θαλασσινή αύρα να συντροφεύει κάθε στιγμή. H έμπειρη ομάδα του εστιατορίου θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα πιάτα που ταιριάζουν στις γευστικές σας προτιμήσεις μέσα από ένα μενού - ωδή στη ψαροφαγία, τόσο με comfort προτάσεις όσο και με fine dining επιλογές. Οι sommeliers θα σας προτείνουν το ιδανικό κρασί από την πλήρως ενημερωμένη κάβα του εστιατορίου με πλήθος αξιόλογων ετικετών κι έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα. Την ίδια στιγμή, το Βαρούλκο προσφέρει ένα πλήθος επιλογών για διοργάνωση privé εκδηλώσεων και social events στους ατμοσφαιρικούς χώρους του.
Varoulko Seaside
Καθημερινά: 13:00 - 01:00
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς
Τ. 210 5228400
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information