top article

Ο καφές είναι αξία αδιαπραγμάτευτη, και ο καλός καφές προαπαιτούμενο για να ξεκινήσει καλά η μέρα μας. Ο Redd Coffee, ο αγαπημένος καφές των ψαγμένων coffee-lovers, είναι ένα tailor-made brand που στόχο έχει να μας προσφέρει τη μέγιστη απόλαυση, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, αλλά και να μας μυήσει στα μεγάλα και μικρά μυστικά του μαγικού κόσμου του καφέ. 

#Tidbits *: Tailor-made Καφές

Μέσα από τα δύο του καταστήματα λοιπόν, ένα στο Κολωνάκι (Καψάλη 8) και ένα στη Γλυφάδα (Λ. Ποσειδώνος 71), ο REDD Coffee μας προσκαλεί σε ένα παιχνίδι πειραματισμού και απόλαυσης: Από τις ετικέτες που βρίσκουμε μπαίνοντας στο κατάστημα επιλέγουμε πρώτα πρώτα τα χαρακτηριστικά που είναι πιο σημαντικά για μας τη συγκεκριμένη στιγμή. Ίσως για πρώτη φορά μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτούμε πως προτιμάμε τον καθημερινό μας καφέ. Και όποιος κι αν είναι ο συνδυασμός της καρδιάς μας, οι άριστα εκπαιδευμένοι barista του REDD Coffee μπορούν να τον δημιουργήσουν μέσα από έναν εμπειρικό αλγόριθμο που έχει να κάνει με τα διαφορετικά χαρμάνια (μετρημένα με ζυγαριά ακριβείας), την ιδιότυπη διαδικασία καβουρδίσματος (με ακρίβεια δευτερολέπτων) και τα εξιδεικευμένα παρασκευαστικά πρωτόκολλα (με τις πιο προηγμένες μηχανές της αγοράς), ώστε να βγάλει ο καφές μας τα χαρακτηριστικά που διακαώς αναζητάμε. Και είναι μάλιστα τόσο σίγουροι, που αν δεν είναι αυτό που περιμέναμε, είναι πρόθυμοι να μας φτιάξουν αμέσως κάτι άλλο!

redd coffee

Ο Ανδρέας Καροτσιέρης, ιδρυτής και ψυχή του REDD Coffee από το 2002, ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο δοκιμάζοντας καφέδες από μικρούς και μεγάλους παραγωγούς, δίνοντας σημασία κυρίως στο γευστικό προφίλ της εκάστοτε πρώτης ύλης και όχι απαραίτητα στη χώρα προέλευσης, αφού η Κολομβία, η Κένυα, η Αιθιοπία, η Παπούα-Νέα Γουινέα, η Ινδονησία και οι άλλες αχανείς χώρες παραγωγής καφέ δίνουν διαφορετικό προϊόν από περιοχή σε περιοχή και από φάρμα σε φάρμα, και σπάνια έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, αντίθετα με ό,τι έχουμε μάθει μέχρι τώρα να πιστεύουμε. "Ο καφές", όπως λέει με ενθουσιασμό ο Ανδρέας, "όμοια με το κρασί, είναι μια πολύπλοκη και εύθραυστη ισορροπία από περισσότερες από χίλιες χημικές ενώσεις. Η τελική γεύση που προσλαμβάνουμε καθορίζεται από τον συνδυασμό και την αναλογία των ενώσεων που θα εκχυλιστούν στο φλυτζάνι μας. Κι εδώ έγκειται η δυσκολία, αλλά και το μυστικό του εξαιρετικού καφέ".

redd coffee

Εν αρχή, λοιπόν, είναι η καλή πρώτη ύλη (ο REDD Coffee διαθέτει και limited single origins και blends που μπορείς να αγοράσεις για το σπίτι), κι από εκεί και πέρα είναι ο state-of-the-art εξοπλισμός και το μεράκι του barista που δημιουργούν τον μοναδικό Espresso, τον απολαυστικό Latte, τον πλούσιο Flat White, τον πυκνό Freddo και τον αυθεντικό Americano, που έχουν κάνει τον REDD talk-of-the-town και αναντικατάστατη επιλογή των ψαγμένων coffee-lovers.

redd coffee

Ασυναγώνιστος και ο Cold Brew του REDD Coffee, που αυτός κι αν υπηρετεί το μότο The Art Of Slow, περνώντας δυο φορές από απόσταξη 12 ωρών, κι έτσι απαλλαγμένος ολοκληρωτικά από ιζήματα (που είναι ευαίσθητα σε οξείδωση), μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές βδομάδες φρέσκος και γευστικός όπως την πρώτη μέρα! Τον REDD Coffee τον απολαμβάνουμε στο REDD Κολωνάκι (Καψάλη 8) και στο REDD Γλυφάδα (Λ. Ποσειδώνος 71), καθώς και σε επιλεγμένα καφέ σε όλη την Ελλάδα.


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>