top article

Αρώματα φρεσκοψημένων κρουασάν πλημμυρίζουν την Πραξιτέλους, γαλλική φινέτσα και ένα χαριτωμένο baby-blue αρκουδάκι έχουν καταλάβει τη Γλυφάδα, ενώ στην ίδια περιοχή guilt-free γλυκές δημιουργίες ξετρελαίνουν όσους δεν μπορούν -ή δεν θέλουν- να έχουν τη ζάχαρη και τα ζωικά προϊόντα στη ζωή τους. Ο λόγος για το ολοκαίνουριο Ourse, το άρτι αφιχθέν Overoll, αλλά και το πολύ νέο Yum Guilt Free, που γεμίζουν την καθημερινότητά μας με λαχταριστές απολαύσεις, στις οποίες κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, όπως περίτρανα αποδεικνύουν και τα newsfeed μας!

 

#Tidbits *: Γλυκά Νέα

Ourse: Γαλλική Φινέτσα και Υψηλή Ζαχαροπλαστική
Όταν τρεις άνθρωποι με όραμα και ταλέντο ενώνουν τις δυνάμεις τους, καμία πανδημία δεν είναι σε θέση να υπονομεύσει το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους. Ο λόγος για το τρισχαριτωμένο και ολοκαίνουριο Ourse, άξιο τέκνο της σύμπραξης του Στέφανου Τσουκαλά και της Βίκυς Νταλαγιάννη με πολύτιμο αρωγό τον Σπύρο Πεδιαδιτάκη (καλύτερος pastry chef στην Ελλάδα από έγκυρους οδηγούς- Pâtissier de l'année 2020 από τον Gault & Millau Hellas & FNL AWARDS 2019). Τα παραδεισένια γλυκά που μπαίνουν μέσα στα φανταστικά minimal baby-blue κουτάκια με το αρκουδάκι σήμα κατατεθέν είναι το ένα καλύτερο από το άλλο και μιλούν ξεκάθαρα για τις γαλλικές τους επιρροές αλλά και τις ελληνικές τους βάσεις, αφού από τα υλικά δεν λείπουν η μαστίχα Χίου, ο ελληνικός, καφές, το σύκο, το φιστίκι Αιγίνης κλπ. Η ποιότητα εδώ είναι αδιαπραγμάτευτη – όχι ότι θα περιμέναμε κάτι λιγότερο από τους δημιουργούς του Ourse- με τη σοκολάτα να προέρχεται από 100% βιώσιμο κακάο, αποκλειστικά από την Cacao Barry και κάθε τι που βγαίνει από το εργαστήριο να είναι 100% χειροποίητο και φτιαγμένο με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, αγνές και αυτούσιες. Δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε για τη φρεσκάδα των γλυκών του θεωρώ. 

ourse

Εδώ λοιπόν κάθε μέρα θα βρεις και θα απολαύσεις μαγικό Flan Parissien, την κλασσική γαλλική τάρτα με πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης, τάρτα πεκάν - μέλι, τάρτα με φιστίκι Αιγίνης με τέσσερις διαφορετικές υφές φιστίκι, μια ελληνική version του Paris-Brest (το Paris-Aegina, λόγω του φιστικού Αιγίνης), μακαρόν, τρούφες, παγωτό σε πολλές και ιδιαίτερες γεύσεις, μιλφέιγ με παρφέ, κλπ. Σε πολύ περιορισμένο αριθμό κάθε ημέρα (έως 30 τεμάχια) βρίσκουμε και ένα  άλλο κλασσικό γαλλικό γλύκισμα, την St. Honore, όπως επίσης και σοκολάτες που είναι από τα νέα είδη που προστέθηκαν πρόσφατα. Ο σοκολατένιος κύλινδρος με αλμυρή καραμέλα και φουντούκι και το Paris Aegina, αν τα πετύχεις, πάρε τα και θα με θυμηθείς! 

Μυστρά 39, Γλυφάδα, 2121067019

overoll

Overoll : Το Απόλυτο Κρουασάν
Η αλήθεια είναι πως έλειπε από την Αθήνα και οι εξαιρετικά ποιοτικές προσπάθειες από φούρνους και ζαχαροπλαστεία δεν είχαν καταφέρει να γεμίσουν το κενό. Ο λόγος για την πρώτη αυθεντική croissanterie της πόλης, το Overoll! Το Overoll -με το επίσης uber cool λογότυπο- αποτελεί και πάλι σύμπραξη τριών εξαιρετικά καταξιωμένων και ταλαντούχων ανθρώπων, των chef pâtissier Ιωάννη Κίκιρα, Άλκη Ζέρβα και Σπύρου Παππά. Τα τρία αυτά νέα και άκρως δημιουργικά παιδιά έδωσαν τα χέρια και δεσμεύτηκαν να μας φέρουν την αυθεντική εμπειρία του γαλλικού κρουασάν από το Παρίσι στο κέντρο της Αθήνας. Και τα κατάφεραν χωρίς αμφιβολία, καθώς το Overoll έγινε talk-of-the-town πριν καν ανοίξει τις πόρτες του. Η έμπνευση για το προϊόν αλλά και το ευρύτερο ύφος του μαγαζιού, ήρθε από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από την Αυστραλία και το Lune Croissanterie και το Rollers Bakehouse. Το ένα πιο industrial και το άλλο πιο ζεστό και cozy, έδωσαν έμπνευση στους συνεργάτες, οι οποίοι δημιούργησαν ένα περιβάλλον με ζεστό χαρακτήρα και funky διάθεση και χρώματα. Ο σκοπός του open space χώρου, έχει να κάνει με την αίσθηση που ήθελαν να προκαλέσουν, αυτήν του ότι όλοι μπορούν να δουν τι συμβαίνει μέσα σε ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. 

overoll

Η κορυφαία ποιότητα των προϊόντων του Overoll είναι άλλωστε και η εγγύηση του γευστικού αποτελέσματος, αφού κάθε μπουκιά είναι ένα μικρό κομμάτι από παράδεισο. Εκτός από το βασιλιά των κρουασάν, το Κρουασάν Βουτύρου, εδώ θα βρεις γλυκιές και αλμυρές δημιουργίες που θα συναρπάσουν τους γευστικούς σου κάλυκες και θα σε κάνουν super addict χωρίς αμφιβολία. Το κλασσικό κρουασάν σοκολάτας στην πιο τέλεια εκδοχή του, το διπλοψημένο κρουασάν αμυγδάλου, το κολασμένο Nutella, το πολύχρωμο με φράουλες και κρέμα, αλλά και οι αλμυρές βερσιόν, όπως το ham & cheese, το spinach pie και το στυλ λουκανικόπιτα, είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που θα απολαύσεις -αν προλάβεις- στο πανέμορφο μαγαζί του κέντρου. Επίσης, εδώ θα βρεις εννοείται και ποιοτικό καφέ με επιλεγμένο συνεργάτη την Taresso με τον artisanal καφέ της. 

Πραξιτέλους 27, Αθήνα, 21 1419 8151, καθημερινά 08.00-16.00 

 

yum guilt free


Yum Guilt Free: Raw, vegan, paleo & delicious
Οι εποχές που το "χωρίς ζάχαρη" σήμαινε και "χωρίς γεύση" έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, και το λέω αυτό εγώ που με ξέρεις καλά και γνωρίζεις πως δεν μετράω θερμίδες ποτέ! Το Yum Guilt Free είναι ένα σχετικά νέο μαγαζί στη Γλυφάδα, που ήρθε για να γεμίσει γεύση τη ζωή μας με γεύση και να αφαιρέσει από τη ζωή μας τις τύψεις. Εδώ το raw, vegan, paleo και guilt free συνδυάζονται με το delicious, αφού είτε το κάνεις από άποψη, είτε από ανάγκη, είτε από πείραμα, είτε από περιέργεια, εδώ θα ενθουσιαστείς με γλυκά που δεν έχουν ούτε ζάχαρη, ούτε ζωικά προϊόντα. Η διαδρομή της Λίζας Βαβούρη και του Yum Guilt Free είναι ένα success story που αποδεικνύει ότι το πάθος, η προσπάθεια και η επιμονή αποφέρουν πάντα καρπούς, κάποιες φορές μάλιστα και χωρίς να το επιδιώκεις. Η αγάπη της για την ζαχαροπλαστική και την υγιεινή διατροφή την οδήγησε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια να ξεκινήσει να φτιάχνει μπάρες δημητριακών και γλυκά χωρίς ζάχαρη και στη συνέχεια χωρίς να χρησιμοποιεί γαλακτοκομικά, αυγά και βούτυρα. Γεύσεις που είχε δοκιμάσει σε ταξίδια της στο εξωτερικό, όπου τα είδη αυτά ήταν πολύ διαδεδομένα, ξεκίνησε να τα δοκιμάζει και να πειραματίζεται. Για την οικογένειά της στην αρχή, στη συνέχεια δίνοντας σε φίλους για να δοκιμάσουν και να πουν τη γνώμη τους, ενώ παράλληλα είχε φτιάξει έναν λογαριασμό στο Instagram ανεβάζοντας φωτογραφίες από τις δημιουργίες της. Στην διαδρομή συνειδητοποίησε ότι υπήρχε μεγάλη μερίδα ανθρώπων με διάφορες διατροφικές δυσανεξίες και τα προϊόντα της άρχισαν να έχουν μεγάλη ζήτηση. Έτσι, πριν από ένα χρόνο δημιούργησε το δικό της εργαστήριο και κατάστημα στη Γλυφάδα, για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τη ζήτηση, τόσο σε χονδρική όσο και σε λιανική. 

yum guilt free

Τα προϊόντα του Yum πηγαίνουν σε περισσότερες από 10 πόλεις στην Ελλάδα. Όλες οι πρώτες ύλες είναι εξαιρετικής ποιότητας και τα προϊόντα 100% χειροποίητα, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται αρκετός χρόνος παραγωγής. Οι κατηγορίες και τα είδη των προϊόντων που προσφέρει συνεχώς εμπλουτίζονται, καθώς οι πειραματισμοί της δεν σταματούν. Στόχος είναι να είναι όλα υγιεινά, γευστικά και πολύ όμορφα. Στις βιτρίνες του Yum Guilt Free υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από μπάρες δημητριακών, energy balls, καρεδάκια σοκολάτας σε διάφορες γεύσεις (όπως espresso, bounty με καρύδα, snicker, κλπ), τάρτες (σοκολάτα, λεμόνι), donuts, brownies, mini "cheesecakes”, παγωτά σε διάφορες γεύσεις, κορμοί σοκολάτας, τρουφάκια, βούτυρα ξηρών καρπών και πολλά άλλα είδη που ολοένα εμφανίζονται.
Κατόπιν παραγγελίας επίσης ετοιμάζονται τούρτες γενεθλίων, guilt-free γλυκάκια για events, βαφτίσεις, και customized γλυκά. 

Yum Guilt Free Ξενοφώντος 40-Γλυφάδα, 2109613374


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>