October 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Vezené στη Σαντορίνη

#Tidbits *: Vezené στη Σαντορίνη

Τα social media μας πήραν "φωτιά" με τις ανοικτές φωτιές του Άρη Βεζενέ στο νέο Vezené Santorini  μέσα στο μαγευτικό Cavo Tagoo.

Με φόντο την Καλντέρα και σύμμαχο τη δύναμη της φωτιάς, ο Άρης Βεζενές και τα μαγικά πιάτα του συνεπήραν Έλληνες και ξένους αυτό το καλοκαίρι στο νέο Vezené Santorini. Ύστερα από 10 χρόνια επιδραστικής παρουσίας, η εμπειρία του εστιατορίου Vezené μεταφέρεται για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, στο πιο θεαματικό σημείο της Σαντορίνης με θέα στην καλδέρα, στο περίφημο ξενοδοχείο Cavo Tagoo. Το Vezené Santorini είναι μια "τελετουργία” εμπνευσμένη από το μαγευτικό κάδρο του ηφαιστείου: Συνθέτει την αυθεντικότητα των πρώτων υλών με την δημιουργικότητα του Vezené σε ένα μοναδικό περιβάλλον Ανοιχτής Φωτιάς που με τη δύναμη και την απλότητά της δημιουργεί μια συναρπαστικά έντονη γευστική εμπειρία. Το Vezené Santorini  μοιράζεται με το διεθνές κοινό μια νέα, φινετσάτη και ουσιαστικά σύγχρονη γαστρονομική όψη της Ελλάδας.  "Είναι μεγάλη μου τιμή η συνεργασία με ένα τόσο σημαντικό όνομα της ελληνικής φιλοξενίας που εμπιστεύονται κορυφαία γαστρονομικά brands, όπως το Ζuma στη Μύκονο, και είναι τόσο δημοφιλές σε ένα παγκόσμιο εκλεκτικό κοινό”, υπογραμμίζει ο Άρης Βεζενές. 

Vezene Santorini

To εστιατορικό σύμπαν του Άρη Βεζενέ
"Επιστρέφω από όπου ξεκίνησα την καριέρα μου, το εστιατόριο Santorini στο Greektown  του Σικάγο πρίν από 25 χρόνια” λέει γελώντας ο Άρης Βεζενές, ο οποίος σε κάθε του βήμα άρθρωνε με απλό τρόπο ένα νέο λεξιλόγιο όρων, τάσεων και τεχνικών που επέδρασαν με έναν ιδιαίτερα προσωπικό τρόπο στην εμπειρία και την γαστρονομική κουλτούρα της εποχής μας. Το 2008, η τρατορία του στο Μεγανήσι έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή απομακρυσμένα γαστρονομικά hotspots. To 2011 ανοίγει το Vezené στην Αθήνα, που όρισε την έννοια του comfort food και της ρουστίκ Bistronomy γαστρονομικής τάσης, υποδεικνύοντας την ανωτερότητα της nose-to-tail ολιστικής διαχείρισης του κρέατος, βάζοντας στην πρώτη γραμμή ιδιαίτερες κοπές, "ψαγμένες” ράτσες και ασφαλώς την αργή ξηρά ωρίμανση. Το 2018, το Birdman, η Ιαπωνική Pub + Grill, έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να βιώσει την απλότητα, την πληρότητα και την αυθεντικότητα μιας έντονης συναισθηματικά γαστρονομικής κουλτούρας. Αλλά και το 2020, το Ekiben, η take-away & delivery εκδοχή του Birdman, πρωτοστάτησε σε μια ιδιαίτερη για όλους συνθήκη, στο να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό μια προσεγμένη εμπειρία φαγητού στο σπίτι. Το Vezené Santorini είναι σήμερα ένα νέο καλοκαιρινό βήμα που γεννήθηκε σε μια ανέμελη χειμωνιάτικη συζήτηση με μερικά Nikka ουίσκι στο Birdman, ανάμεσα στον Άρη Βεζενέ και τον ιδιοκτήτη του Cavo Tagoo, Νίκο Λιάκο, που αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια έντονη γευστική εμπειρία που θα αποθέωνε τη δύναμη και την επιρροή της Aνοιχτής Φωτιάς.

Vezene Santorini

Η Ανοιχτή Φωτιά του Vezené Santorini 
Στο επίκεντρο του Vezené Santorini, βρίσκεται μια ειδικά σχεδιασμένη, μήκους τριών μέτρων εστία ή αλλιώς, "Ανοιχτή Φωτιά” που βρισκόταν για χρόνια στα σχέδια του Άρη Βεζενέ και που εφέτος για πρώτη φορά υλοποιείται στο Vezené Santorini όπου συνδυάζεται με το γευστικό βάθος των φυσικών υλικών του νησιού. Πρόκειται για μια ευέλικτη ιδιοκατασκευή, με πολλαπλές θέσεις ψησίματος σε διαφορετικά ύψη για να ψήνονται με ακρίβεια ψάρια, κρέατα και λαχανικά. Πάνω στην Ανοιχτή Φωτιά του Vezené Santorini δημιουργείται ένα μενού όπου γη και θάλασσα συνδιαλέγονται διατηρώντας όμως το δικό τους χαρακτήρα: Από τη μία, καλοσιτεμένες Côte de Boeuf και Onglet, πικάνια αρνιού και σιτεμένο πρόβατο. Από την άλλη, γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, χριστόψαρα και σκορπίνες, θαλασσινά από το Αιγαίο και το Ιόνιο, καρυκεύονται με το άρωμα της θράκας. Από τις κρεμασμένες πάνω από τη φωτιά χύτρες αναδύονται αρώματα και σε τηγάνια πάνω της μελώνουν τραχανότα, σπαγγετάδες και γιουβέτσια, ενώ στον ξυλόφουρνο ψήνονται ανοιχτά flat bread, μελιτζάνες, χέλια, χταπόδια και καπνίζονται οι ζωμοί που χρησιμοποιούνται στις παρασκευές. Το ξύλο της ελιάς και οι κληματόβεργες, υλικά ταυτισμένα με την Ελλάδα, αποτελούν τις βασικές καύσιμες ύλες και ενισχύονται με αρωματικά ξύλα.  Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια εξελιγμένη εκδοχή της ελληνικής σχάρας που αγκαλιάζει τις γευστικές μας αναμνήσεις και ταυτόχρονα αλλάζει σελίδα για άλλη μια φορά στην ελληνική γαστρονομία, εξελίσσοντας την τοπική παράδοση. Η κουζίνα χρησιμοποιεί γάρο, αγουρίδα και οξύμελι, σπιτικό ξίδι από σαντορινιές ποικιλίες σταφυλιών, λάδι αρωματισμένο με μαϊντανό και καυτερή πιπεριά που αλείφονται  με βούρτσες θυμαριού και δεντρολίβανου, πάνω σε κρέατα και θαλασσινά.  Το κλασσικό λαδολέμονο αποκτά τη γευστική ένταση που του δίνουν ψητά λεμόνια, το περγαμόντο και το κουμκουάτ. Το μενού συμπληρώνεται από ελληνικά crudo αρτυμένα με λεμόνι, μανταρίνι, ελαιόλαδο, δυόσμο, μάραθο και φυσικά τα δημοφιλή πιάτα του Vezené, όπως η αχινομακαρονάδα, το παστίτσιο - ταρτάρ και τα αχνιστά όστρακα σε Ασύρτικο κρασί. Εφαρμόζοντας σταθερά το nose-to-tail ήθος οικολογικής διαχείρισης, αρνάκι, κατσικάκι, πουλερικά και ασυνήθιστες κοπές βοδινού από σπάνιες αυτόχθονες ράτσες που καθιέρωσε στην Ελλάδα το Vezené, σιτεύονται σε ειδικό θάλαμο αργής ωρίμανσης εντός του εστιατορίου στην Σαντορίνη, αποκτώντας πολυσύνθετη γεύση, με τη γνωστή πλέον τεχνογνωσία. 

Vezene Santorini

Σκηνικό ελευθερίας σε ένα κοσμοπολίτικα ελληνικό κάδρο 
Το σκηνικό στο Vezené Santorini θυμίζει Ριβιέρα από ταινία γυρισμένη τη δεκαετία του 1960, με την προσθήκη της καθηλωτικής θέας στην καλδέρα. Η fine comfort εκδοχή του open fire grill συνδυάζει την καλοκαιρινή χαλαρότητα με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Η εμπνευσμένη λίστα κοκτέιλ δένει με τη μουσική στα αναλογικά deck από την ομάδα του Birdman με καλεσμένους DJ από Λονδίνο και Παρίσι. Η διάθεση στην πισίνα του Cavo Tagoo είναι χαλαρή και ξεκινάει από το πρωινό, μέχρι το lunch με ειδικό pool menu στο οποίο ξεχωρίζουν τα ελληνικά crudo και φυσικά το διάσημο smash burger με την υπογραφή του Birdman. Όλα τα μενού στο Cavo Tagoo Santorini, από το πρωινό μέχρι το lunch και το room service, είναι υπό την επιμέλεια του Vezené Santorini. Τα πρώτα τραπέζια σερβίρονται στις έξι το απόγευμα, σε αναμονή για το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Η κάβα ακολουθεί το πνεύμα και την ολιστική προσέγγιση του Vezené με ποιοτικά ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού, ενώ τα χειροποίητα κεραμικά πιάτα που δημιούργησαν ειδικά για το Vezené Santorini καλλιτέχνες κεραμίστες, ξεχωρίζουν για το υψηλό επίπεδο τεχνικής τους εμπνευσμένο από τα φυσικά πετρώματα της θηραϊκής γης.


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

BEST OF NETWORK