September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Aliento Workshop στο Γαλάτσι

#Tidbits *: Aliento Workshop στο Γαλάτσι

Το Aliento experience έγινε Workshop στο Γαλάτσι και μας προσκαλεί να ζήσουμε μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία με πρωταγωνίστρια τη γεύση

Μια νέα γαστρονομική πρόταση υλοποιείται από τους  Σταμάτη Τσίλια και Τάσο Ντούμα. Ο Σταμάτης συνήθης ύποπτος για τις αριστοτεχνικές ιαπωπερουβιανές γεύσεις  του και ο Τάσος προικισμένος με την επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου "Λεύκες" δίνουν σάρκα και οστά σε μια καινοτόμα Nikkei προσέγγιση. Στο Γαλάτσι ( πολύ κοντά στις Λεύκες)  έχουν μετατρέψει την γωνία Πυθαγόρα και Ιπποκράτους, απέναντι από το Δημαρχείο  σε μια αναπάντεχη εξωτική και κομψή όαση. Εκεί στεγάζουν την εξελιγμένη  πλέον ιδέα του Aliento. Aliento σημαίνει ανάσα και μέσα στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου, παίρνουν νέα πνοή οι ιαπωνικές και περουβιανές γεύσεις, με υλικά και τεχνικές, που σέβονται το περιβάλλον και του αφήνουν τις ανάσες που χρειάζεται. Καμία λειτουργία του εστιατορίου δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, ενώ η συντονισμένη μαγειρική ομάδα ανακυκλώνει το κάθε υλικό με δημιουργικό τρόπο αποφεύγοντας κάθε απώλεια. Οι επισκέπτες θα μυηθούν σε εντυπωσιακά και ραφιναρισμένα  ιαπωπερουβιανά πιάτα, με συστατικά που "μαγειρεύονται", " ζυμώνονται" και αναπτύσσονται με φυσικό τρόπο από τους σεφ καθημερινά και εμπλουτίζουν την Nikkei κουζίνα με φρέσκια και δροσερή ανάσα. 

aliento


Για να πάρετε μια γεύση οι σεφ προτείνουν το λαβράκι Χιλής με γλάσο από miso, aji Amarillo και τελευταία πινελιά το σπιρτόζικο λάιμ. Οπωσδήποτε το signature cheviche με λαβράκι μαριναρισμένο σε tiger milk, choclo και γλυκοπατάτα, που δένει με την σάλτσα κριόλα. Best seller είναι η πειραγμένη μελιτζάνα. Μια παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή, που ο Σταμάτης έχει ανανεώσει μπερδεύοντας την με την Περουβιανή φιλοσοφία. Πρόκειται για το πιάτο Nebeshigi, όπου η μελιτζάνα μαγειρεύεται σε σάλτσα miso , soya και mirin και σβήνεται με φρέσκο κόλιανδρο και κρεμμύδι. Ανάρπαστα είναι τα rolls γαρίδας τεμπούρα με σπαράγγι, αβοκάντο, φιλέτα από λαβράκι και από πάνω tiger milk και αφυδατωμένο κρεμμύδι. 

aliento

Τα πιάτα συνοδεύονται από εξίσου ευρηματικές και συναρπαστικές μείξεις, που φέρουν την υπογραφή του πολυτάλαντου Άρη Χατζηαντωνίου ( Momix bar). O Άρης ακολουθώντας την φιλοσοφία του Aliento έχει δώσει με τη σειρά του ανάσα Nikkei σε κλασικές συνταγές. Όλα τα cocktail μαγειρεύονται με την αρχή της sustainability. Για παράδειγμα στο σήμα κατατεθέν το Pisco ετοιμάζεται μια  νόστιμη ιταλική μαρέγκα αντί για ασπράδι. Πολύ εντυπωσιακή και διαδραστική είναι η λευκή sangria, που αρωματίζεται μπροστά στον πελάτη με μια φούσκα, η οποία περιέχει αρώματα λίτσι. Μια ακόμα καινοτομία είναι ότι όλα τα cocktails "ανακατεύονται" από την μαγειρική ομάδα του Aliento. Οι μάγειρες καταλαμβάνουν όλες τα πόστα του μαγαζιού, τις παραγγελίες, το σερβίρισμα, την κουζίνα και την μπάρα κάνοντας την εμπειρία για τον επισκέπτη ακόμα πιο ολοκληρωμένη και δυνατή. 

Πυθαγόρα 3-5 & Ιπποκράτους 11, Γαλάτσι | 2102921907

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

BEST OF NETWORK