top article

Μόλις δύο βήματα από το μετρό του Χολαργού, θα βρεις το Aperio Cucina & Vino, που πολύ εύκολα θα γίνει το νέο σου "στέκι", εάν αγαπάς τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και το ιταλικό φαγητό. Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο χρόνο, η ιταλική κουζίνα έχει μακράν την τιμητική της στην πόλη μας με πολύ ωραίες αφίξεις να θέλγουν όλους εμάς που δεν αντιστεκόμαστε ποτέ σε μία αυθεντική καρμπονάρα ή σε μία ωραία ναπολιτάνικη πίτσα. Όμως στην περιοχή του Χολαργού μάλλον έλειπε ένα τέτοιο project και, κρίνοντας από το γεγονός πως ήταν σχεδόν γεμάτο μία άκυρη Δευτέρα του Δεκέμβρη που βρέθηκα εκεί, έχει ήδη γίνει γνωστό και αγαπητό στην ευρύτερη περιοχή. Και γιατί όχι, αφού η ομάδα του Aperio (οι ιδιοκτήτες του Big Spoon και του White Spoon σε σύμπραξη με τον Δημήτρη Οικονόμου, που τελευταία ήταν ο διευθυντής του Nolita, όταν αυτό βρισκόταν ακόμη στο Semiramis στο Κεφαλάρι) δείχνει να την ξέρει καλά τη δουλειά της.

#Tidbits *: Πού θα φας την καλύτερη ιταλική πίτσα στο Χολαργό

Ο χώρος είναι μεγάλος, αλλά καθόλου άχαρος ή κρύος, αντίθετα έχει μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, ένα vibe οικείο, ζεστό και συνάμα fun. Εγώ βρέθηκα εκεί, όπως σου προείπα, μία Δευτέρα βράδυ και μάλιστα αρκετά νωρίς. Όπως λοιπόν περίμενα την παρέα μου, καθισμένη σε ένα τραπέζι μπροστά ακριβώς από το πολύ όμορφο ομολογουμένως bar -στο οποίο ξεκάθαρα θα επιλέξω να κάτσω για food&drinks στην επόμενη επίσκεψή μου- και όπως απολάμβανα ένα σαφώς καλοφτιαγμένο Smokey Irish cocktail έπιασα τον εαυτό μου να λικνίζεται (με μέτρο, μη φανταστείς!) στο ρυθμό της χαλαρής μουσικής. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησα πως αυτό το μαγαζί σίγουρα σε κάνει να νιώθεις άνετα, χαλαρά, όμορφα, έχει μία casual-fun αύρα, που για εμένα τουλάχιστον μετράει πάρα πολύ

aperio

Ταυτόχρονα η γωνία – βιτρίνα με το μεγάλο ξυλόφουρνο και τον pizzaiolo σε ανοικτή θέα, κάτι πάρα πολύ ωραίο μου έλεγε για το τι θα βγει από αυτήν την κουζίνα. Χαίρομαι πολύ που πια τα εστιατόρια βγάζουν τους φούρνους τους σε κοινή θέα, σε προδιαθέτει ευχάριστα, σου ανοίγει την όρεξη, δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω. Μου αρέσει πολύ αυτή η "διαφάνεια" που έχει αρχίσει στα αθηναϊκά εστιατόρια, νομίζω τις αγαπάμε όλοι τις ανοικτές κουζίνες και έχουμε τους λόγους μας. 

aperio

Όπως πάντα λοιπόν -φυσικά- και δοκιμάσαμε πολλά και διαφορετικά και όπως σχεδόν πάντα θα σου δώσω το δικό μου Top 5, ώστε τα υπόλοιπα να τα ανακαλύψεις μόνος σου. Και θα ξεκινήσω (προς έκπληξη τεράστια δική μου, δεν ξέρω για δική σου) με ένα πιάτο με βάση το μπρόκολο. Εντάξει, ξεκάθαρα δεν περίμενα ποτέ ένα πιάτο με μπρόκολο να μπει σε δικό μου Top 5, όμως για όλα υπάρχει μία πρώτη φορά και να που έφτασε η ώρα του. Η σαλάτα Broccoli λοιπόν ξεπέρασε ακόμη και την πολυαγαπημένο μου Caesar’s (!), αφού ήταν ένα πιάτο δροσερό, ευχάριστο, ελαφρύ και πολύ νόστιμο με το μπρόκολο να δένει τέλεια με τη γλυκοπατάτα και τη σος από γιαούρτι και το αποξηραμένο κράνμπερι να μπερδεύεται με το ψιλοκομμένο μπέικον και μαζί να κάνουν ένα πολύ χαριτωμένο παιχνιδάκι με τις υφές. 

aperio

Η πίτσα πολύ σοβαρή, με τέλειο ζυμάρι και με φαντάστηκα εύκολα καθισμένη στο μπαρ για Pizza & Cocktails με την κολλητή μου σε after-office έξοδο. Δοκιμάσαμε μία Bianca με λευκή σος τυριού, σκόρδο, μανιτάρι, μοτσαρέλα fior di latte και λάδι τρούφας (στη σωστή ποσότητα) και μία Marherita με προσθήκη μπουράτας. Και οι δύο ήταν πολύ καλές, με τη σωστή ποσότητα πολύ καλών υλικών και όμορφα σερβιρισμένες πάνω στα ξύλινα τριποδάκια τους. Νομίζω πως την επόμενη φορά θα στραφώ και στην Caprese, αλλά και σε μία Diavola έτσι για την αλητεία. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Παπαρδέλες, λουκάνικο, μανιτάρια, πάστα τρούφας και τοματίνια στο @aperio_athens που λειτουργεί περίπου ένα χρόνο τώρα στο Χολαργό και προσφέρεται ιδανικά για χαλαρά βράδια με φίλους over drinks and italian tastes. #madamefigaro #madamefigarogr #tidbits #tidbitsblog #tidbitsandspirits #kounellylife #clearlynotonadiet #xmasiscoming

A post shared by Nelly Kalamara (@kounelly) on


Στα ζυμαρικά τώρα ξεκάθαρος νικητής η Pappardelle alla Norcina με ιταλικό λουκάνικο, porcini, πάστα τρούφας και τοματίνια. Τόσο όσο πρέπει πληθωρική, τόσο όσο πρέπει ισορροπημένη, με τέλεια βρασμένη τη χειροποίητη πάστα και εξαιρετική νοστιμιά σε κάθε μπουκιά. Γνώμη μου πάντα, αλλά τα τοματίνια και να έλειπαν δεν θα με στεναχωρούσε και πολύ. 

aperio

Στα κυρίως ένα πιάτο που όλοι αγαπάμε και έχει κάνει σοβαρό revival στην Αθήνα αυτήν την περίοδο, η Cotoletta που εδώ είναι alla Mozzarella. Πολύ ωραία ψημένο το μοσχάρι, πολύ καλό το πανάρισμα, ωραία προσθήκη η λιωμένη μοτσαρέλα στην κορυφή και πολύ δυνατός ο πεντανόστιμος ο συνοδευτικός πουρές. 

aperio

Last but not least, ένα γλυκό (για να κλείσουμε γλυκά) που στον κατάλογο δεν μου γέμισε καθόλου το μάτι, αλλά άλλαξα γνώμη αμέσως μόλις έφαγα την πρώτη μπουκίτσα. Η White Choco Pizza με λευκή σοκολάτα, μαρμελάδα από χειμερινά φρούτα, marshmallows και φυλλαράκια δυόσμου είναι ξεκάθαρο must-taste και μη φύγεις χωρίς να το δοκιμάσεις. 

Aperio Cucina & Vino
Λεωφόρος Μεσογείων 258,  Χολαργός
21 06542002

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>