Μία πολύ hot νέα άφιξη βάζει ξανά το Ψυχικό στο χάρτη των after-office και νυχτερινών μας εξόδων. Το Zebra ήρθε για να μείνει!
Στην after-covid εποχή κάθε νέα άφιξη συνοδεύεται από κύματα ενθουσιασμού, καθώς κάθε ευκαιρία να δούμε νέα μέρη, να πιούμε cocktail, να δούμε κόσμο και να δοκιμάσουμε λαχταριστές γεύσεις σε μία όμορφη ατμόσφαιρα μας φέρνει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη "κανονικότητα". Όταν όμως αυτή η άφιξη αφορά το πιο talk-of-the-town μπαρ της σεζόν, τότε τα πράγματα παίρνουν μία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα τροπή. Το Zebra Bar Athens άνοιξε πολύ πρόσφατα στο Νέο Ψυχικό και δείχνει πως ήρθε για να μείνει, αλλά και να μας δώσει ξανά λόγους να βάλουμε τη συγκεκριμένη περιοχή στο χάρτη των νυχτερινών μας εξόδων, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για όλους εμάς που δεν μένουμε πολύ κοντά στο κέντρο και τις πολλές επιλογές του. Βρέθηκα λοιπόν στο άκρως ατμοσφαιρικό Zebra μία τυχαία Πέμπτη και έχω να σου καταθέσω πολλά και ενδιαφέροντα.

Καταρχάς να σου πω, πράγμα που με έκανε να νιώσω εξαιρετικά ασφαλής, πως μου σκάναραν το πιστοποιητικό μου και μου ζήτησαν ταυτότητα στην είσοδο. Κατόπιν αυτού μπήκα με άλλον αέρα μέσα στον ατμοσφαιρικό του χώρο που έσφυζε από ζωή και ένα όμορφο cool-vibed crowd και πήρα θέση στην επιβλητική χάλκινη, σκαλιστή μπάρα με τα αναπαυτικά σκαμπό, χωρίς να ανησυχώ και να νιώθω "κάπως" με το γεγονός πως υπήρχε κόσμος γύρω μου. Το design του χώρου έχουν επιμεληθεί οι βραβευμένοι DK Architects και τη διακόσμηση η Αθηνά Συνεσίου, ενώ οι Funk-Soul-Blues Women (όπως τις χαρακτηρίζει ο ίδιος) του Βέλγου εικαστικού Yves Budin καταλαμβάνουν έναν ολόκληρο τοίχο, βάζοντας τη δική τους ιδιαίτερη πινελιά στη συνολική ατμόσφαιρα. Νομίζω πως η πανέμορφη μπάρα και η funky τοιχογραφία των γυναικών είναι τα δύο βασικά στοιχεία που σχεδιαστικά ορίζουν και το vibe του χώρου ως σύνολο.

Στο μπαρ σημειώνεται η μεγάλη επιστροφή του "θρύλου" Χρήστου Χουσέα για την επιμέλεια της cocktail list, ενώ στην εκτέλεση συναντούμε ως κεντρική μορφή τον ταλαντούχο Ηλία Μαρινάκη με μακρά εμπειρία πίσω από τις σημαντικότερες μπάρες της Αθήνας. Εγώ δοκίμασα ένα καλοφτιαγμένο Palo Santo με τζαμαϊκανό ρούμι και έντονα καπνιστή γεύση από τη λίστα των signatures, καθώς και ένα εξαιρετικό dry martini από τη λίστα των classics. Και τα δύο, καθένα για διαφορετικούς λόγους, στα συστήνω ανεπιφύλακτα, ενώ την επόμενη φορά θα επιστρέψω για ένα naked & famous last words με mezcal infused με φράουλα και άκρως θεατράλε παρουσίαση.

Το Zebra είναι ένα υπέροχο μπαρ, όμως -όπως κάθε σωστό μπαρ που σέβεται τον εαυτό του και δεν απευθύνεται σε ανθρώπους κάτω των 20- έχει και εξαιρετικό bar food, γιατί όπως και να το κάνεις η ηλικία που πίναμε χωρίς να τρώμε έχει περάσει ανεπιστρεπτί, τουλάχιστον για εμένα. Η κάρτα του μενού είναι μικρή και συνοπτική, που περιλαμβάνει τόσα όσα χρειάζεσαι για να έχεις επιλογές αλλά να μην χάνεις και το focus σου. Δοκίμασα ένα αριστοτεχνικά ισορροπημένο Ceviche λαβράκι με μάνγκο, γλυκοπατάτα, κινόα και leche de tigre sauce, το οποίο απογειωνόταν ακόμη περισσότερο με λίγες μόλις σταγόνες από το lime που είχε δίπλα.

Εξαιρετικό και το Zebra Steak Tartar με rib eye, mayo-wasabi, ξύσμα λεμονιού και τρούφα, αρωματικό, κρεατένια λαχταριστό και αυθεντικά γευστικό.

Όπως και το Beef Tataki με σος truffle yuzu, shiso, wasabi, σουσάμι, cherry tomatoes και αγγλική μουστάρδα, το οποίο νομίζω ότι μέχρι στιγμής είναι το αγαπημένο μου πιάτο εδώ. Τα Black Angus Mini Burgers, τέλεια ζουμερά και με τηγανητές πατατούλες στο πλάι, νομίζω πως θα αποτελούν ένα μεγάλο hit, καθώς εκτός από πολύ νόστιμα είναι και εύκολο να καταναλωθούν στο μπαρ. Το μενού έχει μερικά ακόμη ενδιαφέροντα πιάτα, καθώς και πιάτα ημέρας, πάντα σε αυτήν την casula-fusion λογική. Τέλος, να σου πω πως οι μουσικές κινούνται σε funk-soul ρυθμούς και γνωστοί DJs εναλλάσσονται σε εβδομαδιαία βάση.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information