Στις 18 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Κιόρογλου καταλαμβάνει για ένα βράδυ την κουζίνα του Athénée στo πλαίσιο των Gastronomy Tuesdays
Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες βραδιές γαστρονομίας που ξεκίνησε ο όμιλος Πανά φέτος το καλοκαίρι στο Island, τo Athénée υποδέχεται μια φορά το μήνα Έλληνες και διεθνείς chefs που ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού. Ο επόμενος καλεσμένος chef τωv "Gastronomy Tuesdays” την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου είναι ο Γιάννης Κιόρογλου, σεφ του φημισμένου κοσμοπολίτικου εστιατορίου ¨La Guérite¨ στις Κάννες.
Ο Γιάννης Κιόρογλου μεγάλωσε στο Περιστέρι και σπούδασε στη σχολή μαγειρικής Le Monde στην Αθήνα. Απεκόμισε πλούσια εμπειρία και εφόδια στην πολυετή θητεία του σε βραβευμένα εστιατόρια της Ευρώπης σε Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Αυστρία, όπως το Martin Berasategui Restaurant, στη Lasarte-Oria της Ισπανίας, το Quique Dacosta Restaurant στη Dénia Ισπανίας, το Santo by Martin Berasategui Restaurant στη Σεβίλλη, το Konstantin Filippou Restaurant στην Βιέννη, το Notos Restaurant στις Βρυξέλλες. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με βραβευμένα εστιατόρια, όπως το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα, το εστιατόριο ArtO2 στη Θεσσαλονίκη, το εστιατόριο Water του ξενοδοχείου Asterias Suites στη Σάνη Χαλκιδικής, το Hytra Restaurant στην Αθήνα, το εστιατόριο Mylos της Σαντορίνης, το Salvia του Aristi Mountain Resort & Villas στα Ζαγοροχώρια.

Το 2013, ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου La Guérite στο Île Sainte-Marguerite στις Κάννες Γαλλίας, όπου η απροσποίητη μεσογειακή του κουζίνα κέρδισε τις εντυπώσεις διάσημων προσωπικοτήτων όπως ο Αλβέρτος του Μονακό και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο. Για το Γιάννη, η μαγειρική είναι τρόπος ζωής και απαιτεί απόλυτη πειθαρχία – αλλά και τέχνη. Η άρτια τεχνική του και η αγάπη του για τις αυθεντικές γεύσεις τον συνοδεύουν σε κάθε καινούριο του project. Έχοντας καταφέρει να εξελίξει το εν λόγω εστιατόριο σε σημείο αναφοράς της Κυανής Ακτής, πλέον συνεργάζεται ως Executive / Consultant Chef με τα εστιατόρια La Guérite Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική), La Guérite στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Medusa Restaurant / Cabaret / Club στις Κάννες Γαλλίας, Victoria Paris Restaurant στο Παρίσι Γαλλίας, Victoria Restaurant στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Shellona Greek Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική). Τα "Gastronomy Tuesdays” συντονίζει η Square 22 για λογαριασμό του ομίλου Πανά.
Menu Degustation
Starters
Pissaladierè
Ρευστή Ελληνική Σαλάτα
Καρότα baby, gel από μανταρίνι, κύμινο
Πίτα pizza style
Prosecco Valdobbiade Santa Margherita (Prosecco D.O.C.G, Glera)
1o ΠΙΑΤΟ
Βιτέλο "ταραμάτο"
Tenuta il Falcheto Arneis (Langhe D.O.C., Arneis)
2o ΠΙΑΤΟ
Τραγανό λαβράκι με σάλτσα από σπανακόρυζο
Sancerre Jean Max Roger (Sancerre A.O.C., Sauvignon Blanc)
3o ΠΙΑΤΟ
Μοσχάρι, υφές αγκινάρας Ιερουσαλήμ, βούτυρο Café de Paris
Saint Cosme Crozes Hermitage (Crozes Hermitage A.O.P., Serine)
ΠΡΩΤΟ ΓΛΥΚΟ
Citron Amalfi
ΓΛΥΚΟ
Ραβανί, yuzu, ανανάς, κόλιανδρος και πιπεριές Sichuan
Moscato d’Asti Pietro Forno (Moscato d’Asti D.O.C.G., Moscato)
Degustation menu: 65€
Degustation menu with wine pairing: 85€
Athénée, Boυκουρεστίου 9, Αθήνα
Κρατήσεις: 210 3251430
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information