top article

Η εστιατορική και μπαρ σκηνή της πόλης δείχνει να βρίσκεται στη μεγαλύτερη άνθησή της με νέα στέκια να κάνουν την εμφάνισή τους και να μας ξεσηκώνουν, αφού είχαμε όλοι τόση ανάγκη αυτήν την επιστροφή στη χαρά και την κανονικότητα. Βγαίνουμε, βλέπουμε φίλους, τρώμε, πίνουμε και περνάμε καλά σε ολοκαίνουρια μαγαζιά που μας ταξιδεύουν το καθένα με το δικό του τρόπο στο χώρο και το χρόνο. Κηφισιά, Μικρολίμανο, Γλυφάδα και Παγκράτι φιλοξενούν 5 νέες αφίξεις, καθεμία με το δικό της μοναδικό χαρακτήρα. Πάμε για μια πρώτη ματιά στα νέα στέκια της υπέροχης Αθήνας μας!

#Tidbits *: 4 + 1 νέες αφίξεις στην πόλη

La Cigale 
Με το όνομά του να σημαίνει "τζιτζίκι", το La Cigale είναι ένα πανέμορφο μπαρ στο Παγκράτι που φιλοδοξεί να φέρει την Προβηγκία στην καρδιά της Αθήνας. Δύο Γάλλοι με καταγωγή από το νότο, που βρέθηκαν στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους, ο Alexandre και ο Gregory, δημιούργησαν ένα μαγαζί που φέρνει κοντά όσα αγαπούν στη χώρα μας με όσα νοσταλγούν από την πατρίδα τους. Στο La Cigale η Προβηγκία συναντά το ελληνικό terroir και εμείς δοκιμάζουμε signature cocktails, κλασσικούς μεζέδες της νότιας Γαλλίας, και φυσικά κρασιά από τον γαλλικό και ελληνικό αμπελώνα, τα οποία μπορούμε και να αγοράσουμε για το σπίτι μας. Το minimal modern design του εσωτερικού χώρου επεκτείνεται και στον εξωτερικό χώρο κάτω από τα δέντρα για τις μέρες με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες. Το μενού, που είναι εμπνευσμένο από τις γιαγιάδες των ιδιοκτητών, χρησιμοποιεί ελληνική πρώτη ύλη, χωρίς να λείπουν φυσικά τα τυριά και τα αλλαντικά που έρχονται απευθείας από τη Γαλλία, και είναι σχεδιασμένο από τον διάσημο Γάλλο σεφ Dominique Perrot, που διηύθυνε την κουζίνα του Palais de l’Elysee (από το 1983-1986) κατά την προεδρία του Francois Mitterrand. Το μπαρ προτείνει Signature Cocktails χαμηλού αλκοολικού βαθμού από κρασί, που έχουν πάρει το όνομά τους από εμβληματικά icons της Γαλλίας, όπως η Grace Kelly ή ο Marcel Pagnol, και η εξαιρετικά ψαγμένη λίστα κρασιών αξίζει την προσοχή μας, με ιδιαίτερες ετικέτες, μεταξύ των οποίων και ΠΓΕ αλλά και βιολογικά κρασιά. 
(Τιμοθέου 1-3, Παγκράτι, 210 7512054) 

new arrivals

B&E Goulandris Café-Restaurant powered by IT
Μία νέα πρόταση για τους επισκέπτες του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, και όχι μόνο, φέρνει η ομάδα του ΙΤ. Μέσα στο μουσείο-κόσμημα για την πόλη μας και σε έναν κομψό και καλαίσθητο χώρο στον ημιώροφο με μία "κρυφή" καταπράσινη αυλή μπορούμε να απολαύσουμε νόστιμο πρωινό και ελαφριά γεύματα μέχρι το απόγευμα. Το μενού φέρει την ποιοτική σφραγίδα του ομίλου ΙΤ, εκφράζοντας απόλυτα τη φιλοσοφία της προσεγμένης αλλά πάντα νόστιμης διατροφής, υπό την επιμέλεια του νεαρού σεφ Δημήτρη Δαγκλή, που έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο με comfort gastronomy χαρακτήρα. Η μέρα ξεκινά με φρεσκοαλεσμένο καφέ taf, πίτες, προζυμένιο toast κολοκύθας με αυγό και φυσικά λαχταριστά σπιτικά κέικ και γλυκά ημέρας. Το μεσημεριανό μπορεί να περιλαμβάνει burrata με κολοκύθα, αχλάδι και χαρουπόψωμο ή poke bowl με μαριναρισμένο τόνο και jasmine ρύζι, αλλά και σκιουφιχτά με κατσικίσιο τυρί ή gnocchi με κρέμα παντζαριού και σος από μαστιχοτύρι Άνδρου, μεταξύ άλλων επιλογών με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον. Για την είσοδο στο Café-Εστιατόριο κατά τις ώρες λειτουργίας, δεν απαιτείται εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο.
(Ερατοσθένους 13, Παγκράτι, 210 7562895) 

new arrivals

Ikebana
Ένα ολοκαίνουριο hot spot με καθαρά ιαπωνικό χαρακτήρα στην καρδιά της Γλυφάδας είναι το νέο Ikebana, μία ανατρεπτική izakaya από την έμπειρη και επιτυχημένη ομάδα των εστιατορίων Gaku. Το όνομά του στα ιαπωνικά περιγράφει την "τέχνη της ανθοδετικής" και στόχος του είναι να συγκεράσει το fine απωανατολίτικο fusion με τη λιτότητα της ιαπωνικής κουζίνας. Οι ψηλοί πάγκοι με τα άνετα bar stools στο εσωτερικό μας φέρνουν σε "συνομιλία" με τη δράση στην κουζίνα και τα sushi sections, αλλά και με το μπαρ πίσω από το οποίο βρίσκεται ο ιδιαίτερος συντηρητής με premium ιαπωνικά sake και ποτά. Ο αγαπημένος σεφ Γιάννης Κοσμαδάκης (βλ. Malconi’s) και ο executive chef Αλέξανδρος Πετρόγιαννης (βλ. Onuki, Costa Navarino) δημιουργούν μία κουζίνα που έχει ως βάση της τη νοστιμιά, την απλότητα και συνάμα την περιεκτικότητα και την ουσία. Η φιλοσοφία παραμένει πιστή στη λογική μίας ιαπωνικής izakaya, χωρίς να απαρνιέται τις προσεκτικά εμβόλιμες δυτικές επιρροές. Sashimi φρέσκων ελληνικών ψαριών, νόστιμα κλασικά αλλά και ανατρεπτικά rolls, ταρτάρ φρέσκων θαλασσινών και πολλά ακόμη σε ένα πλήρες ιαπωνικό μενού. Η αξιοποίηση του ιαπωνικού robata grill φέρνει στα τραπέζια του Ikebana αρκετά ζεστά ιαπωνικά πιάτα, κάτι επίσης ανατρεπτικό στην έννοια μίας παραδοσιακής izakaya. 
(Αρτέμιδος 9, Γλυφάδα, 210 8920930, www.ikebanarestaurant.com) 

new arrivals

 

The Amorous project
Ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο είναι η νέα πρόταση της ομάδας των nice n easy στην Κηφισιά. Μεταξύ 1870 και 1920, εκατομμύρια Ιταλοί μετανάστευσαν στην Αμερική σε αναζήτηση του αμερικάνικου ονείρου, ενώ μετανάστες από γερμανόφωνες χώρες έφταναν στη Νέα Υόρκη. Σύντομα οι γαστρονομικές επιρροές άρχισαν να συνδυάζονται και η ιταλοαμερικανική μαγειρική επανάσταση είχε ξεκινήσει. Αυτή η εποχή είναι το σημείο αναφοράς για το Amorous Project. Στο χώρο κυριαρχούν το ξύλο και το σίδερο σε vintage αισθητική και σε σκούρους τόνους, ενώ βαριές κορνίζες στους τοίχους, πολυέλαιοι, κολονάτα ποτήρια, υφασμάτινες πετσέτες και λινά τραπεζομάντηλα δίνουν το τέμπο. Η διακόσμηση του χώρου υλοποιήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργου Παντελούκα, με τη συμβολή του Μάνου Γαβρά, εμπνευστή του Amorous Project. Το μενού αποτελείται από τα πιο αγαπημένα πιάτα της πολυπολιτισμικής Νεοϋορκέζικης κουζίνας, αλλά και τη γνωστή healthy προσέγγιση του ομίλου με προσεκτικά  επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς, βιολογικά υλικά και επιλογές για vegan και vegetarians, ενώ σχεδιάστηκε από τον Χρήστο Αθανασιάδη και την ομάδας των ταλαντούχων σεφ του ομίλου, με επικεφαλής της κουζίνας τον Διονύση Πετεινάτο. Το Amorous Project είναι ανοιχτό όλη την ημέρα για καφέ, σνακ, φαγητό, cocktails και κρασί. Κάθε Κυριακή μετά τη μία το μεσημέρι, το πλούσιο μενού του brunch συνοδεύουν ζωντανές ατμοσφαιρικές μουσικές από σαξόφωνο, τρομπέτα ή πιάνο.
(Αγίου Δημητρίου 8 , Κηφισιά, 210 8089890)


new arrivals

Amaya Itameshi Cuisine 
Μία σύμπραξη ανάμεσα στην ιταλική και την ασιατική κουζίνα, τη νέα διεθνή τάση itameshi, έρχεται να μας παρουσιάσει το νέο Amaya Itameshi Cuisine με σεφ το Χρύσανθο Μανωλόπουλο. Βασικό στοιχείο αυτού του συγκερασμού είναι η ενσωμάτωση συστατικών, όπως τα εσπεριδοειδή, το yuzu, το τζίντζερ, τα φύλλα shiso, και διάφορων άλλων υλικών, τα οποία παρά την αρχική αμηχανία δημιουργούν ένα ισορροπημένο και νόστιμο αποτέλεσμα, σε μία casual dining εκδοχή. Η μεσημεριανή κάρτα κινείται σε creative comfort επιλογές, όπως carpaccio τόνου με bloody mary gel, πιπέρι σετσουάν, πίκλα σταφύλι, φινόκιο και ponzu ή Black Carbonara με φρέσκο linguine με μελάνι σουπιάς, καπνιστή πανσέτα, λευκό miso, αυγό ποσέ και πούδρα nori. To Dinner Menu εντυπωσιάζει με σαλάτα με ψίχα καβουριού, χαβιάρι avruga, αβοκάντο και κυρωδικά, γαρίδες tartare με γάμπαρη και ταραμά από αυγοτάραχο ξιφία, rissoto αστακού με παλιωμένη παρμεζάνα, πράσινο κάρυ, περγαμόντο και βασιλικό, αλλά και σφυρίδα με risotto πατάτας, bonito, pink grapefruit και αγιολί λουίζας, Iberico με ταλιάτα μαύρου χοίρου με chutney ανανά και πολλά ακόμη. Τη λίστα των cocktails επιμελείται ο βραβευμένος bartender Τεό Σπυρόπουλος. Η λίστα των κρασιών πιστεύει στην εντοπιότητα, καλύπτοντας όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, αλλά εμπεριέχει και σημαντικές επιλογές από τον διεθνή αμπελώνα με τις ετικέτες να ξεπερνούν τις 100. 
(Ακτή Δηλαβέρη 1, Πειραιάς, 210 4100127-8)

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>