Wedding season
Η Genius in Gastronomy, που ιδρύθηκε πριν 10 χρόνια από τον πολυβραβευμένο Sommelier Γιώργο Λούκα και την ομάδα του και καλλιεργεί διαρκώς τις βάσεις για την ανύψωση της ποιότητας των γαστρονομικών υπηρεσιών στη χώρα μας μέσω εξειδικευμένων sommelier courses και workshops για επαγγελματίες και ιδιώτες, γιόρτασε τα "γενέθλια" της με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις τον τελευταίο καιρό. Σε αυτό το πλαίσιο και με την ευκαιρία της επίσκεψης δύο παγκόσμιας κλάσης sommelier trainers, του Sören Polonius προπονητή δύο παγκόσμιων πρωταθλητών sommeliers και της Carole Stein προπονήτριας της εθνικής ομάδας sommeliers της Αυστρίας, για το Wine & Sommelier Expert Festival 2021, διοργάνωσε ένα πανέξυπνο και άκρως εμπνευσμένο δείπνο, όπου η μπύρα πήρε τη θέση της δίπλα σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας και βγήκε και επίσημα νικήτρια. Πολλοί θεωρούμε πως ο sommelier έχει γνώσεις μόνο στο τεράστιο κεφάλαιο κρασί, όμως αυτό είναι μάλλον μία παρανόηση -ίσως όχι και άδικη- καθώς ο επαγγελματίας sommelier καλείται να γνωρίζει εις βάθος όχι μόνο το κρασί, αλλά και το νερό, τα αποστάγματα, την μπύρα, ακόμη και τον καφέ και το τσάι.

Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο Le Pavillon στο Χαλάνδρι, όπου ο άκρως δημιουργικός σεφ Jean-Charles Metayer δημιούργησε ένα ιδιαίτερο μενού σε απόλυτο συνταίριασμα με τις μπύρες Voreia Beer και Happy Brewers της σπουδαία ελληνικής μικροζυθοποιίας από τις Σέρρες Siris Microbrewery. Τα τελευταία χρόνια η μπύρα αναζητά και διεκδικεί τη θέση της στα προσεκτικά στρωμένα τραπέζια της υψηλής γαστρονομίας και αυτό είναι φυσικά ένα παγκόσμιο φαινόμενο στο οποίο έχει συμβάλλει πολύ και η άνθιση της μικροζυθοποιείας ανά τον κόσμο. Η Ελλάδα, που έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως δεν μένει πίσω στις παγκόσμιες γαστρονομικές εξελίξεις, και καθώς διαθέτει αρκετά ενδιαφέροντα microbreweries που παράγουν ποιοτικές και άκρως διαφορετικές μεταξύ τους ετικέτες, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός μίας τάσης που θέλει την μπύρα να βρίσκει τη θέση που της αξίζει στη σκηνή του fine dining.

Το δείπνο των 7 σταδίων συνοδευόταν από 7 διαφορετικές ετικέτες μπύρας και τα αποτελέσματα ήταν συναρπαστικά στα περισσότερα "παντρέματα", με κορυφαίο για εμένα προσωπικά το pairing της εξαιρετικής Voreia Smoked Amber Ale, μίας πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα μπύρας, με το πολύ ιδιαίτερο Μπαρμπούνι με παστουρμά, berlingots βοτάνων με μους από καπνιστό χέλι και σος από δεντρολίβανο.

Αλλά και της Voreia Stout, μίας εξαιρετικά καβουρδισμένης σοκολατένιας ale, απαστερίωτης και αφιλτράριστης (η οποία μάλιστα έχει διακριθεί με χάλκινο μετάλλιο στον καταξιωμένο θεσμό Brussels Beer Challenge), με ένα θεϊκό dessert με συνδυασμό σοκολάτας υγείας και γάλακτος, αλατισμένη καραμέλα και καβουρδισμένους καρπούς κακάο.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr