Μαζί με το καλοκαίρι επιστρέφουν και τα αγαπημένα Gastronomy Wednesdays στο Island και "ποδαρικό" κάνει ο σεφ Θάνος Στασινός στις 10 Ιουνίου
Πέρυσι αγαπήθηκαν πολύ και είναι λογικό, αφού συνδυάζουν τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής με το μαγευτικό setting του Island, της κορωνίδας της πανέμορφης Αθηναϊκής Ριβιέρας. Ο λόγος για τα Gastronomy Wednesdays (που το χειμώνα -πριν φυσικά το πλήρες πάγωμα του lockdown- γνώρισαν επίσης μεγάλη επιτυχία ως Gastronomy Tuesdays στο κομψότατο Athenee) που κάθε Τετάρτη παραδίδουν τη γαστρονομική σκυτάλη και σε κάποιον άλλον εξαιρετικά ταλαντούχο εκπρόσωπο της ελληνικής γευστικής σκηνής και εμείς απολαμβάνουμε tailor-made menu ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση.
Έτσι λοιπόν και φέτος τα πολύ-αναμενόμενα Gastronomy Wednesdays ξεκινούν στις 10 Ιουνίου και πρώτος καλεσμένος στην κουζίνα είναι ο ικανότατος και πολυσχιδής σεφ Θάνος Στασινός, ο οποίος θα αφήσει για μία νύχτα την κουζίνα του ολοκαίνουριου Huracan (για το οποίο θα μιλήσουμε εκτενώς σύντομα!) και θα ετοιμάσει ένα ανατρεπτικό μενού για να δώσει την κατάλληλη εξωτική νότα στην Τετάρτη το βράδυ μας. Ο Θάνος Στασινός έχει αντλήσει γνώσεις και έμπνευση από τις πολλές κουζίνες του εξωτερικού όπου έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων σε Ισπανία, Γαλλία και Περού, την οποία μετουσιώνει στη δική του εκδοχή της Nikkei, της οποίας θεωρείται και ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους στη χώρα μας. Όχι τυχαία, μιας και στην συγκεκριμένη κουζίνα μυήθηκε από τον διάσημο Περουβιανό σεφ Mario Pérez Sanchez. Μάλιστα, για να εντρυφήσει ακόμα πιο βαθιά στη στην αυθεντικότητα της συγκεκριμένης μαγειρικής σχολής, επέλεξε να ζήσει για μερικές εβδομάδες μαζί με τους ιθαγενείς μακριά από τον πολιτισμό στα βάθη του Αμαζονίου.

Μενού
Πρώτα πιάτα
Ceviche λαβράκι / Πιπεριές amarillo / Καλαμπόκι choclo / Leche de Tigre
Craggy Range "Sauvignon Blanc " Martinborough
Tartare τόνου / Κορεάτικο kimchi / Μανιτάρια king oyster / Πάστα yuzukoshō
Weingut Dönnhoff Riesling Trocken
Περουβιανές causas κοτόπουλο / Τρούφα / Κρητική γραβιέρα
Château De Saint Cosme Côtes du Rhône Les Deux Albion
Ιαπωνικές gyozas / Χοιρινό iberico / Ζωμός dashi / Σύγκλινο Μάνης
Κτήμα Καρανίκα Brut Rosé
Κυρίως Πιάτο
Στήθος πάπιας / Σάλτσα miso / Τρούφα
Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Pinot Noir, Burgundy
Γλυκό
Namelaka γλυκάνισου
Κτήμα Παπαργυρίου Όψιμος Τρύγος
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις: +30 210 96 53 563 – 564.
Island Art & Taste
27ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα
Instagram: @islandathensriviera
Facebook: Island Athens Riviera
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information