Το Athénée εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με νέες συνήθειες, καθώς και με την έναρξη των πολυαναμενόμενων Gastronomy Tuesdays.
Μπορεί ο καιρός ακόμη να θυμίζει το λιγότερο άνοιξη, αλλά ο χειμώνας έχει μπει για καλά και μαζί του έρχονται και όλα τα gastronomy νέα της σεζόν. Το Athénée υποδέχτηκε δυναμικά τη καινούρια σεζόν με τις νέες γευστικές προτάσεις του βραβευμένου chef Νίκου Σκλήρα, ένα πολύ ενδιαφέρον theatre menu, συναρπαστικά early drinks κάθε Παρασκευή, αλλά και τα βραδινά parties διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα του πιο κοσμοπολίτικου spot της Αθήνας.

Τη fine drinking εμπειρία της νέας σεζόν επιμελούνται οι δύο άριστοι mixologists Δημήτρης Καραπάνος και Βασίλης Σγουρομάλλης, οι οποίοι ήδη γράφουν ιστορία στη δημιουργία των cocktail της λίστας του Athénée. Φέτος το brunch της Κυριακής απογειώνεται με τη συνεργασία του ταλαντούχου Στέλιου Παρλιάρου και τις "on the spot” δημιουργίες του που θα μπορεί κανείς να τις γευτεί κάθε Κυριακή. Η συνεργασία με τον Στέλιο Παρλιάρο ενισχύεται με το pop-up buffet καθημερινά τα απογεύματα μέσα στο χώρο του Athenee.

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες βραδιές γαστρονομίας που ξεκίνησε ο όμιλος Πανά φέτος το καλοκαίρι στο Island, τo Athénée θα υποδέχεται μια φορά το μήνα Έλληνες και διεθνείς chefs που θα ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού. Την αυλαία των "Gastronomy Tuesdays” άνοιξε στις 22 Οκτωβρίου ο πολυσχιδής Αθηναγόρας Κωστάκος με ένα εξαιρετικά εμπνευσμένο μενού, ενώ την επιμέλεια των γαστρονομικών βραδιών έχει αναλάβει ο Νίκος Δαδίτσιος.

Το μενού του Αθηναγόρα Κωστάκου είχε πέντε στάδια από τα οποία για εμένα τρία έκλεψαν την παράσταση. Ο λόγος για τον Καπνιστό ταραμά με τα καμένα λαχανικά, που απλώς δεν ήθελες να τελειώσει.

Το Χταπόδι με Burrata, οξύμελο και φρυγανισμένο ψωμί ήταν μία πανδαισία φρεσκάδας και γεύσεων.

Και το εξαιρετικό Μάγουλο μπρεζέ με μελιτζάνα μίσο, πατάτα και κρέμα γραβιέρας, ένα πιάτο τόσο γευστικό και μεστό, που άγγιζε τα όρια του comfort, αλλά ταυτόχρονα σε κέρδιζε με τις εναλλαγές και την πολυπλοκότητα των λεπτομερειών του.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information