Τα Gastronomy Tuesdays συνεχίζονται στο Athénée με επόμενο καλεσμένο τον Βασίλη Μουρατίδη την Τρίτη 19 Νοεμβρίου
Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες βραδιές γαστρονομίας που ξεκίνησε ο όμιλος Πανά φέτος το καλοκαίρι στο Island, τo Athénée θα υποδέχεται μια φορά το μήνα Έλληνες και διεθνείς chefs που θα ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού.

Ο δεύτερος καλεσμένος chef που υποδέχεται το "Gastronomy Tuesdays” την Τρίτη 19 Νοεμβρίου είναι ο Βασίλης Μουρατίδης του γαστρονομικού εστιατορίου Squirrel, που βρίσκεται στο πολυτελές ξενοδοχείο Δανάη στην Χαλκιδική. Ο Βασίλης Μουρατίδης δεν ονειρευόταν να γίνει σεφ. Οι συγκυρίες το έφεραν να σπουδάσει μαγειρική. Αλλά, κακά τα ψέματα, από τη στοιχειώδη σχολή μαγειρικής μέχρι να γίνεις executive chef σε μια κουζίνα υψηλής γαστρονομίας προϋποθέτει σκληρή δουλειά, αφοσίωση και θητεία σε αξιόλογες κουζίνες. Ο Βασίλης τα έχει στο ενεργητικό του και τα τρία. Δεν έχασε χρόνο σε κοινές κουζίνες. Δούλεψε από την αρχή της καριέρας του σε διάστερα και τριάστερα εστιατόρια του εξωτερικού απ' όπου πήρε πολύτιμες εμπειρίες, όπως τα La Rive (2* Michelin) και Parkheuvel (3* Michelin). Από το 2010 τον συναντάμε στο κοσμοπολίτικο Squirrel του πολυτελούς ξενοδοχείου Δανάη στη Χαλκιδική να παραδίδει μαθήματα υψηλής γαστρονομίας, αρχικά με chef τον Hervé Pronzato και στη συνέχεια ως επικεφαλής, συλλέγοντας βραβεία και διακρίσεις.
* Τα "Gastronomy Tuesdays” στο Athénée επιμελείται η Square22.

Chef Βασίλης Μουρατίδης
Τρίτη 19 Νοεμβρίου
Ώρα 9μμ
Menu Degustation
Kαπνιστό χέλι / κουρκουμάς / παντζάρι
***
Σκουμπρί / yuzu / σουσάμι / μαύρο σκόρδο
***
Foie gras / pop corn / πορτοκάλι / τσάι
***
Λαβράκι / μπανάνα/ πατάτα / λευκή τρούφα
***
Περιστέρι / κρεμμύδι / γλυκόριζα / φουντούκια
***
Κίτρο / αμύγδαλο/ blood orange
Τιμή Μενού: 65
Athénée, Boυκουρεστίου 9, Αθήνα
Κρατήσεις: 210 3251430
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information