top article

Μαζί με την επανεκκίνηση της εστίασης βλέπουμε με μεγάλη χαρά νέα και πολύ ενδιαφέροντα projects να κάνουν την εμφάνισή τους και να μας γεμίζουν αισιοδοξία για την μετά-covid εποχής της γαστρονομίας και του going out στη χώρα μας. Στις πολύ νέες αφίξεις λοιπόν, το Manouka, ανοίγει αύριο τις πόρτες του στο μαγικό roof garden του ξενοδοχείου Utopia στο κέντρο της Αθήνας, με την Ακρόπολη στο πιάτο, και υπόσχεται να μας συστήσει στην πιο ψαγμένη πλευρά του ελληνικού αμπελώνα, αλλά και σε ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις και ευφάνταστα cocktails. 

#Tidbits *: Νέo Wine Bar & Resto στο κέντρο της Αθήνας

To Manouka μας φιλοδοξεί να μας γνωρίσει στην απόλυτη έκφραση του ελληνικού αμπελώνα, διακλαδισμένη και διευρυμένη από τον head sommelier Βασίλη Παπαδόπουλο, και σε μια ανανεωτική προσέγγιση της μεσογειακής κουζίνας, που αμπαλάρει και δίνει λάμψη στα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα δια χειρός σεφ Παναγιώτη Βασιλάτου, ενώ στο shaker συναντούμε τον Γιάννη Πισσά

Manouka

To λεπτόσπερμα, ή αλλιώς το manouka, γνωστό ως το σπανιότερο δέντρο του τσαγιού, της οικογένειας της Μυρτιάς, θέλει ιδιαίτερες συνθήκες και μπόλικη αγάπη για να ευδοκιμήσει και να εξελιχθεί. Στην καρδιά της πόλης, στον πεζόδρομο της Ερμού βρέθηκαν  οι προαπαιτούμενες  συνθήκες φροντίδας, αγάπης, εμπειρίας, τεχνικής και φιλοξενίας  και το νεοσύστατο manouka με την υπογραφή του Μάνου Στρατάκη κάνει το ντεμπούτο του έχοντας βαθιές οινικές ρίζες και δυνατές γαστριμαργικές αναφορές σε όλη την Ελλάδα. Ανεβαίνοντας στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Utopia ρουφάς την απαράμιλλη ομορφιά της Αθήνας από ψηλά. Η θέα είναι καθηλωτική και περιμετρική έχοντας στο κάδρο Ακρόπολη, Λυκαβηττό και Βουλή. Η ήρεμη, μινιμαλιστική και καλαίσθητη διακόσμηση και επίπλωση, με την ματιά της σκηνογράφου Μαριλένας Καλιτζαντωνάκη,  εναρμονίζεται με την οπτική απόδραση και εδραιώνει το manouka σε "πρέπει" προορισμό κάθε στιγμή της ημέρας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Άλλωστε το καλοσχεδιασμένο  μενού  εκτείνεται σε διαφορετικά στάδια άκρως ταιριαστά για κάθε διαφορετική ώρα της ημέρας, περιλαμβάνοντας προτάσεις για ένα πρωινό θαλπωρής, ένα comfort brunch, ένα οικείο lunch και ένα φινιρισμένο dinner, πάντα με την στρατηγική παρουσία του κρασιού και την καθοριστική συμβολή των επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων. 

Manouka

Το στίγμα του manouka είναι καθαρόαιμα οινικό και υπογραμμίζεται με την παρουσία του έμπειρου Sommelier Βασίλη Παπαδόπουλου. Ο Βασίλης έχει διαγράψει χιλιόμετρα αναγνώρισης  στην οινική του πορεία και στο manouka ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις στροφές παρουσιάζοντας ένα ρεσιτάλ συσσωρευμένης γνώσης για το Ελληνικό κρασί. Στη λίστα, που παραπέμπει σε ενημερωμένη εγκυκλοπαίδεια, αποτυπώνεται όλος ο πλούτος των γηγενών ποικιλιών με τέτοιο τρόπο που μας μυεί από την αρχή στα ξεχωριστά γνωρίσματα της κάθε τοπικής ποικιλίας. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε  τον Πετρουλιανό, την Σκλάβα, την Κυδωνίτσα και να ξαναγνωρίσετε το Μοσχοφίλερο, το Αγιωργίτικο και τη Μαλαγουζιά και τόσες πολλές ακόμα μέσα από 100+1 ξεχωριστές ετικέτες, προσβάσιμες  όλες σε ποτήρι και σε δυο δοσολογίες των 75 και 150ml. Το κρασί ενισχύεται από τα πιάτα του Παναγιώτη Βασιλάτου, τα οποία φέρουν αέρα Μεσογειακό, όμως μετατρέπονται με ελληνικό dna, σκιαγραφώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα και γευστική πρόταση. Ο Παναγιώτης επιλέγει από μικρούς παραγωγούς ντόπια καλούδια και τα αφήνει με ξεκάθαρες τεχνικές να μεγαλουργήσουν σε πρωτότυπες συνταγές. Δεν λείπουν επίσης δημιουργικές ιδέες σε aperitivo και ευρηματικές μίξεις με επικεφαλή τον ταλαντούχο Γιάννη Πισσά. Ο Γιάννης αξιοποιεί με το δικό του τρόπο τις ελληνικές πρώτες ύλες και συνθέτει τα manouka signature cocktails, που ολοκληρώνουν την εμπειρία της επίσκεψης με μοναδικό τρόπο. 


Ερμού 46, 7οςόροφος ξενοδοχείο Utopia,  τηλέφωνο 2103241814. 

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });