top article

Το καλοκαίρι στην Αθήνα έχει τη δική του χάρη και ειδικά φέτος έχει ακόμη πιο ιδιαίτερη "γεύση", αφού μετά τη δύσκολη άνοιξη που βιώσαμε όλοι λαχταράμε για καλοκαιρινές βόλτες και εξόδους με φίλους στην πόλη. Παρακάτω θα βρεις τρία αγαπημένα μαγαζιά που έβαλαν τα καλοκαιρινά τους και μας περιμένουν να ζήσουμε παρέα το "summer in Athens” με καλοφτιαγμένα cocktails, ωραία ποτά, καλό κρασί και λαχταριστά πιάτα. 

#Tidbits *: Καλοκαίρι στην Αθήνα

Το Noel Άνθισε 
Ένας ολάνθιστος κήπος γεμάτος χρώμα και καλοκαιρινή αύρα μας περιμένει στη γνωστή στοά της οδού Κολοκοτρώνη. Το Noel αξιοποίησε και με το παραπάνω το διάστημα που έμεινε κλειστό και μεταμόρφωσε ολόκληρη τη στοά του σε έναν ολάνθιστο κήπο: Πολύχρωμα λουλούδια σκαρφαλώνουν στους τοίχους, γεμίζουν όλο τον φρεσκαρισμένο χώρο και συνδυασμό με τον φρέσκο αέρα που μπαίνει από την ανοιχτή οροφή, μοιράζουν απλόχερα θετική ενέργεια και καλή διάθεση. Τηρώντας, πάντα, όλα τα μέτρα και τους κανονισμούς υγιεινής και με απόλυτο σεβασμό και προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των επισκεπτών του, δημιούργησε, και αυτό το καλοκαίρι, ένα θεατρικό διαφορετικό σκηνικό, με πρωταγωνιστή τα χρώματα της φύσης. Στη λίστα των cocktails, που υπογράφει ο Θοδωρής Καϊσίδης, θα βρεις παραλλαγές αγαπημένων συνταγών, όπως η Pina Colada, ενώ μπορείς να απολαύσεις φυσικά και όλα τα κλασσικά αγαπημένα σε τέλεια εκτέλεση. Ραντεβού στη στοά λοιπόν κάτω από τη βουκαμβίλια!

θα σε κάνω βασίλισσα


Το Θα Σε Κάνω Βασίλισσα Βγήκε στο Δρόμο
Όταν το λέει, το εννοεί και "θα σε κάνει βασίλισσα" ακόμη και στην Αθήνα. Φέτος το αγαπημένο wine bar resto του Βοτανικού αποφάσισε να παραμείνει στην Αθήνα ολόκληρο το καλοκαίρι, αλλά να κάνει τα πράγματα αλλιώς και να εκμεταλλευτεί τον μεγάλο εξωτερικό του χώρο δίπλα στις αιωνόβιες ελιές που μετέφερε εδώ πρόσφατα ο Δήμος Αθηναίων. Όμως αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή. Έτσι για πρώτη φορά, εκτός από τη λίστα με τα κρασιά και τα premium spirits, θα βρεις και cocktail list- γιατί καλοκαίρι χωρίς cocktail δεν γίνεται, εδώ που τα λέμε. Ο mixologist Περικλής Λιατόπουλος, της ομάδας Barphilosophy,  φτιάχνει τα cocktail και ο σεφ Σπύρος Κοντός βλέπει το Bar Food αλλιώς. Έτσι, ξεκινώντας από την ιδέα να είναι όλα ατομικά κατέληξε στο "σουβλάκι αλλιώς". Χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο, τόνος, λαχανικά, με διάφορες μαρινάδες, σάλτσες και συνοδευτικά συμπληρώνονται από Fish & Chips, Γαρίδες σε πικάντικη τεμπούρα και άλλα, δημιουργώντας μία νέα πρόταση για φαγητό στο μπαρ. 

λοκαλι

Το Λοκάλι Ανέβηκε στην Ταράτσα 
Και ναι μιλάμε κυριολεκτικά, το Λοκάλι απλώθηκε προς τα πάνω, κατέλαβε την ταράτσα, κοιτάει αφ’ υψηλού την αυλή και ατενίζει ορίζοντα. Ήδη από τα μέσα του Ιουνίου το Λοκάλι έκανε πρεμιέρα στην ταράτσα και μαζί της εγκαινιάστηκε και ο νέος κατάλογος: νόστιμα, εξωτικά κοκτέιλ, με φρέσκα υλικά να μπαίνουν στα σέικερ και στα μπλέντερ. Μια νέα frozen κατηγορία, δροσερά highballs και κλασικές αξίες with or without a twist. Κάθε μέρα από τις 7 μ.μ., με happy hour αποκλειστικά για την ταράτσα, 7 με 8 το βράδυ, κατά τη διάρκεια του οποίου όλα τα κανονικά ποτά κατεβαίνουν στα 5 ευρώ και τα κοκτέιλ στα 6. Στην ταράτσα φυσικά δεν λείπει και το ελαφρύ φαγητό. Τρία τυλιχτά (με χοιρινό, με κοτόπουλο κι ένα vegan) καθώς και το κλασικό hot-dog σερβίρονται, για όσους θέλουν να συνοδεύσουν ποτά και κοκτέιλ. Πολύχρωμα φωτάκια, φουγάρο και θέα θυμίζουν κάτι που καράβι που σαλπάρει στην καλοκαιρινή Αθήνα. Υγ. Στην ταράτσα δεν γίνονται κρατήσεις. 


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>