New season trends
Καθώς η άνοιξη μπαίνει και επίσημα, τα διάσημα πλέον Lazy Sunday Brunch του Athénée κλείνουν τη χειμερινή σεζόν ακριβώς με τον τρόπο που την ξεκίνησαν, με guest pastry chef τον αγαπημένο όλων Στέλιο Παρλιάρο και φυσικά τις μοναδικές γλυκές δημιουργίες του! Αρχής γενομένης από την Κυριακή που μας πέρασε και για τρεις ακόμη Κυριακές, δηλαδή μέχρι τις 29 Μαρτίου, το πιο λαχταριστό και Instagrammable dessert buffet της πόλης στήνεται στο κομψό meeting point της Βουκουρεστίου και εμείς δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε.
Το brunch του Athénée κάθε σαββατοκύριακο πρωταγωνιστεί στα timeline μας, αφού όλο το χειμώνα, εκτός από τις άκρως λαχταριστές αλμυρές και γλυκιές γεύσεις του executive chef Νίκου Σκλήρα και τα εξαιρετικά συνοδευτικά cocktails των Δημήτρη Καραπάνου και Βασίλη Σγουρομάλλη, επώνυμοι pastry chefs έδιναν το "παρών" με τις δικές τους signature γλυκιές προσθήκες, στήνοντας πάντα έναν άκρως εντυπωσιακό dessert buffet. Για ολόκληρο το Μάρτιο λοιπόν τη σκυτάλη εκ νέου παίρνει ο Στέλιος Παρλιάρος, που την προηγούμενη Κυριακή παρουσίασε το δικό του γλυκό μενού και ειλικρινά εγώ προσωπικά ήθελα να τα δοκιμάσω όλα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και ας ξεκινήσουμε από το τέλειο Blood Mary της φωτογραφίας, που για εμένα αποτελεί το sine qua non για κάθε απόπειρα brunch!

Το σταθερό μενού του Lazy Sunday Brunch έχει πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, τόσο φυσικά σε αυγά όπως απαιτείται από κάθε brunch menu που σέβεται τον εαυτό του όσο και σε ποικίλες άλλες αλμυρές και γλυκιές προτάσεις. Εμείς όπως πάντα δοκιμάσαμε πολλά και διάφορα με το εξαιρετικό και άκρως αυθεντικό Croque Madame να κλέβει την παράσταση, αλλά και τα λαχταριστά Τηγανιτά αυγά με φρέσκια τρούφα, gruyere, τομάτα και καπνιστό bacon πάνω σε τσιαπάτα να γίνεται το προσωπικό μου αγαπημένο πιάτο του μενού.

Εξαιρετικό και όσο χρειάζεται πληθωρικό και το Black Angus Burger με άψογες τηγανητές πατάτες, αλλά και τα Sliders beef burgers με γλυκοπατάτες για όσους θέλουν burger μεν αλλά σε λιγότερο lavish εκδοχή δε.

Πολύ καλή και η Tortilla με φαλάφελ, αβοκάντο, μοτσαρέλα και πέστο, η οποία κινείται στο ίδιο κομψό κλίμα με το εκλεπτυσμένο Bagel με καπνιστό σολομό και κρέμα τυριού.

Κράτα όμως δυνάμεις από την αλμυρή διάσταση του μενού, γιατί ο μπουφές του Στέλιου Παρλιάρου δεν αφήνει περιθώρια για λιτοδίαιτα πνεύματα. Εκτός από άκρως φωτογενή, τα γλυκά του διάσημου pastry chef είναι από μόνα τους λόγος για να βρεθείς εδώ, αφού το ένα είναι πιο λαχταριστό από το άλλο. Δεν θα σου κρύψω πως δοκίμασα σχεδόν τα πάντα και τα λάτρεψα όλα… ακόμη και αυτά που δεν είχαν σοκολάτα (ναι ναι, εγώ γράφω ακόμη αυτές τις γραμμές!). Για να μη σου πω πως αν θα έπρεπε να διαλέξω ένα και μοναδικό -πράγμα εξαιρετικά δύσκολο- θα έμπαινα σε τεράστιο δίλημμα ανάμεσα στο mix από δύο σοκολάτες Valrhona με σμέουρα και chocolate crumble (βλ φωτογραφία) και την απερίγραπτα υπέροχη Αμυγδαλόπιτα με βανίλια Ταϊτής, κρέμα και φρούτα του δάσους (βλ. κεντρική πάνω φωτογραφία, εκεί που ο Στέλιος την περιχύνει με ολόφρεσκη σος από φρούτα του δάσους).

Εξίσου σχεδόν συγκλονιστική και η Μανταρινόπιτα με αμύγδαλο,

Ενώ η μους σοκολάτα με πραλίνα από φιστίκι θα με κάνει να ξαναπάω την επόμενη Κυριακή, αφού έγινε τόσο ανάρπαστη που δεν πρόλαβα παρά να βγάλω αυτή τη φωτογραφία.
Athénée: Βουκουρεστίου 9 Αθήνα | Τηλ. κρατήσεων 210 3251430
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information