top article

Το Κατώγι Αβέρωφ γιορτάζει τα εξήντα χρόνια από τη δημιουργία του και συνεχίζει την πορεία του με την ίδια ένταση και έμπνευση. Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της πορείας αποτελεί η σειρά κρασιών INIMA που πρόσφατα εμπλουτίστηκε με ένα νέο ροζέ κρασί από την ποικιλία Νεγκόσκα. Πρόκειται για ένα κρασί με ευφάνταστη ετικέτα σχεδιασμένη από το BOB Studio και ακόμα πιο ξεχωριστά γευστικά χαρακτηριστικά, χάρη στην οινοποίηση που του επιφύλασσαν οι οινολόγοι Δημήτρης Ζιάννης και Πέτρος Κνεκνόπουλος. Το INIMA Νεγκόσκα Ροζέ αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας Νεγκόσκα και ταυτόχρονα διακρίνεται για την  ιδιαίτερη ένταση στη γεύση του, χάρη στην εξάμηνη  ωρίμανσή του σε δρύινα βαρέλια.

#Tidbits *: Το κρασί Inima τώρα και σε ροζέ εκδοχή!


Ιδιαίτερα εκφραστικό, αφήνει τα αρώματα λουλουδιών και βανίλιας να κυριαρχήσουν, σε συνδυασμό με νότες κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών. Στο στόμα είναι πληθωρικό, με αντίστοιχο αρωματικό χαρακτήρα, κομψή αίσθηση οξύτητας και πλούσια γεύση. Ένα ροζέ κρασί με ιδιαίτερη προσωπικότητα, που λειτουργεί εξαιρετικά ως εναλλακτική στο κόκκινο κρασί.

Στη βλάχικη τοπική διάλεκτο του Μετσόβου, ίνιμα θα πει καρδιά. Για το Κατώγι Αβέρωφ το νόημα της λέξης Inima είναι βαθύτερο και ουσιαστικότερο. Εκφράζει την ψυχή και  αποτυπώνει τη διάθεση, το κέφι και το μεράκι όλων των ανθρώπων που συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής της νέα σειράς κρασιών από το Κατώγι Αβέρωφ. Μια λέξη που συμπυκνώνει τα πιο θετικά στοιχεία των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το κρασί. Η σειρά "ΙΝΙΜΑ” περιλαμβάνει τα κρασιά ΙΝΙΜΑ Αθήρι-Ασύρτικο, ΙΝΙΜΑ Νεγκόσκα, και ΙΝΙΜΑ Ξινόμαυρο. Το Κατώγι Αβέρωφ, από το 1959, καλλιεργεί τους πιο ορεινούς αμπελώνες στην Ελλάδα, στις πλαγιές της Πίνδου, παράγοντας κρασιά με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά.

Το μοναδικής αισθητικής οινοποιείο βρίσκεται στο Μέτσοβο και προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να περιηγηθούν  σ’ ένα πολυδιάστατο θεματικό οινικό πάρκο εμπνευσμένο από τον οίνο. Με τη χρήση ποικίλων οπτικοακουστικών μέσων και την κατάλληλη παρέμβαση στα κελάρια και στους χώρους παραγωγής του οινοποιείου, η ξενάγηση προσφέρει γνώσεις και γεννά συναισθήματα στους επισκέπτες, δίνοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία βιώσουν με το δικό τους προσωπικό τρόπο τη γνωριμία  και το ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο του κρασιού. Παράλληλα, είναι πρωτοπόρο στο οινικό τουρισμό, επιδιώκοντας μέσω της πρότυπης ξενοδοχειακής μονάδας που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του, να συνδυάσει τον κόσμο του κρασιού με την τέχνη και τη φιλοξενία.

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>