top article

Με την έλευση του φθινοπώρου ξεκινά και επίσημα η νέα σεζόν, μία σεζόν που διαδέχεται ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι και αναμένεται να δώσει τη σκυτάλη σε έναν εξίσου ιδιαίτερο χειμώνα. Όμως η γαστρονομία είναι δημιουργία και η δημιουργία τρέφεται από τις προκλήσεις. Έτσι ο καταξιωμένος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ολόκληρη η ομάδα του CTC υποδέχονται αυτή τη νέα σεζόν γεμάτοι δημιουργική διάθεση, ξαναγυρνώντας στις παλιές τους αγάπες, διατηρώντας τις καινούριες που συνάντησαν στο δρόμο τους και προσμένοντας τη νέα, που αναμένεται να μας υποδεχτεί όλους περίπου την περίοδο των εορτών.

#Tidbits *: Τα νέα του CTC

Με πιο απλά λόγια λοιπόν μάθαμε πως το αγαπημένο CTC ανάβει ξανά τα φώτα του, ακονίζει τα μαχαίρια του, βάζει μπροστά τις φωτιές του και περιμένει να φιλοξενήσει όλους εκείνους που το ανέδειξαν σε ένα από τα καλύτερα γαστρονομικά εστιατόρια της Αθήνας στο γνωστό του σποτ (Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια), αλλά για "περιορισμένο αριθμό παραστάσεων", καθώς σε λίγους μήνες μεταφέρεται και επανασυστήνεται στο ελληνικό foodie κοινό στο νέο του χώρο στον Κεραμικό, εκεί που μέχρι πρότινος συναντούσαμε το Αθήρι. Όμως αυτοί οι τελευταίοι μήνες του CTC όπως το ξέραμε δεν αποτελούν τον επίλογο -άλλωστε ο σεφ και συνιδιοκτήτης Αλέξανδρος Τσιοτίνης αρέσκεται στις ανατροπές- αλλά περισσότερο τον πρόλογο του νέου CTC. Έτσι για τους μήνες που θα ακολουθήσουν το γαστρονομικό εστιατόριο της Διοχάρους θα σερβίρει ένα "συλλεκτικό" μενού αποτελούμενο από τα εμβληματικά πιάτα που το καθιέρωσαν στη συνείδηση του κοινού του, όπως τη διάσημη σούπα καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό, το εικονικό ριζότο αλά πολίτα με εγχώριες καραβίδες ή τον σιγοψημένο μπακαλιάρο με καμένο βούτυρο και XO παστουρμά, και ταυτόχρονα η κουζίνα θα πειραματίζεται με το μενού του νέου εστιατορίου, το οποίο πολύ απλά σημαίνει πως όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε συμμέτοχοι και κοινωνοί ενός άτυπου tasting και ιδιαίτερων γευστικών εκπλήξεων από το μέλλον του CTC!

ctc

Ταυτόχρονα το Καφενείον Σίτιση στην Καλαμιώτου, το pop up στοίχημα των Αλέξανδρου Τσιοτίνη, Λευτέρη Γεωργόπουλου, Γιώργου Καίσαρη, Θάνου Τσουνάκα, Πάνου και Κωστή Κρεμύδα, που αποτέλεσε μία νότα αισιοδοξίας και ευγενούς συνεργασίας μέσα στο ιδιαίτερο καλοκαίρι που πέρασε και τόσο αγαπήθηκε από ανθρώπους κάθε ηλικίας και γευστικών απαιτήσεων για τις ωραίες γεύσεις, το ακομπλεξάριστο concept και -γιατί όχι;- το διάσημο πια "δίσκο του σεφ", φαίνεται πως κέρδισε στα σημεία και παρατείνει τη λειτουργία του και για τη σεζόν που έρχεται. 

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>