top article

Το Dumbwaiter είναι ένα νέο θεματικό food bar που ήρθε να εμπλουτίσει τη γευστική σκηνή των νοτίων προαστίων. Στεγάζεται σε μια πανέμορφη αγγλική εξοχική κατοικία και σερβίρει γεύσεις, από πιάτα, ροφήματα, καφέ και cocktails, που ανατρέπουν όλα τα γαστρονομικά δεδομένα της περιοχής και βάζουν την Άνω Γλυφάδα στο χάρτη των γευστικών προορισμών. Η Μαρία Καραχάλια και ο Γιώργος Σωτηρόπουλος έχουν δημιουργήσει ένα φιλόξενο χώρο για μικρούς και μεγάλους "ντυμένο" με εκπληκτικά αντικείμενα διαλεγμένα ένα προς ένα και έχουν στήσει μοναδικές θεατρικές γωνιές, που φωνάζουν γούστο και ζωντανεύουν το κόνσεπτ του μαγαζιού, με πρωταγωνιστή τον διανοούμενο και λάτρη των γεύσεων και των αλχημειών Paolo και πρωταγωνίστρια την προστατευόμενη του Dorina. Οι δυο τους έβαλαν τις δυνατές ρίζες για την φιλοσοφία της κουζίνας και την ροπή προς τις τέχνες, τη μουσική, τη μόδα, την χημεία και την εκπαίδευση των παιδιών και τώρα στο Dumbwaiter κάθε τομέας ετοιμάζεται να ανθίσει. Ο αγγλικός κήπος, που απλώνεται μπροστά θυμίζει βικτωριανή εποχή με τους λουλουδάτους καναπέδες και τα όμορφα τραπέζια. Ο εσωτερικός χώρος μοιράζεται στα δυο, εκεί που είναι το ζωγραφισμένο μεγάλο μπαρ με τα εντυπωσιακά κάδρα και εκεί που θυμίζει γυναικείο μπουντουάρ με κουκλόσπιτο και πατάρι με κουστούμια.

#Tidbits *: Gastro Event στη Γλυφάδα

Το μενού του Σταμάτη Τσίλια αποπνέει μια φρεσκάδα και μια πρωτοτυπία σε υλικά και συνδυασμούς, που προέρχονται από την Βραζιλία και την Αγγλία μέρη που έζησε ο Paolo και η Dorina και τα cocktails του Άρη Χατζηαντωνίου ακολουθούν το ίδιο μοτίβο και έρχονται να συμπληρώσουν τα πιάτα. Πέρα από το βασικό μενού, τρέχει ένα καταιγιστικά γευστικό πρωινό και μια γκάμα από σπιτικά ροφήματα, που προκαλούν ευεξία και φυσικά διαλεκτός καφές. Πολύ δυνατό και αυτόνομο κομμάτι του μαγαζιού είναι το OZ, ένας παιδότοπος που επιφυλάσσει πολλά για τους μικρούς και μεγάλους φίλους.

dumbwaiter

Στο Dumbwaiter αγαπούν ιδιαίτερα τα events και τις εκπλήξεις και έτσι αύριο ξεκινούν με το πρώτο τους gastro event με nikkei πνεύμα. Πρώτη στάση  η ιαπωνικό – περουβιανή κουζίνα και ανεβάζουμε τις στροφές της απόλαυσης ετοιμάζοντας μη αναμενόμενα sushi συνοδευμένα από πειραγμένα κλασικά cocktails. Περίεργα, σπάνια και πρωτότυπα υλικά από την Ιαπωνία και την Λατινική Αμερική δένουν με την μαεστρία του Σταμάτη Τσίλια σε μπουκιές, που σκάνε πληθωρικά στον ουρανίσκο, όπως sushi που βάζει μαζί με τον σολομό άχυρο από χοιρινό ή μαριναρισμένο καβούρι με καρπάτσιο rib eye και πολλά ακόμη. Τον καλύτερο εαυτό του έχει δώσει και ο Άρης Χατζηαντωνίου εξελίσσοντας τις δυνατότητες θρυλικών cocktails. Ριζοσπαστική Colada με την ευρηματική πινελιά του wasabi και η πιο νόστιμη Margarita με την ένταση της πράσινης πιπεριάς. Ο Σταμάτης και ο Άρης θα δημιουργούν μπροστά μας σαν σε χορογραφία τις συνταγές, θα μας κατευθύνουν στα ταιριάσματα και θα έχουν ένα ακόμα άσο στο μανίκι… τα bubbles. Τι είναι; Ας πούμε κάτι ανάμεσα σε έδεσμα και cocktail με νοσταλγικό άρωμα parfait amour και sex on the beach.

H απόδραση με άρωμα Nikkei ξεκινάει στις 19:30 ( Τετάρτη 28 Οκτωβρίου) στο Dumbwaiter, Δημ. Γούναρη 137, Άνω Γλυφάδα και απαιτείται κράτηση στο τηλέφωνο 2109600936/  facebook dumbwaiter και insta dumbwaitergr

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>