To Theory κλείνει 9 χρόνια παρουσίας στην all day bar σκηνή και συνεχίζει ακόμη πιο δυναμικά να μας δίνει λόγους για να αποτελεί το αγαπημένο μας στέκι.
Έχουν περάσει πια 9 χρόνια (αχ, σαν χθες μου φαίνεται!) που το Theory άνοιξε τις πόρτες του στο Χαλάνδρι, εκεί στον μαγικό κρυμμένο κήπο που κάποτε εμείς (οι παλιοί Χαλανδραίοι) βρίσκαμε το Τζάκι. Το Theory με το γνωστό του πια μότο "not just a theory" έμελλε να αλλάξει τον τρόπο που βιώναμε το καφέ ή το ποτό μας στα all day bar, αφού έφερε κυριολεκτικά έναν άλλο αέρα όχι μόνο στη δική μας περιοχή, αλλά και γενικότερα στον τρόπο που αντιλαμβανόμασταν τα all day bars στην πόλη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια μετά, θεωρείται ένα από τα κλασσικότερα "στέκια" της Αθήνας. Σήμερα πια έχει ανεβάσει τον πήχη στο είδος του, αλλά δεν επαναπαύεται… απόδειξη πως πλέον το μενού του διάσημου σε όλους μας bar food του επιμελείται ο βραβευμένος με αστέρι Michelin -να θυμίσω- Αλέξανδρος Τσιοτίνης!

Στα χρόνια αυτά πόσες φορές δεν έχουμε περάσει από τη γεμάτη μπάρα του, δεν έχουμε γίνει ένα με παρέες στο τεράστιο κεντρικό ξύλινο τραπέζι του, δεν έχουμε διασκεδάσει στον κατάμεστο κήπο του απολαμβάνοντας ποιοτικό καφέ, που μέχρι τότε δύσκολα έβρισκες στην περιοχή, πίνοντας κοκτέιλ από ανθρώπους που μετά ακολούθησαν λαμπρή πορεία στον χώρο της μπαρ σκηνής, και τρώγοντας επιτέλους κάτι διαφορετικό από "τοστ" και "κλαμπ", που μέχρι τότε ήταν το μόνο πράγμα που μπορούσες να βρεις στα ανάλογα μαγαζιά.

Στα 9 αυτά χρόνια από εδώ, πίσω από αυτήν την μπάρα, γνωρίσαμε το Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, τη Λορέττα Τόσκα, τον Αλέξανδρο Σιμωνίδη, τον Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου, τον Αντώνη Ματσαρίδη και τόσους ακόμη bartenders που έμελλε να σαρώσουν σε παγκόσμιους διαγωνισμούς (World Class και Bacardi Legacy, just to name a few!) και να γίνουν διάσημα ονόματα στην εγχώρια μπαρ σκηνή.

Εδώ γνωρίσαμε το brunch ως μέρος του μενού ενός μπαρ και εδώ δοκιμάσαμε ποιοτικό και προσεγμένο bar food, που καμιά φορά αποτελούσε και το λόγο για να έρθουμε και να πέρνουμε σειρά σε πάγκους, μαξιλάρες και την κατάμεστη στοά. Τώρα φυσικά με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη στην επιμέλεια τα πράγματα έχουν σοβαρέψει με τα Crispy Pancakes γεμιστά με τσένταρ, ham και μαρμελάδα μπέικον και τα Churros με scrambled eggs να έχουν εξελιχθεί σε σοβαρή εμμονή και τον Καγιανά σε πεϊνιρλί και την Breakfast pizza με αυγό μάτι να σε φέρνουν για πρωινό εδώ με κάθε πιθανή αφορμή. Εγώ προσωπικά θέλω να ευχηθώ και η επόμενη 10ετία να είναι εξίσου δημιουργική για τα παιδιά του Theory, που μετέτρεψαν την all day διασκέδασή μας από "θεωρία" σε "πράξη"!
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information