Το Daios Cove ανεβάζει ξανά το γαστρονομικό πήχη με σημαντικά γαστρονομικά projects αλλά και επεκτείνοντας τις ηχηρές συνεργασίες του.
"Φέτος, ταξιδεύουμε και πάλι!", δηλώνει με ενθουσιασμό το μαγικό luxury resort και εμείς δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν το πολυτελές θέρετρο Daios Cove διοργανώνει ξανά μία σειρά από γαστρονομικές και οινικές εμπειρίες υπό τον τίτλο "Culinary Journeys" και "Uncorked at the Cove", στα πλαίσια των οποίων μερικοί από τους σημαντικότερους σεφ και sommelier από Ελλάδα και εξωτερικό θα βρεθούν στο Daios Cove και θα συμμετάσχουν σε κομψά events που θα απλωθούν από τώρα μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα επεκτείνει την επιτυχημένη συνεργασία του με τους διάσημους gastronomy consultants Ducasse Conseil, οι οποίοι πλέον καθοδηγούν τις επιλογές φαγητού σε όλο το ξενοδοχειακό συγκρότημα, ενώ οι The Clumsies για ακόμη μία φορά βρίσκονται πίσω από τα εντυπωσιακά cocktails. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Culinary Journeys
Οι βραβευμένοι σεφ προσγειώνονται στο Daios Cove για να ταξιδέψουν με τη σειρά τους τους επισκέπτες τους σε ένα σύμπαν υψηλής γευστικής απόλαυσης. Παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη μαγειρική σκηνή της Κρήτης, το πρόγραμμα εξερευνά την τέχνη της γεύσης με οδηγό κορυφαίες προσωπικότητες της γαστρονομίας. Συγκεκριμένα στα Culinary Journeys 2021 θα συναντήσουμε τους:
Γκίκας Ξενάκης | Aleria Restaurant, Αθήνα – πρόσφατα βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο | 24 & 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
Αλέξανδρος Τσιοτίνης | CTC Restaurant, Αθήνα | 22 & 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ivan Brehm | Nouri, Σιγκαπούρη – 1 αστέρι Michelin, Asia 50Best, Best New Chef, Best New Restaurant | 12 & 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Παύλος Κυριάκης | The Zillers, Αθήνα | 26 & 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Jérôme Lacressonnière | Executive Chef Director, Ducasse Conseil | 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Gérard Margeon| Executive Chef Sommelier, Ducasse Paris | 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Uncorked at the Cove
Ακολουθώντας τις προτιμήσεις του κοινού αλλά και τις τελευταίες γαστρονομικές τάσεις, το Daios Cove διοργανώνει παράλληλα και μία σειρά εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με πρωταγωνιστές εκλεκτές ετικέτες κρασιού. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν masterclasses και εμπειρίες οινογνωσίας και να απολαύσουν wine pairing δείπνα, όπου εξαιρετικά πιάτα συνδυάζονται ιδανικά με τις ξεχωριστές νότες του κάθε κρασιού και terroir, ενισχύοντας τη γευστική εμπειρία. Το πρόγραμμα "Uncorked" του Daios Cove συνεργάζεται με κορυφαίους οινοπαραγωγούς και συγκεκριμένα:
Κτήμα Γεροβασιλείου | Αρχαιοελληνικές και ξένες ποικιλίες σταφυλιών | 17 & 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
Κτήμα Άλφα | Με τον χημικό-οινολόγο Άγγελο Ιατρίδη, που επέλεξε να δημιουργήσει το κρασί του στο terroir Αμύνταιο (ΠΟΠ) | 15 & 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη/Domaine Costa Lazaridi | Κρασιά βραβευμένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό | 5 & 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ηχηρές Υπογραφές σε Φαγητό και Ποτό
Φέτος λοιπόν τα σημαντικά νέα του Daios Cove μέσα στις κουζίνες και πίσω από τις μπάρες περιλαμβάνουν το νέο Ocean restaurant and bar με την μαγική θέα που έρχεται να σερβίρει "πρωτοπορία στο πιάτο" στη γαστρονομική σκηνή της Κρήτης με ένα μενού αποκλειστικά από τους ειδικούς gastronomy consultants Ducasse Conseil. Παράλληλα, όπως είπαμε και πιο πάνω, το πολυτελές θέρετρο επεκτείνει την συνεργασία του με τη συγκεκριμένη ομάδα, ώστε πλέον οι gastronomy consultants Ducasse Conseil να καθοδηγούν τις επιλογές φαγητού σε όλο το ξενοδοχειακό συγκρότημα, ενθουσιάζοντας τους απανταχού foodies. Η Ducasse Conseil έχει δημιουργήσει για το resort πιάτα που συνδυάζουν εξαιρετικές γεύσεις και μια υγιή διατροφική προσέγγιση, δίνοντας έμφαση στα καλύτερα τοπικά και εποχιακά υλικά και σύγχρονες διασκευές σε παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, ενώ ειδικά φέτος έχει επιμεληθεί ένα γαστρονομικό παιδικό μενού που θα μυήσει τους μικρούς επισκέπτες στα μυστικά των φρέσκων υλικών και της σωστής γεύσης. Τέλος και οι διάσημοι The Clumsies (#3 World’s Best Bars) συνεχίζουν να συνθέτουν μοναδικά κοκτέιλ με εξαιρετικές τεχνικές και έμπνευση από το περιβάλλον του resort, δημιουργώντας την πιο cool cocktail list του φετινού καλοκαιριού.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information