top article

New season trends

  1. Half-up hair | Tο girly χτένισμα που κάνει δυναμικό comeback Half-up hair | Tο girly χτένισμα που κάνει δυναμικό comeback
  2. To twin set από τα Zara που χρειάζεσαι αυτό το φθινόπωρο To twin set από τα Zara που χρειάζεσαι αυτό το φθινόπωρο
  3. 7 τρόποι να ανανεώσεις το στυλ των μαλλιών σου αυτό το φθινόπωρο 7 τρόποι να ανανεώσεις το στυλ των μαλλιών σου αυτό το φθινόπωρο
  4. Τσάντες | Τα 5 trends που θα δεις παντού αυτή τη σεζόν Τσάντες | Τα 5 trends που θα δεις παντού αυτή τη σεζόν
  5. Το it πανωφόρι που φορούν οι fashionistas το φθινόπωρο Το it πανωφόρι που φορούν οι fashionistas το φθινόπωρο
  6. 10 κομψά μανικιούρ που πρέπει να δοκιμάσεις το φθινόπωρο 10 κομψά μανικιούρ που πρέπει να δοκιμάσεις το φθινόπωρο
  7. Αυτές είναι οι μπότες που χρειάζεσαι φέτος το χειμώνα Αυτές είναι οι μπότες που χρειάζεσαι φέτος το χειμώνα
  8. Πώς να φορέσεις το καρό το φθινόπωρο Πώς να φορέσεις το καρό το φθινόπωρο
  9. H ζακέτα σε ρετρό στυλ από τα Zara που θα χρειαστείς το φθινόπωρο H ζακέτα σε ρετρό στυλ από τα Zara που θα χρειαστείς το φθινόπωρο
  10. Η νέα εκδοχή των cowboy boots Η νέα εκδοχή των cowboy boots
  11. Αυτή είναι η πιο hot απόχρωση για ξανθά μαλλιά φέτος Αυτή είναι η πιο hot απόχρωση για ξανθά μαλλιά φέτος
  12. Chocolate cake | Το πιο "λαχταριστό" χρώμα για καστανά μαλλιά της σεζόν Chocolate cake | Το πιο "λαχταριστό" χρώμα για καστανά μαλλιά της σεζόν
  13. Οι καλύτερες αποχρώσεις της σεζόν για ξανθά μαλλιά Οι καλύτερες αποχρώσεις της σεζόν για ξανθά μαλλιά
  14. 5 μποτάκια που χρειάζεσαι το φθινόπωρο 5 μποτάκια που χρειάζεσαι το φθινόπωρο
  15. Nude μακιγιάζ | Η σούπερ τάση του χειμώνα Nude μακιγιάζ | Η σούπερ τάση του χειμώνα
  16. Το slip dress είναι το φόρεμα που χρειάζεται η φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα Το slip dress είναι το φόρεμα που χρειάζεται η φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα
  17. To '90s denim trend που κάνει δυναμικό comeback To '90s denim trend που κάνει δυναμικό comeback
  18. Η δυναμική επιστροφή του ανδρόγυνου παπουτσιού Η δυναμική επιστροφή του ανδρόγυνου παπουτσιού
  19. Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για τη μετάβαση στη νέα σεζόν Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για τη μετάβαση στη νέα σεζόν
  20. Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020: Τα νέα "ugly shoes" που θα δούμε παντού Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020: Τα νέα "ugly shoes" που θα δούμε παντού
  21. Color Trends | 5 χρώματα που προτείνουν οι σχεδιαστές γι’ αυτή τη σεζόν Color Trends | 5 χρώματα που προτείνουν οι σχεδιαστές γι’ αυτή τη σεζόν
  22. Footwear | Οι μεγαλύτερες τάσεις της νέας σεζόν στα παπούτσια Footwear | Οι μεγαλύτερες τάσεις της νέας σεζόν στα παπούτσια
  23. Τα 6 τζιν παντελόνια που θα φορέσουμε τη νέα σεζόν Τα 6 τζιν παντελόνια που θα φορέσουμε τη νέα σεζόν
  24. Οι 10 μεγαλύτερες τάσεις της μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 20-21 Οι 10 μεγαλύτερες τάσεις της μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 20-21
  25. Νύχια Φθινόπωρο 2020 | Όλα τα σχέδια και χρώματα που μπορείς να κάνεις από τώρα Νύχια Φθινόπωρο 2020 | Όλα τα σχέδια και χρώματα που μπορείς να κάνεις από τώρα

Ο Νίκος Καραθάνος είναι ένα μεγάλο όνομα της ελληνικής γαστρονομίας, καθώς το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του έχει βάλει τη δική του πινελιά στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής σκηνής. Ήδη στα 28 του είχε κατακτήσει το πρώτο του αστέρι Michelin στην εποχή του στη Hytra, ενώ αργότερα μπήκε στην πιο επιχειρηματική πλευρά της εστίασης με τη συνδημιουργία της Cookoovaya. Σήμερα τον συναντούμε στο Κιουζίν, οπού πρεσβεύει αυτό που πάντα ουσιαστικά πρέσβευε: την ελληνική κουζίνα αλλιώς. Αλλά καλύτερα να μας τα πει ο ίδιος:

#Tidbits *: Ο Νίκος Καραθάνος στο Κιουζίν

Πώς προέκυψε η νέα αυτή συνεργασία σου με το Κιουζίν;
Η συνεργασία αυτή προέκυψε πριν από 4 μήνες, και ενώ ήδη είχα το Κιουζίν ως consulting, μιλώντας μαζί με τον ιδιοκτήτη Γιάννη Δεληγιάννης είπαμε να προχωρήσουμε σε μόνιμη συνεργασία, όπου θα μπορώ να μαγειρεύω αυτό που αγαπώ πολύ… την ελληνική κουζίνα αλλιώς. 


Ποια είναι η μαγειρική φιλοσοφία του Νίκου Καραθάνου που θα συναντήσουμε εδώ;
Η μαγειρική μου φιλοσοφία είναι πάντα αυτή με την οποία ανδρώθηκα και για την οποία βραβεύτηκα με Χρυσούς Σκούφους και αστέρια Michelin, δηλαδή να παρουσιάζω τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας αλλιώς, με ένα twist, με τη δική μου φιλοσοφία και τεχνική. Νομίζω ότι μετά από 20 χρόνια μέσα στις κουζίνες και με τις συνεργασίες που έκανα με τα καλύτερα εστιατόρια, όπως η Χύτρα, η Γαλάζια Χύτρα, η Cookoovaya, έχω κατασταλάξει ότι αυτό που θέλω πραγματικά είναι να μαγειρεύω την ελληνική κουζίνα αλλιώς.  

kiouzin

Πώς δένεις τα αστέρια και την high-end πλευρά της δουλειάς σου με μία πιο προσγειωμένη comfort φιλοσοφία, όπως αυτή που θέλεις να βγάλεις εδώ;
Η γαστρονομία πηγαίνει πάντα βάσει της οικονομίας της κάθε χώρας. Είναι αυτό που λέω πάντα "δεν μπορώ εγώ να μαγειρεύω για βασιλιάδες, ενώ δεν υπάρχουν". Όλοι οι μεγάλοι σεφ στον κόσμο πλέον βρίσκουν μικρά και cosy εστιατόρια στην πόλη και μαγειρεύουν τον όρο που λέμε "bistronomie". Μια γαστρονομία δηλαδή σε προσιτή τιμή αλλά και μακριά από τις μαγειρικές ενοχές. Αυτό θέλω να κάνω και εγώ εδώ. 


Τελικά η αλήθεια του σεφ βγαίνει πάντα στα πιάτα του;
Η αλήθεια βγαίνει πάντα στα πιάτα του σεφ. Και εγώ θα το πάω και ένα βήμα παρακάτω, μαγειρεύω σπουδαία όταν είμαι πολύ χαρούμενος ή πολύ στεναχωρημένος. Η μαγειρική δεν είναι συνταγή, είναι αυτό που λέει η καρδιά σου. 

kiouzin

Κάτι έχει πάρει το αυτί μου και για παράλληλα projects μαζί με τους ιδιοκτήτες του Κιουζίν. Θέλεις να μου πεις κάτι για αυτό;
Θα σου πω μόνο πως εύχομαι να μπορέσω σύντομα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου και να ανοίξω το δικό μου μαγαζί με street food επιλογές. 

Κιουζίν: Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, τηλ. 2103647407


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>