Στο Coyoacan Playa πάμε για τις μεσογειακές with a twist γεύσεις του Δημήτρη Φέτση και για απίθανα cocktails στο πιο exotic-chic καλοκαιρινό σκηνικό.
Με τις θερμοκρασίες να έχουν χτυπήσει κυριολεκτικά "κόκκινο" και το καλοκαίρι να βρίσκεται πλέον και επίσημα στη ζωή μας, οι παραλίες γενικώς -και οι παραλίες της Αττικής ειδικώς- έχουν σίγουρα την τιμητική τους. Όμως λίγα είναι εκείνα τα παραθαλάσσια μαγαζιά που μπορούν πραγματικά να σε κάνουν να αισθανθείς πως έφυγες διακοπές, πως τα παράτησες όλα και μεταφέρθηκες ως δια μαγείας σε κάποιο μακρινό εξωτικό νησί… ε αυτό ακριβώς θα κάνει για εσένα το Coyoacan Playa! Φυσικά υλικά και exotic-chic ατμόσφαιρα, στιβαρό ξύλο και ανάλαφρες καλαμωτές, άνετες ξαπλώστρες και μεγάλες ομπρέλες, boho prints και Mexican αύρα, ζεστή άμμος και δροσερή θάλασσα, λαχταριστά πιάτα και εντυπωσιακά κοκτέιλ. Αλήθεια μπορείς να σκεφτείς κάτι καλύτερο για "διακοπές στην πόλη"; Αλήθεια σου λέω ακριβώς αυτό σκεφτόμουν το σούρουπο που πάρκαρα το αυτοκίνητό μου στο μεγάλο parking έξω από το Varkiza Resort με κατεύθυνση φυσικά το Coyoacan. Σκεφτόμουν πως το καλοκαίρι πραγματικά οι διακοπές δεν φτάνουν, τι να σου κάνουν 10 και 15 μέρες μέσα στους 3-4 μήνες, πρέπει να βρω έναν τρόπο -μονολογούσα στο μυαλό μου- να κάνω και λίγο διακοπές στην Αθήνα, αλλά που να πας…ε με το που μπήκα στο Coyoacan βρήκα ακριβώς που θα πας! Εδώ θα έρθεις, από νωρίς το πρωί για ξαπλώστρα, μπάνιο, καφέ, χαλάρωση και boho-cosmopolitan flair μέχρι αργά το βράδυ για φαγητό, κοκτέιλ, ωραία μουσική και ακόμη πιο ωραίο party vibe. Συγνώμη αλλά αν αυτό δεν είναι διακοπές, τότε τι είναι; Μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας μπορείς να νιώσεις ότι κάνεις διακοπές σε ένα εξωτικό νησί μετά το γραφείο, κάτι σαν after-office-holidays, κατά το after-office-drinks. Το Coyoacan Playa άνοιξε πέρσι, μεσούσης της πανδημίας, και πήγε πολύ καλά, αλλά φέτος δείχνει να ξετυλίγει πλήρως τις μεγάλες του δυνατότητες, συνδυάζοντας το υπέροχο περιβάλλον και το τέλειο location πάνω στην περίφημη αθηναϊκη ριβιέρα με ένα εξαιρετικό all-day menu από τον πολύ ικανό Δημήτρη Φέτση και φυσικά υπέροχα cocktails, όπως το παρακάτω Leon, μία πολύ δροσερή και όμορφη signature εκδοχή σε paloma style.

Το μενού είναι μεσογειακό, με κάποιες λατινοαμερικανικές πινελιές, και τόσο όσο χρειάζεται σε μέγεθος, ώστε να δίνει πολλές επιλογές χωρίς να κουράζει και να μπερδεύει. Ο Δημήτρης Φέτσης, με μεγάλη προϋπηρεσία σε λατινοτραφείς κουζίνες αλλά και με εξαιρετικό μαγειρικό ένστικτο και χέρι, παρουσιάζει πιάτα με μεσογειακή βάση και δημιουργικό ταπεραμέντο. Κάπου εδώ να σημειώσουμε με bold πως η πρώτη ύλη είναι κορυφαία και πως η παρουσία των επιλογών στο μενού εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από την ψαριά της ημέρας, αφού το Coyoacan έχει αποφασίσει πως ό,τι μπαίνει στην κουζίνα του θα είναι μόνο κορυφαίας ποιότητας και πρωτίστως ελληνικής προέλευσης. Επίσης να πούμε πως το μενού σερβίρεται από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, ενώ τις Κυριακές η διάθεση ανεβαίνει με top party mood από νωρίς μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα. Κάπως έτσι λοιπόν κι εμείς βρεθήκαμε στα στιβαρά ξύλινα τραπέζια του εστιατορίου μία όμορφη Δευτέρα και δοκιμάσαμε πολλά και πολύ ενδιαφέροντα, στα οποία σημειώνω την πολλά υποσχόμενη Paella for 2, που δεν αντέξαμε να προσθέσουμε στην παραγγελία και δεσμεύομαι να επιστρέψω για να δοκιμάσω. Κατά την προσφιλή μου συνήθεια λοιπόν θα σου παρουσιάσω το δικό μου TOP 5 και θα σε αφήσω να σχηματίσεις τη δική σου λίστα μετά την επίσκεψή σου στο πιο cool exotic spot της Βάρκιζας.

Η Seard Tuna Salad με noodles, baby λαχανικά στη σχάρα, dressing από καμένο σουσάμι και σφένδαμο, black garlic mayo, μιζούνα και πέρλες σφενδάμου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ξεκινήσεις το γεύμα ή το δείπνο σου με πολύ τις πολύ καλές ισορροπίες μεταξύ των διαφορετικών συστατικών να δίνουν ένα συνολικά πολύ γευστικό και φρέσκο αποτέλεσμα.

Γεμάτο φρεσκάδα και καλοκαίρι σε κάθε μπουκιά επίσης και το Bluefin Tuna με το τέλεια κομμένο ταρτάρ τόνου να κάνει έναν άκρως εξωτικό συνδυασμό με το μάνγκο και το αρωματικό καρπούζι.

Εξαιρετικά ψημένο και τέλεια ζουμερό το Χταπόδι στο Josper με την miso aioli από μαύρο σκόρδο να δίνει αυτό το κάτι που κάνει τη διαφορά και το τραγανό kale να παίζει όμορφα με την εναλλαγή των υφών.

Το Beef Tataki με yuzu truffle και τραγανό κρεμμύδι ομολογώ πως με κέρδισε από τη στιγμή που έφτασε στο τραπέζι, πριν καν το δοκιμάσω, καθώς φοβήθηκα πως το truffle oil θα έχει σκεπάσει τα πάντα (όπως συχνά βλέπουμε να συμβαίνει), όμως αυτό δεν έγινε ούτε στη μύτη αλλά ούτε και στο στόμα, όπου αυτό που σου έμενε ήταν η απόλυτη καρνιβορική φρεσκάδα της άκρως ποιοτικής πρώτης ύλης.
Κορυφαίο πιάτο για εμένα το Baby Καλαμάρι με μαύρο ταραμά, chipotle tartar, pico de gallo και σαλάτα από φύκι. Τέλεια τραγανό απέξω και σούπερ ζουμερό μέσα, αυτό το πιάτο θα κερδίσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς με τη βαθιά νοστιμιά και την παιχνιδιάρικη διάθεσή του. Στο τέλος μη χάσεις τα churros με παγωτό σοκολάτα και marshmallows για κανένα λόγο στον κόσμο!
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information