top article

New style resolutions

  1. Αυτό είναι το γαλλικό κούρεμα που αναμένεται να επικρατήσει στο street style το 2023 Αυτό είναι το γαλλικό κούρεμα που αναμένεται να επικρατήσει στο street style το 2023
  2. Οι τάσεις που ξεχωρίσαμε από την Haute Couture συλλογή του οίκου Chanel για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023 Οι τάσεις που ξεχωρίσαμε από την Haute Couture συλλογή του οίκου Chanel για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023
  3. 4 styling tips για να ανανεώσεις το χειμερινό look σου σαν μία φινετσάτη fashionista 4 styling tips για να ανανεώσεις το χειμερινό look σου σαν μία φινετσάτη fashionista
  4. Πώς θα κάνεις detox στη γκαρνταρόμπα σου; Η τακτική που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις το στιλ σου Πώς θα κάνεις detox στη γκαρνταρόμπα σου; Η τακτική που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις το στιλ σου
  5. Leather Weather | Πώς θα δημιουργήσεις το απόλυτο urban look Leather Weather | Πώς θα δημιουργήσεις το απόλυτο urban look
  6. Τα hero items του χειμερινού στιλ σύμφωνα με τις fashion influencers Τα hero items του χειμερινού στιλ σύμφωνα με τις fashion influencers
  7. 5 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τέλεια looks τον χειμώνα 5 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τέλεια looks τον χειμώνα
  8. Η Μαρία Ολυμπία Γλίξμπουργκ υποδέχτηκε το 2023, φορώντας την πιο sexy τάση της χρονιάς Η Μαρία Ολυμπία Γλίξμπουργκ υποδέχτηκε το 2023, φορώντας την πιο sexy τάση της χρονιάς
  9. Η Έλλη Στάη προτείνει να φορέσεις florals ακόμα και τον χειμώνα | Το look που θα σε εμπνεύσει Η Έλλη Στάη προτείνει να φορέσεις florals ακόμα και τον χειμώνα | Το look που θα σε εμπνεύσει
  10. Πέντε τάσεις της μόδας που ανυπομονούμε να φορέσουμε το 2023 Πέντε τάσεις της μόδας που ανυπομονούμε να φορέσουμε το 2023
  11. Η Κάτια Ζυγούλη φόρεσε ένα παλτό στο πιο chic χρώμα της χρονιάς Η Κάτια Ζυγούλη φόρεσε ένα παλτό στο πιο chic χρώμα της χρονιάς
  12. Το χρώμα του 2023, σύμφωνα με την Pantone, είναι η τέλεια απόχρωση για κραγιόν Το χρώμα του 2023, σύμφωνα με την Pantone, είναι η τέλεια απόχρωση για κραγιόν

Με φόντο την Καλντέρα και σύμμαχο τη δύναμη της φωτιάς, ο Άρης Βεζενές και τα μαγικά πιάτα του συνεπήραν Έλληνες και ξένους αυτό το καλοκαίρι στο νέο Vezené Santorini. Ύστερα από 10 χρόνια επιδραστικής παρουσίας, η εμπειρία του εστιατορίου Vezené μεταφέρεται για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, στο πιο θεαματικό σημείο της Σαντορίνης με θέα στην καλδέρα, στο περίφημο ξενοδοχείο Cavo Tagoo. Το Vezené Santorini είναι μια "τελετουργία” εμπνευσμένη από το μαγευτικό κάδρο του ηφαιστείου: Συνθέτει την αυθεντικότητα των πρώτων υλών με την δημιουργικότητα του Vezené σε ένα μοναδικό περιβάλλον Ανοιχτής Φωτιάς που με τη δύναμη και την απλότητά της δημιουργεί μια συναρπαστικά έντονη γευστική εμπειρία. Το Vezené Santorini  μοιράζεται με το διεθνές κοινό μια νέα, φινετσάτη και ουσιαστικά σύγχρονη γαστρονομική όψη της Ελλάδας.  "Είναι μεγάλη μου τιμή η συνεργασία με ένα τόσο σημαντικό όνομα της ελληνικής φιλοξενίας που εμπιστεύονται κορυφαία γαστρονομικά brands, όπως το Ζuma στη Μύκονο, και είναι τόσο δημοφιλές σε ένα παγκόσμιο εκλεκτικό κοινό”, υπογραμμίζει ο Άρης Βεζενές. 

#Tidbits *: Vezené στη Σαντορίνη

To εστιατορικό σύμπαν του Άρη Βεζενέ
"Επιστρέφω από όπου ξεκίνησα την καριέρα μου, το εστιατόριο Santorini στο Greektown  του Σικάγο πρίν από 25 χρόνια” λέει γελώντας ο Άρης Βεζενές, ο οποίος σε κάθε του βήμα άρθρωνε με απλό τρόπο ένα νέο λεξιλόγιο όρων, τάσεων και τεχνικών που επέδρασαν με έναν ιδιαίτερα προσωπικό τρόπο στην εμπειρία και την γαστρονομική κουλτούρα της εποχής μας. Το 2008, η τρατορία του στο Μεγανήσι έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή απομακρυσμένα γαστρονομικά hotspots. To 2011 ανοίγει το Vezené στην Αθήνα, που όρισε την έννοια του comfort food και της ρουστίκ Bistronomy γαστρονομικής τάσης, υποδεικνύοντας την ανωτερότητα της nose-to-tail ολιστικής διαχείρισης του κρέατος, βάζοντας στην πρώτη γραμμή ιδιαίτερες κοπές, "ψαγμένες” ράτσες και ασφαλώς την αργή ξηρά ωρίμανση. Το 2018, το Birdman, η Ιαπωνική Pub + Grill, έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να βιώσει την απλότητα, την πληρότητα και την αυθεντικότητα μιας έντονης συναισθηματικά γαστρονομικής κουλτούρας. Αλλά και το 2020, το Ekiben, η take-away & delivery εκδοχή του Birdman, πρωτοστάτησε σε μια ιδιαίτερη για όλους συνθήκη, στο να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό μια προσεγμένη εμπειρία φαγητού στο σπίτι. Το Vezené Santorini είναι σήμερα ένα νέο καλοκαιρινό βήμα που γεννήθηκε σε μια ανέμελη χειμωνιάτικη συζήτηση με μερικά Nikka ουίσκι στο Birdman, ανάμεσα στον Άρη Βεζενέ και τον ιδιοκτήτη του Cavo Tagoo, Νίκο Λιάκο, που αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια έντονη γευστική εμπειρία που θα αποθέωνε τη δύναμη και την επιρροή της Aνοιχτής Φωτιάς.

Vezene Santorini

Η Ανοιχτή Φωτιά του Vezené Santorini 
Στο επίκεντρο του Vezené Santorini, βρίσκεται μια ειδικά σχεδιασμένη, μήκους τριών μέτρων εστία ή αλλιώς, "Ανοιχτή Φωτιά” που βρισκόταν για χρόνια στα σχέδια του Άρη Βεζενέ και που εφέτος για πρώτη φορά υλοποιείται στο Vezené Santorini όπου συνδυάζεται με το γευστικό βάθος των φυσικών υλικών του νησιού. Πρόκειται για μια ευέλικτη ιδιοκατασκευή, με πολλαπλές θέσεις ψησίματος σε διαφορετικά ύψη για να ψήνονται με ακρίβεια ψάρια, κρέατα και λαχανικά. Πάνω στην Ανοιχτή Φωτιά του Vezené Santorini δημιουργείται ένα μενού όπου γη και θάλασσα συνδιαλέγονται διατηρώντας όμως το δικό τους χαρακτήρα: Από τη μία, καλοσιτεμένες Côte de Boeuf και Onglet, πικάνια αρνιού και σιτεμένο πρόβατο. Από την άλλη, γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, χριστόψαρα και σκορπίνες, θαλασσινά από το Αιγαίο και το Ιόνιο, καρυκεύονται με το άρωμα της θράκας. Από τις κρεμασμένες πάνω από τη φωτιά χύτρες αναδύονται αρώματα και σε τηγάνια πάνω της μελώνουν τραχανότα, σπαγγετάδες και γιουβέτσια, ενώ στον ξυλόφουρνο ψήνονται ανοιχτά flat bread, μελιτζάνες, χέλια, χταπόδια και καπνίζονται οι ζωμοί που χρησιμοποιούνται στις παρασκευές. Το ξύλο της ελιάς και οι κληματόβεργες, υλικά ταυτισμένα με την Ελλάδα, αποτελούν τις βασικές καύσιμες ύλες και ενισχύονται με αρωματικά ξύλα.  Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια εξελιγμένη εκδοχή της ελληνικής σχάρας που αγκαλιάζει τις γευστικές μας αναμνήσεις και ταυτόχρονα αλλάζει σελίδα για άλλη μια φορά στην ελληνική γαστρονομία, εξελίσσοντας την τοπική παράδοση. Η κουζίνα χρησιμοποιεί γάρο, αγουρίδα και οξύμελι, σπιτικό ξίδι από σαντορινιές ποικιλίες σταφυλιών, λάδι αρωματισμένο με μαϊντανό και καυτερή πιπεριά που αλείφονται  με βούρτσες θυμαριού και δεντρολίβανου, πάνω σε κρέατα και θαλασσινά.  Το κλασσικό λαδολέμονο αποκτά τη γευστική ένταση που του δίνουν ψητά λεμόνια, το περγαμόντο και το κουμκουάτ. Το μενού συμπληρώνεται από ελληνικά crudo αρτυμένα με λεμόνι, μανταρίνι, ελαιόλαδο, δυόσμο, μάραθο και φυσικά τα δημοφιλή πιάτα του Vezené, όπως η αχινομακαρονάδα, το παστίτσιο - ταρτάρ και τα αχνιστά όστρακα σε Ασύρτικο κρασί. Εφαρμόζοντας σταθερά το nose-to-tail ήθος οικολογικής διαχείρισης, αρνάκι, κατσικάκι, πουλερικά και ασυνήθιστες κοπές βοδινού από σπάνιες αυτόχθονες ράτσες που καθιέρωσε στην Ελλάδα το Vezené, σιτεύονται σε ειδικό θάλαμο αργής ωρίμανσης εντός του εστιατορίου στην Σαντορίνη, αποκτώντας πολυσύνθετη γεύση, με τη γνωστή πλέον τεχνογνωσία. 

Vezene Santorini

Σκηνικό ελευθερίας σε ένα κοσμοπολίτικα ελληνικό κάδρο 
Το σκηνικό στο Vezené Santorini θυμίζει Ριβιέρα από ταινία γυρισμένη τη δεκαετία του 1960, με την προσθήκη της καθηλωτικής θέας στην καλδέρα. Η fine comfort εκδοχή του open fire grill συνδυάζει την καλοκαιρινή χαλαρότητα με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Η εμπνευσμένη λίστα κοκτέιλ δένει με τη μουσική στα αναλογικά deck από την ομάδα του Birdman με καλεσμένους DJ από Λονδίνο και Παρίσι. Η διάθεση στην πισίνα του Cavo Tagoo είναι χαλαρή και ξεκινάει από το πρωινό, μέχρι το lunch με ειδικό pool menu στο οποίο ξεχωρίζουν τα ελληνικά crudo και φυσικά το διάσημο smash burger με την υπογραφή του Birdman. Όλα τα μενού στο Cavo Tagoo Santorini, από το πρωινό μέχρι το lunch και το room service, είναι υπό την επιμέλεια του Vezené Santorini. Τα πρώτα τραπέζια σερβίρονται στις έξι το απόγευμα, σε αναμονή για το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Η κάβα ακολουθεί το πνεύμα και την ολιστική προσέγγιση του Vezené με ποιοτικά ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού, ενώ τα χειροποίητα κεραμικά πιάτα που δημιούργησαν ειδικά για το Vezené Santorini καλλιτέχνες κεραμίστες, ξεχωρίζουν για το υψηλό επίπεδο τεχνικής τους εμπνευσμένο από τα φυσικά πετρώματα της θηραϊκής γης.


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>