Από προσεγμένες μεσογειακές γεύσεις και λαχταριστά spaghetti & meatballs μέχρι το σουβλάκι αλλιώς, αυτές οι τρεις νέες αφίξεις σε νότια, κέντρο και βόρεια φέρνουν από μία νέα πρόταση για τους foodies της πόλης

Steve’s Deli Tavern
Ένα πανέμορφο, casual και ultra-χαλαρό hidden-alley resto μας περιμένει κρυμμένο σε ένα παλιό γκαράζ στον Κεραμεικό. Το Steve’s Deli Tavern είναι αυτό που λέει το όνομά του, ένα ψαγμένο στέκι με χαλαρή ατμόσφαιρα για foodies που ξέρουν τι θέλουν. Σε αυτό το μικροκλίμα 153,8 τετραγωνικών θα καταλάβεις ότι όσο υπάρχει καλομαγειρεμένο comfort φαγητό, τόσο δεν υπάρχει λόγος να σκας για τίποτα. Το "STEVE'S” είναι ένα hidden alley restaurant, ένας χώρος για να ζήσουν το ρομάντσο τους "Η Λαίδη και ο Αλήτης", είναι το μέρος που θέλει να σου αφήνει την αίσθηση πως έχεις καλέσει τους φίλους στο cosy σαλόνι/μπαλκόνι/γκαράζ σου για να συζητήσετε τα πλάνα σας ή για το ποια τελικά είναι η πιο binge-watched σειρά της χρονιάς. Εδώ θα δοκιμάσεις τα πιο φρέσκα και ποιοτικά υλικά στην πιο #foodporn εκδοχή τους, όπως η Βrooklyn-Naples style pizza, τα ζουμερά burgers, η καλύτερη συνταγή για spaghetti ‘n’ meatballs και τα πιο έξτρα lasagna extravaganza, τα πρωτότυπα wraps και οι κάθε άλλο παρά βαρετές σαλάτες, τα starters-μεζεδάκια που δεν συναντάς εύκολα μαζί με τα hot dogs, τα tater tots, τα bagel κι ένα mac ‘n’ cheese σε vegan εκδοχή.
STEVE’S deli tavern, Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός. Τηλ: 211169126

Roll & Roll
Όχι ένα αλλά δύο καταστήματα, ένα στα νότια και ένα στο κέντρο της Αθήνας, έρχονται για να αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε το εθνικό μας street food, το σουβλάκι. Το Roll & Roll επανασυστήνει το κοινό στην τυλιχτή μας αγαπημένη λιχουδιά, δίνοντας σε κάθε λαχταριστό τυλιχτό τον τίτλο ενός αξέχαστου rock anthem, ενώ οι μερίδες του εμπνέονται το όνομά τους από τους πιο σπουδαίους μουσικούς θρύλους, όπως Freddie Mercury, Janis Choplin, Elvis Presley & Curt Cobain. Δεν είναι, όμως, στα ονόματα η μεγάλη διαφορά του Roll & Roll, αλλά στις πρωτότυπες ιδέες, τις ποιοτικές πρώτες ύλες, τις μελετημένες μεθόδους παρασκευής, το φιλικό σέρβις και τις εκπλήξεις, όπως τα τυλιχτά με ψιλοκομμένη πανσέτα, χαλούμι & σως μαύρης τρούφας (Thunderstruck), με rib eye angus, σως BBQ & πάπρικα (Imagine), με μπιφτέκι Black Angus & σως γιαουρτιού (Kashmir), αλλά και οι πατάτες με μπέικον & σως μαύρης τρούφας. Προστιθέμενη αξία και η συνεργασία με τον διάσημο από το περσινό Master Chef και αγαπημένο του κοινού Χρήστο Μπάρκα, ο οποίος δημιούργησε αποκλειστικά για το Roll & Roll τρία ιδιαίτερα τυλιχτά, που από την πρώτη στιγμή έγιναν ανάρπαστα: με rib-eye & σως ροκφόρ (steak roll), με ζουμερή κροκέτα βακαλάου & σως ταρτάρ (fish roll) και με λαχταριστή ομελέτα και γαλοτύρι (egg roll).
Roll & Roll: Πλατεία Γεωργακοπούλου, Βούλα | Τηλ. παραγγελίας 210 899 5561/ Κολοκοτρώνη 14, Σύνταγμα | Τηλ. παραγγελίας 210 325 1010
Καρπός
Ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο στο Μαρούσι με το όνομα Καρπός απευθύνεται στους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας στην πιο αληθινή εκδοχή της, με τις καλύτερες πρώτες ύλης από ολόκληρη τη Μεσόγειο. Ονομάστηκε "Καρπός", γιατί αυτό είναι το δώρο της φύσης που μας υπενθυμίζει ότι από το ελάχιστο, έναν σπόρο, μπορούμε να κερδίσουμε τα μέγιστα, ολόκληρη την καρποφορία, την τροφή μας, μεταξύ άλλων λόγων. Ο νέος Καρπός λοιπόν του Αμαρουσίου ήρθε για να μας προσφέρει ένα γευστικό, μεσογειακό ταξίδι με φρεσκοζυμωμένο ψωμί κάθε μέρα, με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με πρώτες ύλες από τη μεσογειακή γειτονιά μας. Μανιτάρια από τη Δυτική Μακεδονία, χέλια από τις λιμνοθάλασσες της Δυτικής Ελλάδος, τραχανάδες Πελοποννησιακούς, πέτουρα Θρακιώτικα, σύγκλινο Μάνης, μυρώνια, καυκαλήθρες και πιπεριές Φλωρίνης. Επιλεγμένα κυκλαδίτικα τυριά, με κορυφαία το αρσενικό Νάξου και το βολάκι Άνδρου. Μεσογειακή κουζίνας με μικρές πειραγμένες ανατροπές. Τυρί αμυγδάλου παρέα με ολόφρεσκα λαχανικά, κρουτόν φέτας και αφρό ξινόγαλου στη σαλάτα – σπανακόπιτα, πουρές γλυκοπατάτας με ελληνικό καφέ, μαρέγκα ρεβυθιού και λαχανοντολμάδες με χέλια και ψαρονέφρι. Ένας πληρέστατος κατάλογος με επιλεγμένα ούζα, τσίπουρα απλά και παλαιωμένα και ένα ψαγμένο οινικό ταξίδι που ξεκινά από την Ήπειρο και καταλήγει στην Κρήτη. Ανάμεσα στις κλασικές επιλογές ξεχωρίζουν μικρά τολμηρά οινοποιεία, βιολογικές ετικέτες, και εξαιρετικές ετικέτες φυσικής οινοποίησης που μας προϊδεάζουν για τα κρασιά του αύριο. Χαρακτηριστικές μικροζυθοποιίες συμπληρώνουν τον κατάλογο και τις γευστικές απολαύσεις. Ο σεφ και συνιδιοκτήτης Νίκος Σιγέρης και η ομάδα του, με μακρά εμπειρία σε κουζίνες γνωστών εστιατορίων της Αθήνας, σε συνεργασία με τον έτερο ιδιοκτήτη, Νίκο Μάρκο, ρίχνουν άγκυρα και στήνουν την κουζίνα που ονειρεύονται σε μία γειτονιά του Αμαρουσίου. Μια ζεστή φιλόξενη αγκαλιά, με φυσικά υλικά και αρμονικά χρώματα. Δύο μεγάλα τραπέζια αντίκες και ένας μπουφές να μας θυμίζουν τα τραπεζώματα των παιδικών μας χρόνων. Μία εντυπωσιακή ολάνθιστη ταπετσαρία και εικαστικά με καρπούς της γης, δημιουργούν κλίμα δημιουργικής θαλπωρής και ηρεμίας, ιδανικό για ευχάριστα γεύματα, χαλαρές στιγμές και επαγγελματικές συναντήσεις. Ο καρπός ανοίγει τις πόρτες του, ετοιμάζει τις κατσαρόλες και τα τηγάνια του και σας περιμένει σε ένα ταξίδι γεμάτο γεύσεις και αρώματα.
Καρπός: Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι, Τηλ.: 210 8068032
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information