To Brio, η πρώτη αυθεντική briocherie στη χώρα μας, εξελίσσεται και ανοίγει και bistro, πάντα με την υπογραφή του Jean-Charles Métayer.
Το Brio, η πρώτη αυθεντική briocherie στην Ελλάδα, άνοιξε πριν ακριβώς 1 χρόνο, μέσα στην καρδιά της πανδημίας. Όμως, όπως όλα τα πράγματα που αξίζουν τον κόπο, βρήκε την απήχηση που άξιζε με αποτέλεσμα τώρα να "ανοίγει" νέες δουλειές και συγκεκριμένα δύο concept bistro, σε Χαλάνδρι και Νέα Ερυθραία. Πάντα επικεφαλής παραμένει ο executive chef και συνιδιοκτήτης Jean-Charles Métayer, ο οποίος όπως μαθαίνουμε κάνει εξαιρετική δουλειά και στο νέο fine dining εστιατόριο του, το Le Pavillion, επίσης στο Χαλάνδρι, αλλά αυτά θα τα πούμε άλλη στιγμή.

Πίσω στα Brio Bistro λοιπόν, στα οποία θα απολαμβάνουμε από νωρίς το πρωί καφέ, αυγά σε διάφορες παρασκευές, γλυκά, σάντουιτς (σε brioche φυσικά!), ενώ μόλις έρχεται το απόγευμα θα βρίσκουμε εδώ αυθεντικά γαλλικά πιάτα, όπως "Entrcote με τηγανητές πατάτες", "Σολομό με σάλτσα βοτάνων και λαχανικά", αλλά και "Μπουγιαμπέσα με φρέσκο ψάρι", εκλεκτά τυριά και αλλαντικά και φυσικά εκλεκτές οινικές ετικέτες για να συνοδεύσουμε το δείπνο μας. Τα BRIO Bistro διαθέτουν ολοήμερη κουζίνα, που σερβίρει πρωινό, brunch γεύμα και δείπνο, με 2 διαφορετικές κάρτες μενού, ενώ διαθέτουν και όλα τα έτοιμα προϊόντα και παρασκευάσματα του Brio για shopping, take away και delivery. Το all day menu περιέχει επιλογές από τα εκλεκτά προϊόντα και παρασκευάσματα του Brio, με το κορυφαίο σε ποιότητα και γεύση ψωμί brioche να έχει την τιμητική του. Το πρωινό και το brunch του BRIO Bistro, εκτός από τις γλυκές και αλμυρές παρασκευές του, εμπλουτίζονται με ζεστά πιάτα, ομελέτες, αβγά και αυθεντικές γαλλικές κρέπες.

Από αργά το απόγευμα μέχρι το βράδυ, τα bistro θα σερβίρουν το δεύτερο μενού. Τα πιάτα που ετοίμασε ο chef Metayer αποτελούνται από αυθεντικές κλασικές γαλλικές συνταγές, ενώ μια εξαιρετική επιλογή από τον ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα θα συμπληρώνουν την εμπειρία. Μια ξεχωριστή λίστα κρασιών σε ποτήρι, με μεγάλη ποικιλία, δίνει την δυνατότητα εξαιρετικού pairing με τις διαφορετικές γεύσεις. Στα bistro δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο κρασί, με τις λίστες να ανανεώνονται συνεχώς, από τον head sommelier Στάθη Τσώκο.

Χαλάνδρι και Νέα Ερυθραία
Στην κεντρική πλατεία Ελευθερωτών στο νο. 8 στο Χαλάνδρι, δημιούργησε το νέο του "σπίτι" το BRIO! To νέο Brio Bistro θα σερβίρει στον κομψό του χώρο στην πλατεία από το πρωί έως αργά το βράδυ. H hot γειτονιά του Χαλανδρίου εμπλουτίζεται με ένα νέο cozy στέκι που έλειπε από την περιοχή. Ο συνδυασμός της briocherie με το bistro πρόκειται να καλύπτει τις ανάγκες του διαφορετικού κοινού, όλων των ηλικιών, ντόπιων αλλά και επισκεπτών. Το Bistro του Χαλανδρίου έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του. Το BRIO Bistro της Νέας Ερυθραίας βρίσκεται στην πολυσύχναστη γειτονιά στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 146 και θα ξεκινήσει την λειτουργία του τις επόμενες ημέρες. Το concept, οι υπηρεσίες και τα προϊόντα του θα είναι ίδια με αυτά του Χαλανδρίου.

Μενού All Day και Καφές
Από το πρωί και καθημερινά το BRIO Bistro θα σερβίρει τις γλυκές και αλμυρές παρασκευές του, που τόσο αγαπήθηκαν από το Αθηναϊκό κοινό. Τα γλυκά με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, φρούτα και κρέμες, τα αλμυρά σάντουιτς με εκλεκτά αλλαντικά και τυριά, τις energy μπάρες, τα δημοφιλή cookies κ.α. Τα πιάτα με αβγά θα γίνουν αμέσως αγαπημένη συνήθεια! Croque madame, Benedict, Florentines και ομελέτες θα ετοιμάζονται επιτόπου από την ομάδα της κουζίνας! O καφές του BRIO έχει γίνει ήδη μια καθημερινή απαραίτητη συνήθεια για πολλούς! Το BRIO διαθέτει το δικό του αποκλειστικό cafe brand με το όνομα GABRIEL, το οποίο δημιούργησε σε συνεργασία με την Ελληνική εταιρία QUALITA UNIQA. Το καβούρδισμα του γίνεται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, σε περιοχή natura που εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα του καφέ. Ο καφές μας συνδυάζει 4 μοναδικές ποικιλίες με καταγωγή από Ονδούρα, Βραζιλία, Περού, Αιθιοπία, πίνεται ευχάριστα τόσο σε κρύα όσο και σε ζεστά ροφήματα. Φυσικά το BRIO προσφέρει σταθερά και guest μονοποικιλιακές επιλογές για όσους θέλουν να δοκιμάσουν νέες γευστικές περιπέτειες! Οι εξειδικευμένοι baristi του BRIO, προσφέρουν καθημερινά ξεχωριστές εμπειρίες καφέ!

Μενού Δείπνου
Ο chef Jean-Charles Métayer δημιούργησε μια υπέροχη κάρτα για το βραδινό μενού των BRIO Bistro, με αυθεντικές, παραδοσιακές γαλλικές συνταγές! Ανάμεσα στα πρώτα πιάτα υπάρχει βοδινό ταρτάρ, Foie gras με τσάτνεϋ σύκου και ψημένο brioche, γαρίδες κοκτέιλ με αβοκάντο αλλά και όμορφα πλατώ με τυριά και αλλαντικά. Στα κυρίως πιάτα θα βρείτε τη διάσημη γαλλική ψαρόσουπα "μπουγιαμπέσα με φρέσκο ψάρι, πατάτες, κολοκυθάκια και σαφράν", "Entrcote με τηγανητές πατάτες, σαλάτα και σάλτσα πιπεριού ή café de Paris", "Σολομός με σάλτσα βοτάνων και λαχανικά", "Κοτόπουλο με μουστάρδα, σάλτσα μανιταριών και φρέσκα ζυμαρικά, αλλά και το χορταστικό Brio Burger! Γλυκές απολαύσεις συμπληρώνουν την εμπειρία του δείπνου στο νέο BRIO Bristro.
Info
BRIO Ψυχικού: Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό
BRIO Bistro Χαλάνδρι: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι
Κρατήσεις: 21 0682 2777
BRIO Bistro Νέα Ερυθραία: Χαριλάου Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία
Κρατήσεις: 21 0800 0222
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information