top article

Ο καφές είναι λατρεμένη συνήθεια όλων μας και -είτε το ψάχνουμε πολύ είτε λιγότερο- ο καθένας μας απολαμβάνει έναν καλοφτιαγμένο καφέ. Τρία αγαπημένα coffee brands μοιράζονται νέα χαρμάνια και εμείς υποδεχόμαστε το χειμώνα με έναν αρωματικό espresso ανά χείρας, ειδικά τώρα που έπιασε σιγά σιγά το κρύο!

#Tidbits *: Νέα από τον αρωματικό κόσμο του καφέ

Νέες Limited Edition Ποικιλίες από τη Nespresso
Ο Ispirazione Novecento, με έμπνευση τους κλασικούς ιταλικούς espresso της δεκαετίας του 1940, και ο Ispirazione Millennio, με έμπνευση τη νέα ευρέως διαδεδομένη τάση για χειροποίητο καβούρδισμα, είναι οι δύο νέοι limited edition καφέδες που έρχονται να εμπλουτίσουν τη σειρά Ispirazione Italiana της Nespresso. Οι δύο νέες ποικιλίες εμπνέονται από την τέχνη των Ιταλών καβουρδιστών και τις γεύσεις που με δεξιοτεχνία δημιουργούν. Όπως ακριβώς άνθισαν τα καλλιτεχνικά ρεύματα ανά τους αιώνες, έτσι και η τέχνη του καβουρδίσματος διέγραψε τη δική της πορεία. Πράγματι, παρά τη μακρά παράδοση της Ιταλίας στους καφέδες, η τέχνη των καφέδων ανώτερης ποιότητας στη χώρα συνεχίζει να εξελίσσεται. Η Nespresso κατάφερε να αποτυπώσει τις γεύσεις και τα αρώματα τόσο της παράδοσης όσο και του μοντερνισμού στους καφέδες Ispirazione Novecento και Ispirazione Millennio, με τον κάθε έναν από αυτούς να συνιστά ένα μοναδικό αριστούργημα της ιταλικής ιστορίας καβουρδίσματος. Οι κάψουλες διατίθενται για το σύστημα Original ενώ κάποιοι καφέδες μπορούν να παρασκευαστούν για μεγαλύτερο φλιτζάνι με συνοδεία γάλακτος.

coffee

Kunjin, ο 25ος Microfarm Project από την Coffee Island
Η σειρά των Microfarm Project συνεχίζεται με άλλον έναν σπάνιο καφέ να καταφτάνει στα καφεκοπτεία της Coffee Island. O 25ος  κατά σειρά Microfarm Project, λέγεται Kunjin, έχει τις ρίζες του στην Papua New Guinea και είναι 100% Specialty Arabica με πολύπλοκο αρωματικό προφίλ από δαμάσκηνο, κακάο, περγαμόντο και μήλο.  Αυτό που κάνει τον Kunjin να ξεχωρίζει είναι ότι πρόκειται για μια συλλογή από σοδειές μικροκαλλιεργητών. Έτσι έχει προκύψει και το όνομα του, αφού Kunjin ονομάζονται όλοι οι καφέδες που επεξεργάζονται στον ομώνυμο κεντρικό μύλο της φυτείας που βρίσκεται στην κοιλάδα Wahgi. Εκεί συγκεντρώνονται οι σοδειές όλων των αγροτών, γίνεται προσεκτική διαλογή και στη συνέχεια πλένονται και στεγνώνουν σε μουσαμάδες για τρεις έως έξι ημέρες. Η επεξεργασία αυτή είναι που χαρίζει στον Kunjin ένα γεμάτο σώμα και μία ευχάριστα γλυκιά επίγευση. 

coffee

Δύο νέα χαρμάνια φέρνει ο REDD Coffee
Ανανεώνοντας διαρκώς την ποικιλία των ιδιαίτερων γεύσεων καφέ που προσφέρει στα καταστήματά του, o REDD Coffee μας καλεί να δοκιμάσουμε και να απολαύσουμε δύο πολύ ξεχωριστές "νησιωτικές" προτάσεις για εσπρέσο, έναν από την εξωτική Κούβα και έναν από την ηφαιστειογενή Σουμάτρα της Ινδονησίας. Ο πρώτος, καβουρδισμένος πιο σκούρος, έχει απαλό κρεμώδες σώμα και γλυκόπικρες νότες καραμέλας, ενώ ο δεύτερος μια ελαφρά πικάντικη σοκολατένια επίγευση και γήινο άρωμα, που αντανακλά πλήρως την άγρια φυσική ομορφιά του πιο πολυδιάστατου οικοσυστήματος της γης. Το χαρμάνιασμα των δύο μας δίνει έναν γευστικά δυνατό και απόλυτα ισορροπημένο εσπρέσο με χαμηλή οξύτητα, εξωτική πολυπλοκότητα και παρατεταμένη επίγευση. 

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });