top article

Support Small Business

  1. LAVA_: Τα κεραμικά ως έργα τέχνης LAVA_: Τα κεραμικά ως έργα τέχνης
  2. Ένας δροσερός κήπος στην Κηφισιά κρύβει νόστιμα μυστικά Ένας δροσερός κήπος στην Κηφισιά κρύβει νόστιμα μυστικά
  3. Το Naif είναι η νέα, ενδιαφέρουσα άφιξη πίσω από τη Στέγη Το Naif είναι η νέα, ενδιαφέρουσα άφιξη πίσω από τη Στέγη
  4. Η εκλεκτή κάβα και το φίνο μενού του Materia Prima στο Παγκράτι Η εκλεκτή κάβα και το φίνο μενού του Materia Prima στο Παγκράτι
  5. Γνώρισε τη μικρή παραγωγό της kombucha στην Αθήνα Γνώρισε τη μικρή παραγωγό της kombucha στην Αθήνα
  6. Wine delivery: Ναι, το αγαπημένο σου κρασί έρχεται στην πόρτα σου Wine delivery: Ναι, το αγαπημένο σου κρασί έρχεται στην πόρτα σου
  7. Στο Τρομερό Παιδί θα φας προζυμένιο ψωμί και κρουασάν με φρέσκο βούτυρο Στο Τρομερό Παιδί θα φας προζυμένιο ψωμί και κρουασάν με φρέσκο βούτυρο
  8. Ο καλός καφές χωράει μέσα σε λίγα τετραγωνικά Ο καλός καφές χωράει μέσα σε λίγα τετραγωνικά
  9. Τα πιο ωραία ροζέ του καλοκαιριού Τα πιο ωραία ροζέ του καλοκαιριού
  10. Selena Gomez | Έτσι αποφάσισε να υποστηρίξει το κίνημα "Black Lives Matter" Selena Gomez | Έτσι αποφάσισε να υποστηρίξει το κίνημα "Black Lives Matter"
  11. Ο Kanye West ξεκινά ένα fund για τα έξοδα του κολεγίου της κόρης του George Floyd Ο Kanye West ξεκινά ένα fund για τα έξοδα του κολεγίου της κόρης του George Floyd
  12. Meet the designer: Γνωρίζοντας το designing duo πίσω από το LAVIATE Meet the designer: Γνωρίζοντας το designing duo πίσω από το LAVIATE
  13. Στο Mokpo Creative Cakes θα βρεις γλυκά - έργα τέχνης Στο Mokpo Creative Cakes θα βρεις γλυκά - έργα τέχνης
  14. Ένα εργαστήριο κεραμικής που προωθεί την ελευθερία της έκφρασης Ένα εργαστήριο κεραμικής που προωθεί την ελευθερία της έκφρασης
  15. Το νέο Feyrouz φέρνει αέρα ανατολής στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας Το νέο Feyrouz φέρνει αέρα ανατολής στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας
  16. Meet the designer: Αριάδνη Κυπρή Meet the designer: Αριάδνη Κυπρή
  17. Η Λίλα Μπακλέση ανέβασε το πιο feel good βίντεο μαγειρικής Η Λίλα Μπακλέση ανέβασε το πιο feel good βίντεο μαγειρικής
  18. Το #cook4heroes είναι η ευχάριστη είδηση της ημέρας Το #cook4heroes είναι η ευχάριστη είδηση της ημέρας
  19. Meet the designer | Κατερίνα Γρηγοροπούλου Meet the designer | Κατερίνα Γρηγοροπούλου
  20. Dickie Dee: Η ιστορία του soft ice cream από τον Καναδά στην καρδιά της Αθήνας Dickie Dee: Η ιστορία του soft ice cream από τον Καναδά στην καρδιά της Αθήνας
  21. #menoumespiti: Πώς μπορείς κι εσύ να στηρίξεις το αγαπημένο σου εστιατόριο και μπαρ #menoumespiti: Πώς μπορείς κι εσύ να στηρίξεις το αγαπημένο σου εστιατόριο και μπαρ
  22. Meet the artist: Val Goutsi Meet the artist: Val Goutsi

Μια νέα γαστρονομική πρόταση υλοποιείται από τους  Σταμάτη Τσίλια και Τάσο Ντούμα. Ο Σταμάτης συνήθης ύποπτος για τις αριστοτεχνικές ιαπωπερουβιανές γεύσεις  του και ο Τάσος προικισμένος με την επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου "Λεύκες" δίνουν σάρκα και οστά σε μια καινοτόμα Nikkei προσέγγιση. Στο Γαλάτσι ( πολύ κοντά στις Λεύκες)  έχουν μετατρέψει την γωνία Πυθαγόρα και Ιπποκράτους, απέναντι από το Δημαρχείο  σε μια αναπάντεχη εξωτική και κομψή όαση. Εκεί στεγάζουν την εξελιγμένη  πλέον ιδέα του Aliento. Aliento σημαίνει ανάσα και μέσα στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου, παίρνουν νέα πνοή οι ιαπωνικές και περουβιανές γεύσεις, με υλικά και τεχνικές, που σέβονται το περιβάλλον και του αφήνουν τις ανάσες που χρειάζεται. Καμία λειτουργία του εστιατορίου δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, ενώ η συντονισμένη μαγειρική ομάδα ανακυκλώνει το κάθε υλικό με δημιουργικό τρόπο αποφεύγοντας κάθε απώλεια. Οι επισκέπτες θα μυηθούν σε εντυπωσιακά και ραφιναρισμένα  ιαπωπερουβιανά πιάτα, με συστατικά που "μαγειρεύονται", " ζυμώνονται" και αναπτύσσονται με φυσικό τρόπο από τους σεφ καθημερινά και εμπλουτίζουν την Nikkei κουζίνα με φρέσκια και δροσερή ανάσα. 

#Tidbits *: Aliento Workshop στο Γαλάτσι


Για να πάρετε μια γεύση οι σεφ προτείνουν το λαβράκι Χιλής με γλάσο από miso, aji Amarillo και τελευταία πινελιά το σπιρτόζικο λάιμ. Οπωσδήποτε το signature cheviche με λαβράκι μαριναρισμένο σε tiger milk, choclo και γλυκοπατάτα, που δένει με την σάλτσα κριόλα. Best seller είναι η πειραγμένη μελιτζάνα. Μια παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή, που ο Σταμάτης έχει ανανεώσει μπερδεύοντας την με την Περουβιανή φιλοσοφία. Πρόκειται για το πιάτο Nebeshigi, όπου η μελιτζάνα μαγειρεύεται σε σάλτσα miso , soya και mirin και σβήνεται με φρέσκο κόλιανδρο και κρεμμύδι. Ανάρπαστα είναι τα rolls γαρίδας τεμπούρα με σπαράγγι, αβοκάντο, φιλέτα από λαβράκι και από πάνω tiger milk και αφυδατωμένο κρεμμύδι. 

aliento

Τα πιάτα συνοδεύονται από εξίσου ευρηματικές και συναρπαστικές μείξεις, που φέρουν την υπογραφή του πολυτάλαντου Άρη Χατζηαντωνίου ( Momix bar). O Άρης ακολουθώντας την φιλοσοφία του Aliento έχει δώσει με τη σειρά του ανάσα Nikkei σε κλασικές συνταγές. Όλα τα cocktail μαγειρεύονται με την αρχή της sustainability. Για παράδειγμα στο σήμα κατατεθέν το Pisco ετοιμάζεται μια  νόστιμη ιταλική μαρέγκα αντί για ασπράδι. Πολύ εντυπωσιακή και διαδραστική είναι η λευκή sangria, που αρωματίζεται μπροστά στον πελάτη με μια φούσκα, η οποία περιέχει αρώματα λίτσι. Μια ακόμα καινοτομία είναι ότι όλα τα cocktails "ανακατεύονται" από την μαγειρική ομάδα του Aliento. Οι μάγειρες καταλαμβάνουν όλες τα πόστα του μαγαζιού, τις παραγγελίες, το σερβίρισμα, την κουζίνα και την μπάρα κάνοντας την εμπειρία για τον επισκέπτη ακόμα πιο ολοκληρωμένη και δυνατή. 

Πυθαγόρα 3-5 & Ιπποκράτους 11, Γαλάτσι | 2102921907

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>