September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Η Χαρουπιά του Γιάννη Μπαξεβάνη

#Tidbits *: Η Χαρουπιά του Γιάννη Μπαξεβάνη

Τα "τυλιχτά" του Γιάννη Μπαξεβάνη με χειροποίητες πίτες από χαρούπι προβλέπεται να γίνουν η νέα superfood γευστική εμμονή μας.

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης σίγουρα δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Όμως νομίζω πως αν έπρεπε κανείς να ξεχωρίσει ένα μόνο από τα πολλά σημαντικά του αξιώματα στις εγχώριες και διεθνείς κουζίνες, θα ήταν ο τίτλος εκείνου που από τους πολύ πρώτους στήριξε τα τοπικά προϊόντα και τα ανέδειξε περίτρανα μέσα από τις συνταγές του. Σε μία εποχή που όλοι μαγεύονταν από κάθε τι "ξενικό", ο διάσημος σεφ επέμενε ελληνικά και δικαιώθηκε τελικά και με το παραπάνω στα χρόνια που ακολούθησαν. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν θαρρώ και ο πρώτος που τόλμησε το μακρινό 1995 να φτιάξει χαρουπόψωμο (μαζί με τον καταξιωμένο καθηγητή ζαχαροπλαστικής Τάσος Ζησοπούλο), το οποίο έμελλε, όχι μόνο να γίνει ένα δικό του σήμα-κατατεθέν, αλλά να ξυπνήσει ξανά την αγάπη για τον σχεδόν χαμένο στη λήθη καρπό της χαρουπιάς. 

Μπαξεβάνης

Ακριβώς με αυτό το όνομα λοιπόν, "Χαρουπιά", ο Γιάννης Μπαξεβάνης ξεκινά σήμερα κάτι νέο. Ένα διαδικτυακό μαγαζί το οποίο φέρνει στην πόρτα μας τα ιδιαίτερα "τυλιχτά" του σεφ με χειροποίητη πίτα από χαρούπι, ψημένη στο σάτζι και γεμισμένη με γεύσεις που εμπνέονται από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο. Έτσι, μπορούμε να απολαύσουμε ιδιαίτερες προτάσεις, όπως το τυλιχτό Μεξικό με πανσέτα μέσα σε σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς με καλαμπόκι, πικάντικη ή όχι και λιωμένο τυρί, το τυλιχτό Ντουμπάι με μαριναρισμένο κοτόπουλο, αρωματικό γιαούρτι, ginger, lime και δυόσμο, το τυλιχτό της Κωνσταντινούπολης με κοκορέτσι, το τυλιχτό της Συρίας με τα φαλάφελ, της Ινδίας, της Σμύρνης και ούτω καθεξής. 

Μπαξεβάνης

Επί του παρόντος η Χαρουπιά εξυπηρετεί την περιοχή του Χαϊδαρίου, το βόρειο Αιγάλεω και το Περιστέρι, όμως πολύ σύντομα θα βρεθεί και στη Γλυφάδα. Πέρα από τα "πολυταξιδεμένα" τυλιχτά, θα μπορούμε να παραγγείλουμε και το διάσημο φρέσκο χαρουπόψωμο του σεφ, αλλά και ντάκους και άλλα προϊόντα του γυναικείου συνεταιρισμού της Κριτσάς Λασιθίου Κρήτης, όπως κατεψυγμένα τυροπιτάκια απλά ή χαρουπιού. 

Για να παραγγείλουμε είτε μπαίνουμε ηλεκτρονικά στο charoupia.baxevanis.com είτε τηλεφωνούμε στο 210 53 11 616.


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

BEST OF NETWORK