Summer feeling
Συνήθως πίσω από τα όμορφα μαγαζιά κρύβονται όμορφοι άνθρωποι. Η Μαριάννα Μπόικου (σεφ με σπουδές στη Νέα Υόρκη) και η Κυριακή Αγρίτη (τεχνολόγος τροφίμων) είναι δύο πολύ καλές φίλες, που αποφάσισαν να φτιάξουν ένα χαριτωμένο μικρό στέκι για τους λάτρεις της ποιοτικής (δεν λέω υγιεινής, για να μην παρεξηγηθώ) μα συνάμα και νόστιμης διατροφής, του καλού καφέ και των θετικών vibes. Το Six Seasons Kitchen άνοιξε μόλις πριν λίγους μήνες σε ένα μικρό στενό κάτω από την κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου και σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με τα φωτεινά του χρώματα, τη φιλόξενη ατμόσφαιρα, τις ωραίες μυρωδιές και φυσικά το όμορφο χαμόγελο (εντάξει τώρα με τη μάσκα δεν φαίνεται, αλλά που θα πάει θα περάσει και αυτό!) των κοριτσιών που το δημιούργησαν. Εδώ οι εποχές είναι έξι, όχι πως τα κορίτσια άλλαξαν το ημερολόγιο, αλλά στην ουσία με βάση την εποχικότητα των υλικών η αρχή και το τέλος της άνοιξης και η αρχή και το τέλος του καλοκαιριού επιτρέπουν ένα κατάλογο που μπορεί να αλλάζει 6 φορές το χρόνο, ώστε να τρως βερίκοκο τον Ιούνιο και σύκο τον Αύγουστο…νομίζω με καταλαβαίνεις! Για να μη στα πολυλογώ λοιπόν ας περάσουμε στο προκείμενο: το πρωί ξεκινάει στις 8 καθημερινά με τέλειο Kudu coffee, ωραίες συλλογές από τσάι και πεντανόστιμες γεύσεις και τελειώνει τις καθημερινές στις 5 και τα Σάββατα στις 4, την Κυριακή το Six Seasons είναι κλειστό. Γενικά λειτουργεί και ως dine in και ως take away και ως delivery μέσω wolt και e-food, οπότε διαλέγεις και παίρνεις.
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα που χαρακτηρίζονται από όμορφο τρόπο σκέψης, σωστές δόσεις δημιουργικότητας και πάρα πολύ καλά υλικά. Τα αυγά είναι βιολογικά από έναν μικρό παραγωγό στη Σπάρτη, το ψωμί είναι χειροποίητο, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ολόφρεσκα και οι ιδέες ατελείωτες. Εγώ προσωπικά θα σου εξυμνήσω τα δικά μου αγαπημένα από το μενού (ναι το δοκίμασα σχεδόν όλο!) και τα υπόλοιπα θα σε αφήσω να τα ανακαλύψεις μόνος σου ή μόνη σου!

Θα ξεκινήσω λοιπόν από το Roasted Turkey Sandwich για δύο λόγους. Πρώτον γιατί φτιάχνεται με γλυκό ψωμί, πράγμα που με έκανε να πιστεύω πως δεν θα μου αρέσει καθόλου μα καθόλου, και δεύτερον γιατί η γαλοπούλα του δεν είναι αλλαντικό, αλλά μία ειδική παρασκευή φρέσκου στήθους γαλοπούλας που φτιάχνεται εδώ και θέλει 24 ώρες για να αποκτήσει αυτήν την τέλεια γεύση. Λοιπόν το ψωμί είναι χειροποίητο γλυκό ψωμί με μέλι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και έχει μέσα τη σπιτική ψητή γαλοπούλα, που είπαμε πριν, γραβιέρα Κρήτης, μουστάρδα και μαγιονέζα. Μιλάμε για εθιστικό σάντουιτς, χωρίς αστεία!

Ένα από τα best seller του μαγαζιού και απολύτως δικαίως είναι το Smashed Avocado Toast με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, μους από φρέσκο αβοκάντο, αέρινα scrambled bio αυγά, red chilli flakes και φύτρες από κόλιανδρο. Ένα συννεφένιο πιάτο, γεμάτο γεύση που απογειώνεται από τα chilli flakes και δροσίζεται από τον κόλιανδρο. Στα must-order απαραιτήτως κι αυτό λοιπόν.

Επόμενη στάση το πιάτο για το οποίο εγώ προσωπικά θα ξαναγυρίσω να πάρω θέση στον σομόν-κίτρινο πάγκο των κοριτσιών είναι η frittata. Στο μενού θα βρεις τρεις και είναι όλες πολύ ωραίες, όμως εκείνη με τα φρέσκα μανιτάρια, το χαλούμι και το πράσο είναι πραγματικό ποίημα. Και έτσι όπως σερβίρεται με πράσινη σαλάτα και προζυμένιο ψωμάκι είναι γεύμα κανονικότατο και πολύ χορταστικό.

Οι σούπες -που όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο πολύ τις βάζω στην καρδιά μου- έχουν επίσης την τιμητική τους, καθώς υπάρχει πάντα σούπα καταλόγου, αλλά πολύ συχνά και σούπες ημέρας. Η σούπα καταλόγου τώρα είναι μία υπέροχη Carrot -Ginger Soup που όπως έρχεται αχνιστή με τη συνοδεία της σπιτικής λαδένιας της, σου ζεσταίνει σώμα και ψυχή. Νομίζω πως όταν μιλάμε για comfort food κάτι τέτοιο πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας, γιατί για κάποιο λόγο πάντα σκεφτόμαστε κάτι έξτρα πληθωρικό -κατ’ εμέ πολύ λανθασμένα, αλλά τι είναι comforting για τον καθένα εδώ που τα λέμε είναι κάτι πολύ προσωπικό!

Τέλος θα σου μιλήσω για το Beluga Lentil Bowl, που βασίζεται σε beluga bio φακές με κινόα, γλυκοπατάτα, ψητό μπρόκολο, καρότο, αβοκάντο, κόλιανδρο και sherry βινεγκρέτ. Αν θες μπορείς να προσθέσεις αυγό μελάτο ή κοτόπουλο ή και τα δύο (μάντεψε τι έκανα εγώ!) και να απολαύσεις στο έπακρο ένα υπερπλήρες γεύμα γεμάτο ενέργεια, βιταμίνες και τέλειες γεύσεις. Εμένα γενικά οι φακές δεν είναι το καλύτερο μου, και να σου πω πως πήρα ένα και για το σπίτι! Για το τέλος κράτησε λίγο όρεξη να δοκιμάσεις σπιτική τάρτα αμυγδάλου, που αν και δεν είναι ιδιαιτέρως φωτογενής είναι εξαιρετική σε γεύση, ή σοκολατένιο brownie με ταχίνι και μάλιστα χωρίς αλεύρι.
Info: Παράσχου 8, Χαλάνδρι, 211 4180585, www.sixseasons.kitchen
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr