top article

Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού η σεφ και συνιδιοκτήτρια του 2άστερου Funky Gourmet (το οποίο όλοι με αγωνία περιμένουμε να ανοίξει ξανά τις πόρτες του εντός του Athens Hilton πια) είναι μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, ενώ διατηρεί εξαιρετικά επιτυχημένα εστιατόρια και στο Λονδίνο. Στις πολλές διακρίσεις της λοιπόν έρχεται να προστεθεί και μία εξαιρετικά τιμητική πρόσκληση από το πανεπιστήμιο του Harvard, ώστε να συμμετάσχει ως guest speaker στο μάθημα Culinary Psychology, ήτοι η Ψυχολογία της Γαστρονιμίας, με εισηγητές τους:
-Stelios Kiosses, MS. Psychotherapist and Lead Psychologist Edison Education and Research Collaborator Computational Psychopathology Research Group, University of Oxford
-Elizabeth Frates, MD. Assistant Clinical Professor of Physical Medicine and Rehabilitation, Spaulding Rehabilitation και
-Neil Rippington MΑ. Consultant and Author
Το πρωτοποριακό αυτό μάθημα εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους η τέχνη της γαστρονομίας σχετίζεται με την επιστήμη της ιατρικής και της ψυχολογίας. Το μάθημα σχεδιάστηκε από τον ψυχολόγο Stelio Kiosses και επικεντρώνεται στην ψυχολογία του φαγητού με παράγοντες που επηρεάζουν τα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτό, όπως την πολιτιστική, εξελικτική, κοινωνική, οικογενειακή και οικονομική κατάσταση του κάθε ατόμου. Επίσης, σύμφωνα με τον ψυχαναλυτή και ιδρυτή της γαστρονομικής ψυχολογίας Stelios Kiosses "Με τον όρο Ψυχολογία της Γαστρονομίας εννοούμε μια διεπιστημονική προσέγγιση στην κατανόηση και ερμηνεία των τροφίμων μέσω πειραμάτων και αισθητηριακών αντιλήψεων". Την Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, λοιπόν οι βραβευμένοι με αστέρια Michelin σεφ, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Andreas Antona, θα συζητήσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, για το πώς οι ίδιοι προσεγγίζουν τα θέματα υγείας και διατροφής μέσω της τέχνης της γαστρονομίας. Σε μία εποχή που η διατροφή παίζει βασικό ρόλο στην ανθρώπινη ψυχολογία, το πανεπιστήμιο του Harvard αναδεικνύει καινοτόμους τρόπους εκπαίδευσης των επαγγελματιών ψυχικής υγείας σχετικά με την επίδραση του μυαλού στη γευστική αντίληψη και τον τρόπο αντιμετώπισης του φαγητού. Εξετάζοντας πολιτιστικές και ιστορικές πτυχές των τροφίμων, η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη θα αναλύσει, μέσα από τις επαγγελματικές της εμπειρίες αλλά και τα γαστρονομικά της ταξίδια, τη σημασία της γεύσης αλλά και όλων των αισθήσεων για την αντίληψη και την απόλαυση του φαγητού.

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>