September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη στο Harvard

#Tidbits *: Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη στο Harvard

Η βραβευμένη με 2 αστέρια Michelin σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη θα είναι προσκεκλημένη ομιλήτρια στο πανεπιστήμιο του Harvard στο μάθημα Culinary Psychology.

Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού η σεφ και συνιδιοκτήτρια του 2άστερου Funky Gourmet (το οποίο όλοι με αγωνία περιμένουμε να ανοίξει ξανά τις πόρτες του εντός του Athens Hilton πια) είναι μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, ενώ διατηρεί εξαιρετικά επιτυχημένα εστιατόρια και στο Λονδίνο. Στις πολλές διακρίσεις της λοιπόν έρχεται να προστεθεί και μία εξαιρετικά τιμητική πρόσκληση από το πανεπιστήμιο του Harvard, ώστε να συμμετάσχει ως guest speaker στο μάθημα Culinary Psychology, ήτοι η Ψυχολογία της Γαστρονιμίας, με εισηγητές τους:
-Stelios Kiosses, MS. Psychotherapist and Lead Psychologist Edison Education and Research Collaborator Computational Psychopathology Research Group, University of Oxford
-Elizabeth Frates, MD. Assistant Clinical Professor of Physical Medicine and Rehabilitation, Spaulding Rehabilitation και
-Neil Rippington MΑ. Consultant and Author
Το πρωτοποριακό αυτό μάθημα εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους η τέχνη της γαστρονομίας σχετίζεται με την επιστήμη της ιατρικής και της ψυχολογίας. Το μάθημα σχεδιάστηκε από τον ψυχολόγο Stelio Kiosses και επικεντρώνεται στην ψυχολογία του φαγητού με παράγοντες που επηρεάζουν τα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτό, όπως την πολιτιστική, εξελικτική, κοινωνική, οικογενειακή και οικονομική κατάσταση του κάθε ατόμου. Επίσης, σύμφωνα με τον ψυχαναλυτή και ιδρυτή της γαστρονομικής ψυχολογίας Stelios Kiosses "Με τον όρο Ψυχολογία της Γαστρονομίας εννοούμε μια διεπιστημονική προσέγγιση στην κατανόηση και ερμηνεία των τροφίμων μέσω πειραμάτων και αισθητηριακών αντιλήψεων". Την Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, λοιπόν οι βραβευμένοι με αστέρια Michelin σεφ, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Andreas Antona, θα συζητήσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, για το πώς οι ίδιοι προσεγγίζουν τα θέματα υγείας και διατροφής μέσω της τέχνης της γαστρονομίας. Σε μία εποχή που η διατροφή παίζει βασικό ρόλο στην ανθρώπινη ψυχολογία, το πανεπιστήμιο του Harvard αναδεικνύει καινοτόμους τρόπους εκπαίδευσης των επαγγελματιών ψυχικής υγείας σχετικά με την επίδραση του μυαλού στη γευστική αντίληψη και τον τρόπο αντιμετώπισης του φαγητού. Εξετάζοντας πολιτιστικές και ιστορικές πτυχές των τροφίμων, η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη θα αναλύσει, μέσα από τις επαγγελματικές της εμπειρίες αλλά και τα γαστρονομικά της ταξίδια, τη σημασία της γεύσης αλλά και όλων των αισθήσεων για την αντίληψη και την απόλαυση του φαγητού.

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

BEST OF NETWORK