Το Botrini’s στο Χαλάνδρι έχει γενέθλια και το γιορτάζει όπως ακριβώς του αξίζει με ένα εορταστικό μενού 14 σταδίων.
Στα 10 χρόνια παρουσίας του το Botrini’s του Έκτορα Μποτρίνι έχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία από τους πιο καταξιωμένους ελληνικούς και διεθνείς θεσμούς, ενώ είναι ένα από τα μόλις 4 πλέον εστιατόρια της χώρας μας που κοσμεί τον τοίχο του με το πολυπόθητο αστέρι του Michelin Guide. Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου λοιπόν γιορτάζει την πρώτη του 10ετία με ένα εορταστικό μενού 14 σταδίων με πιάτα γνωστά και αγαπημένα, αλλά και πιάτα έκπληξη, συνοδευόμενα από Philipponnat Champagne. Παρακάτω θα βρεις αυτούσια την επιστολή του ίδιου του σεφ και ιδιοκτήτη, Έκτορα Μποτρίνι, να μιλά για τη συγκίνηση των 10 αυτών ετών και να παρουσιάζει το ιδιαίτερο μενού που μπορούμε να γευτούμε εκεί στις 23 του μήνα.

"10 χρόνια Botrini’s ένα όνειρο που εκπληρώθηκε… και συνεχίζουμε δυνατά!
Όταν κάτι που ονειρεύεσαι χρόνια ολόκληρα γίνει πραγματικότητα, η χαρά δεν περιγράφεται. Στα δέκα αυτά χρόνια πολλοί πέρασαν από την κουζίνα του Botrini’s Athens και άλλοι τόσοι από τη σάλα του. Όσοι έμειναν έγιναν ομάδα, οικογένεια, όπως γίνονται οι άνθρωποι που ζουν και δουλεύουν τόσες ώρες μαζί, με κοινό στόχο. Ποιον να πρωτοαναφέρω. Θα μιλήσω μόνο για τον Νίκο Μπίλλη, που είναι ο πιο σταθερός μου συνεργάτης, οικογένεια! Και τη Φαιαντώρα Θεοφανίδη, στη γραμματεία μας. Και αυτούς που ήρθαν λίγο αργότερα, όπως η Χριστίνα Θεοδωρίδου και όλους τους εργαζόμενους του Botrini’s Athens. Μαζί χτίσαμε την ταυτότητα μας, μαζί πορευτήκαμε μαγειρικά, μαζί αφιερωθήκαμε στο δύσκολο αγώνα της προσφοράς απόλαυσης στους ανθρώπους – γιατί αυτό είναι, εντέλει, το νόημα της δουλειάς μας. Σε όλα αυτά τα δέκα χρόνια όλοι εσείς μας στηρίξατε και μας κάνατε ακόμη καλύτερους και σας χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ. Όλοι εσείς επίσης οι αγαπημένοι μας προμηθευτές είστε τα καθημερινά μας στηρίγματα και χωρίς εσάς δεν θα ήμασταν εδώ. Για αυτό την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου θα γιορτάσουμε τα 10 μας χρόνια με ένα εορταστικό μενού 14 σταδίων. Ένα μενού με πιάτα που υπάρχουν τόσο από την πρώτη μας ημέρα όσο και με πιάτα που προστέθηκαν στην πορεία αλλά και πιάτα που θα σερβιριστούν πρώτη φορά. Θα είναι μεγάλη μας χαρά που τα πιάτα μας θα τα συνοδεύει ένα από τα ιστορικότερα "σπίτια" της Καμπανίας, η Philipponnat Champagne. Για σχεδόν πέντε αιώνες, η οικογένεια Philipponnat άφησε το στίγμα της στο έδαφος της περιοχής της Καμπανίας. Γενιές ανδρών και γυναικών καλλιέργησαν τη γη στο Ay, το σπίτι της οικογένειας από την εποχή του Apvril le Philipponnat που κατείχε αμπέλια στο Le Léon, μεταξύ Ay και Dizy από το 1522. Η Philipponnat έχει μια μοναδική κληρονομιά, τα υπέροχα ιστορικά της κελάρια του 18ου αιώνα που ήταν μέρος του Château de Mareuil. Σήμερα η Philipponnat κατέχει έναν εξαιρετικό αμπελώνα με τείχη απαράμιλλης ιστορίας στην αμπελουργική περιοχή της Σαμπάνιας, τον αμπελώνα Clos des Goisses. Η τεχνογνωσία της Philipponnat είναι ιδιαίτερα εμφανής στη χρήση της διαδικασίας solera. Αυτή η τεχνική είναι μια πολύχρονη παράδοση του Οίκου όπου συνίσταται στη διατήρηση κρασιών εφεδρείας σε δρύινα βαρέλια και στην συμπερίληψή τους σε μη vintage μίγματα. 10 χρόνια Botrini’s, Φυσαλίδες , 14 στάδια, Πολλες εκπλήξεις !! Χρόνια μας πολλά! Χρόνια δυνατά! Χρόνια δημιουργικά!"
Ένα μεγάλο χρόνια πολλά και από εμάς εδώ και ευχόμαστε σε 10 χρόνια να έχουμε ακόμη έναν λόγο να γιορτάζουμε μαζί τους.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information