September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Ευλογημένη Μπύρα

#Tidbits *: Ευλογημένη Μπύρα

Για πρώτη φορά μετά από 2 αιώνες, η Grimbergen θα παράγεται ξανά εκεί από όπου ξεκίνησε, μέσα στη Μονή με τους Πατέρες να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα λίγο από την αρχή. Η ιστορία της Grimbergen ξεκινά σχεδόν 900 χρόνια πριν, όταν ιδρύθηκε η Μονή Grimbergen όπου οι Πατέρες ασχολούνταν ενεργά με τη ζυθοποιία. Όμως το κτήριο της Μονής καταστράφηκε στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης και έκτοτε η παρασκευή της Grimbergen πέρασε εκτός των τειχών της. Σήμερα η τέχνης της ζυθοποιίας επιστρέφει εκεί από όπου όλα ξεκίνησαν και για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια η Μονή και οι Πατέρες περνούν ξανά στην ενεργό δράση, συνδυάζοντας 900 χρόνια παράδοσης με της κορυφαίες σύγχρονες τεχνικές και γνώσεις και σηματοδοτώντας φυσικά ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον, κεφάλαιο για τη βελγική μπύρα. 

Grimbergen

Μέσω μίας διαδικτυακής παρουσίασης, αφού, μέχρι να αρχίσουμε να ταξιδεύουμε ξανά, ο υπολογιστής μας λειτουργεί ως το "αεροπλάνο" μας για να φτάσουμε στο Βέλγιο, είχαμε τη χαρά να παρευρεθούμε στα εγκαίνια του πλέον καινοτόμου μικροζυθοποιείου εντός των τειχών της Μονής Grimbergen. Έτσι για πρώτη φορά ξανά μετά από 2 αιώνες οι μπύρες θα παρασκευάζονται εντός της Μονής. 

Grimbergen

Το μικροζυθοποιείο Grimbergen Abbey αποτελεί ένα καινοτόμο σημείο αναφοράς, έναν ιδιαίτερο χώρο όπου η μακρά ιστορία και γνώση πάνω στην τέχνη της ζυθοποίησης συνδυάζονται με σύγχρονες τεχνικές και πειραματισμούς σε γεύσεις, αρώματα και συστατικά για τη δημιουργία απολαυστικών ζύθων, δίνοντας έτσι το έναυσμα σε ένα συναρπαστικό μέλλον για την αγαπημένη βελγική μπύρα. Αναφερόμενος στα εγκαίνια του μικροζυθοποιείου Grimbergen Abbey, ο Cees ‘t Hart, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Carlsberg, σημείωσε: "Είναι συναρπαστικό που αποτελούμε μέρος του επόμενου κεφαλαίου για την Grimbergen. Η ιστορική αυτή μπύρα αποτελεί σημαντικό πυλώνα του αναπτυσσόμενου χαρτοφυλακίου μας στην κατηγορία craft και specialty ζύθων, συμβάλλοντας ενεργά στην ισχυρή ανάπτυξη. Το νέο μικροζυθοποιείο Grimbergen Abbey είναι ένα σημαντικό βήμα για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε εκλεπτυσμένους ζύθους, "ταξιδεύοντας” εμάς αλλά και τους λάτρεις της μοναστηριακής μπύρας, παγκοσμίως, σε μια συναρπαστική γευστική εμπειρία".

Grimbergen

Το μικροζυθοποιείο της Μονής δημιουργήθηκε από το Grimbergen Abbey, σε συνεργασία με τον Όμιλο Carlsberg. Ο Father Karel Stautemas, Πατέρας στη Μονή Abbey, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των νέων εγκαταστάσεων και είναι πλέον ενεργό μέλος στην ομάδα των ζυθοποιών, ως Abbey Brewer. Ο ίδιος, χαρακτηριστικά, σημείωσε: "Το νέο μικροζυθοποιείο είναι ένα μέρος το οποίο ξαναζωντανεύει τις ιστορικές παραδόσεις, και όπως ακριβώς και το σύμβολό μας, ο φοίνικας, έχουμε πάντα τη δύναμη να σηκωθούμε ξανά, και να δημιουργήσουμε νέες. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε την εμπειρία – σχεδόν εννέα αιώνων – με την καινοτομία, και όλα αυτά με απώτερο σκοπό την αναζήτηση των πιο γευστικών και χαρακτηριστικών νέων δημιουργιών. Το Grimbergen Abbey μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε και να πειραματιστούμε με διαφορετικές τεχνικές και συστατικά, με έναν πραγματικά συναρπαστικό και μοναδικό τρόπο". Ο Father Karel συνδυάζει την καθημερινή ζωή στη Μονή, με τη λειτουργία του μικροζυθοποιείου, υποστηρίζοντας τον Master Brewer Marc-Antoine Sochon, ο οποίος έχει επίσης ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό στις δραστηριότητες του Grimbergen Abbey.

Grimbergen

Ο Marc-Antoine, ένας 28χρονος ζυθοποιός από τη Γαλλία, ο οποίος άρχισε να παρασκευάζει ζύθο στο γκαράζ των γονιών του και έκτοτε συνεχίζει να μελετά τόσο την οινοποίηση όσο και την παρασκευή ζύθου, πρόσθεσε: "Τώρα, παρασκευάζουμε μπύρα στο αβαείο για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 200 χρόνια. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τους Πατέρες, για την κοινότητα του Grimbergen και για όλους εκείνους που αγαπούν την μπύρα Grimbergen. Θέτουμε ένα νέο σημείο αναφοράς για τις βελγικές μπύρες, παγκοσμίως. Το νέο μικροζυθοποιείο μας επιτρέπει να παράγουμε πληθώρα μοναδικών ζύθων, εμπνευσμένους από νέες και παλιές τεχνικές παρασκευής, προκειμένου να δημιουργήσουμε μοναδικές εμπειρίες γεύσεων". 


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μπύρες του μικροζυθοποιείου Grimbergen Abbey και Grimbergen, επισκεφθείτε τη διεύθυνση grimbergen.com.


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

Tags:

BEST OF NETWORK