Wedding season
Θυμάμαι πριν περίπου 3 χρόνια (μπορεί να είναι και λιγότερο, αλλά με τα απανωτά lockdown κάτι έχω πάθει με τον υπολογισμό του χρόνου τελευταία, δεν ξέρω εσύ!), όταν το πιο αυθεντικά κομψό ξενοδοχείο της χώρας μας, η εμβληματική Μεγάλη Βρεταννία, λάνσαρε για πρώτη φορά το brunch της στο Winter Garden, έγινε απευθείας viral και οι οθόνες μας γέμισαν με λαχταριστά benedict σερβιρισμένα σε πανέμορφες πορσελάνες και boomerang με egg yolk pops με βαριά περίτεχνα μαχαιροπήρουνα. Και τι όμορφο που ήταν αυτό, γιατί αποδείκνυε περίτρανα πως σε κάθε εποχή, όλοι χρειαζόμαστε λίγη κομψότητα στη ζωή μας. Ήδη από το Νοέμβριο λοιπόν το και επίσημα πιο elegant brunch της πόλης επέστρεψε δριμύτερο και πάντα φυσικά με τη γευστική υπογραφή του Αστέριου Κουστούδη. Έτσι και πάλι κάθε σαββατοκύριακο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι μπορούμε να πάρουμε θέση στις αναπαυτικές πολυθρόνες του υπέροχου Winter Garden της Μεγάλης Βρεταννίας και να χαρίσουμε στον εαυτό μας μία διαφορετική εμπειρία γεμάτη φινέτσα και μικρές δόσεις πολυτέλειας.

Η αρχή γίνεται φυσικά με καλοφτιαγμένο καφέ, τσάι ή ζεστή σοκολάτα και με ευφάνταστους φυσικούς χυμούς. Εγώ δοκίμασα έναν κατακόκκινο Beet Boost με πατζάρι, καρότο, σέλερυ, τζίντζερ, πορτοκάλι, μήλο και κουρκουμά, που πάρα πολύ με γέμισε φρεσκάδα και ενέργεια και πολύ ωραία ένιωσα που πήρα και τις βιταμίνες μου, πριν αρχίσω να αμαρτάνω κατά συρροή με τη λαχταριστή συνέχεια. Πρώτα έρχονται τα pastries σε ένα καλαθάκι του ονείρου που μέσα του θα βρεις χειροποίητα γαλλικά κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας gianduja, μπαγκετίνι που μόλις βγήκε από το φούρνο και μοσχοβολάει και αφράτο χειροποίητο τσουρέκι με μαστίχα. Αυτά φυσικά δεν τα απολαμβάνεις μόνα τους, αφού έρχονται με παρέα.

Ελληνικό handmade φρέσκο βούτυρο (engraved με το logo του ξενοδοχείου, γιατί η πραγματική φινέτσα βρίσκεται στα πιο μικρά πράγματα), σπιτικές μαρμελάδες με φρούτα εποχής, φίνα κρέμα βανίλιας και ευωδιαστό μέλι ελάτης έρχονται να συμπληρώσουν το καρέ της απόλαυσης, ενώ ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι με φρεσκοκομμένα φρούτα κλείνουν τον κύκλο της εισαγωγής για να μπούμε στα επόμενα λαχταριστά της μέρας μας.

Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα σοβαρά διλήμματα, αφού θα κληθείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ορεκτικά και κυρίως, με σταθερές στο μενού προτάσεις αλλά και πιάτα ημέρας. Εγώ στα ορεκτικά πήγα με το Κανελόνι καπνιστού σολομού, με καβούρι, αβοκάντο και πράσινο μήλο και πάρα πολύ χάρηκα με την επιλογή μου, που ήταν γευστική και απολύτως ανάλαφρη, ραφινάτη και με το απρόσμενο kick που έδινε το πράσινο μήλο στην κάθε μου μπουκιά.
Στα κυρίως τώρα τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ με τα βιολογικά αυγά φάρμας να έχουν τον πρώτο λόγο. Εγώ πήγα με τα benedict με αστακό και την πιο ισορροπημένη hollandaise που έχω δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό, πλαισιωμένα από σπαράγγια και πράσινη σαλάτα. Έρχονται παρέα με φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί και πίστεψέ με δεν μπαίνεις καν στο δίλημμα για το απαραίτητο ινσταγκραμικό boomerang γιατί δεν θες να περιμένεις λεπτό.
Και αφού πάρεις το χρόνο σου και απολαύσεις στο έπακρο τη γευστική εμπειρία και πεις "εντάξει, ξεκάθαρα σήμερα πρέπει να μη φάω το βράδυ, το παράκανα", έρχονται και τα γλυκά.

Flan και σοκολατένιες δημιουργίες, κομψά σου με γέμιση πάστα από φιστίκι Αιγίνης, παστάκια κρέμα από μανταρίνι και λοιπές δημιουργίες από το ζαχαροπλαστείο της Μεγάλης Βρεταννίας μαζί με φρέσκα φρούτα εποχής καταφθάνουν για να βάλουν την πιο γλυκιά τελεία στον πιο όμορφο τρόπο να ξεκινήσεις το Σάββατο ή την Κυριακή σου. Και για να μην αναρωτιέσαι, η τιμή βρίσκεται στα 45 ευρώ το άτομο (55 αν θέλεις να συμπληρώσεις και σαμπάνια στο μενού σου), χρήματα που όλοι έχουμε πληρώσει πλειστάκις για σαφώς χαμηλότερου επιπέδου εμπειρίες, ποιότητα και υπηρεσίες.
Info: για κρατήσεις 2103330748.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr