top article

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ λέει ο σοφός λαός μας. Έτσι γίνεται και με το lockdown, αφού κανείς μας δεν θέλει να αποχωριστεί τα αγαπημένα του εστιατόρια ιδίως στις γιορτές. Έτσι μόλις έμαθα δύο νέα που μου άνοιξαν την όρεξη είπα να τα μοιραστώ μαζί σου και αφορούν δύο από τα πιο λατρεμένα μου εστιατόρια της πόλης, καθένα με εντελώς διαφορετικό μαγειρικό πρόσημο και ταυτότητα. Έτσι, ανάλογα με το τι ονειρεύεσαι να φας αυτές τις γιορτές και το τι τύπος είσαι, μπορείς να επιλέξεις αυτό που σε εκφράζει περισσότερο! Εάν ονειρεύεσαι να βιώσεις μία gourmet εμπειρία στην άνεση του σπιτιού σου, μάθε πως το CTC θα μαγειρέψει αποκλειστικά για το ρεβεγιόν των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς φέτος, ενώ εάν είσαι fan του αμερικανικού νότου και επιθυμείς καπνιστό slow cooked κρέας και λαχταριστά sides, το Po’Boys έχει το μότο #cooks4u ειδικά για τις γιορτές.

#Tidbits *: Εσύ τι θα "μαγειρέψεις" τις γιορτές;

Πιο συγκεκριμένα το CTC και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης έχουν ετοιμάσει ένα εξαιρετικό μενού για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και υπόσχονται να δώσουν λίγη λάμψη και πολλή γεύση στο ολιγομελές αναγκαστικά ρεβεγιόν στο σπίτι. Το μενού είτε το παραλαμβάνεις από το CTC είτε στο φέρνουν στο σπίτι (και στις δύο περιπτώσεις με σαφείς οδηγίες για το πως θα το ετοιμάσεις) και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων πολλών και ενδιαφερόντων, Σούπα βελουτέ καραβίδας αρωματισμένη με ουίσκι και κρουτόν από προζυμένιο ψωμί και Φιλέτο Wellington με πουρέ από τρουφάτη πατάτα και σος perigueux (το θέλω τώρα!!!). Κοστίζει 75€ το άτομο και έχει περιορισμένο αριθμό ατόμων που μπορεί να εξυπηρετήσει, οπότε αποφάσισέ το από νωρίς! Διατίθεται μόνο για τις 24 και τις 31 Δεκεμβρίου.

 

po boys

Τώρα αν έχεις στο μυαλό σου κάτι σε smoked grill και αμερικανικό νότο, το Po’Boys με το Βασίλη Σπόρο συνεχίζει μία παράδοση που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια, αλλά φέτος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Έτσι και φέτος μας λέει Po’Boys #Cooks4U και το αγαπημένο BBQ joint του κέντρου φέρνει τις λαχταριστές του γεύσεις στο σπίτι μας. Το εορταστικό μενού μας δίνει επιλογές ανάμεσα σε Pulled Pork, Γαλοπούλα Φιλέτο, Brisket και Χοιρινό Λαιμό κατευθείαν από το smoker του και τα συνοδεύει με τα αγαπημένα μας sides, τις σος και τα γλυκά. Τα πράγματα έρχονται σε ειδική συσκευασία με πλήρεις οδηγίες και μόλις 20 λεπτά και μία κατσαρόλα αρκούν για να κάνουμε πραγματικά θαύματα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να καλέσουμε στο εστιατόριο και το πακέτο μας θα έρθει στην πόρτα μας σε όλη την Αθήνα τη μέρα και την ώρα που θα συμφωνήσουμε, ενώ μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μας έως και 2 ημέρες. 

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

Ιούλιος 2018

>