September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Τρία τσίπουρα με ιδιαίτερη προσωπικότητα

#Tidbits *: Τρία τσίπουρα με ιδιαίτερη προσωπικότητα

Τρία διαφορετικά ελληνικά τσίπουρα, είτε για να τα δωρίσεις στους αγαπημένους σου, είτε -καλύτερα ακόμη- για να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου.

Το τσίπουρο, και γενικά το ελληνικό απόσταγμα, έχει αρχίσει να κερδίζει τη θέση και την αναγνώριση που του αξίζει στη συνείδηση και στη ζωή μας. Σε αυτό έχουν συμβάλλει φυσικά οι εξαιρετικά αξιόλογες προσπάθειες που πραγματοποιούνται από ελληνικά αποστακτήρια, μικρά και μεγαλύτερα, αλλά και από άτομα του χώρου των spirits, που έχουν αποφασίσει να αναδείξουν το ελληνικό ποιοτικό απόσταγμα όπως του πρέπει και μάλιστα και εκτός ελληνικών συνόρων. Παρακάτω θα βρεις τρεις διαφορετικές ετικέτες που αξίζουν της προσοχής σου, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία.

agioneri

Αγιονέρι - The Last Barrel Series 2021
Το Αγιονέρι - The Last Barrel έκανε την επίσημη εμφάνισή του πέρυσι, με τον αποσταγματοποιό Κώστα Τσιλιλή και την ομάδα του να μοιράζονται με το κοινό, για πρώτη φορά, μια αγαπημένη συνήθεια ξεχωριστής σημασίας για τους ίδιους: το άνοιγμα του τελευταίου βαρελιού με το τσίπουρο Αγιονέρι, της χρονιάς. Από το τελευταίο βαρέλι του 2021 δημιουργήθηκαν 645 συλλεκτικές, χειρόγραφα αριθμημένες, φιάλες που θα κυκλοφορήσουν σε λίγες ημέρες. Στην εορταστική  συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα νόμισμα που φιλοτεχνήθηκε με έμπνευση από τα ιδιαίτερα βαρέλια στα οποία ωριμάζει το Αγιονέρι, καθώς η βελούδινη γεύση του οφείλεται στο χρόνο παραμονής του σε αυτά. Το Αγιονέρι είναι ένα τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων και, πριν την εμφιάλωσή του, παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Ο φινετσάτος, βελούδινος και πλούσιος αρωματικός του χαρακτήρας το κάνει ιδανικό για συνδυασμούς με μεσογειακές γευστικές επιλογές – το ελληνικό τραπέζι υπήρξε άλλωστε η πηγή της έμπνευσής του – χωρίς, ωστόσο, να φοβάται να πάρει μέρος και σε πιο αναπάντεχους γαστρονομικούς συνδυασμούς. Το Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2021, θα διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες και e-shops, ενώ διανέμεται από την εταιρεία Β.Σ. Καρούλιας.

spyropoulos

Παλαιωμένο Τσίπουρο Σπυρόπουλου
Η άριστη πρώτη ύλη, το νερό που προέρχεται από πηγή στα ορεινά της Δίρφυς, η ζύμωση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες και η  απόσταξη σε χάλκινους άμβυκες, οδηγούν σε  ένα καθαρό απόσταγμα, το οποίο, αφού ωριμάσει για δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια Γαλλικής και Αμερικάνικης προέλευσης, αποκτά σύνθετο, μελωμένο και ελκυστικό χαρακτήρα. Το χρώμα του είναι κεχριμπαρένιο, με τα φρουτώδη αρώματα να είναι ώριμα και να θυμίζουν μαρμελάδες φρούτων και αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού, και την δρυ να ντύνει το απόσταγμα με γλυκά μπαχαρικά, βανίλια, καραμέλα βουτύρου, κακάο και ξηρούς καρπούς. Η γεύση του είναι πλούσια και επίμονη, με τις γεύσεις από την δρυ να πολιορκούν τον ουρανίσκο και να αφήνουν μία μακρά σοκολατένια επίγευση. Με αυτό το τσίπουρο η οικογένεια Σπυρόπουλου μας προσκαλεί να φτιάξουμε τα φετινά μας μελομακάρονα, αντικαθιστώντας το "κονιάκ" της κλασσικής συνταγής με το υπέροχο αυτό απόσταγμα και βρίσκοντας την αυθεντική συνταγή της γιαγιάς Βασιλικής στο site τους 

Opurist

Ο/PURIST
Το τσίπουρο που ήρθε ουσιαστικά να αλλάξει ό,τι γνωρίζουμε για το τσίπουρο λέγεται O/PURIST και είναι το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας 10 κορυφαίων Ελλήνων Bartenders (Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Κώστας Ιγνατιάδης, Δημήτρης Κιάκος, Άρης Μακρής, Γιάννης Πετρής, Θοδωρής Πυρίλλος, Θάνος Προυναρούς, Νίκος Ταχμάζης, Μάρφη Μπάλη και Χρήστος Χουσέας) που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό spirit για τη διεθνή bar σκηνή, ένα προϊόν που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος και θα βοηθήσει να γίνουν γνωστά τα ελληνικά αποστάγματα -και ειδικότερα το τσίπουρο- σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο, σύγχρονο αλλά και αυθεντικό, ανώτερης ποιότητας απόσταγμα στεμφύλων, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση και φιλοξενία. Το O/PURIST υποστηρίζει τη δράση της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας, Metron-Ariston Μaking Responsibility a Trend, που δρα προς όφελος του Localisation, του Discerning Drinking και του Bartending Community, ενώ υποστηρίζει την περιβαλλοντολογικά ορθή ανάπτυξη, περιορίζοντας το ενεργειακό του αποτύπωμα. Βρες φανταστικές συνταγές με βάση το πρωτοποριακό αυτό απόσταγμα στο o-purist.com 


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

BEST OF NETWORK