top article

Το Salumeria - Osteria "Barolo" μπορεί να μην έχει πάρα πολύ καιρό που άνοιξε στην καταπράσινη γειτονιά του Παλαιού Ψυχικού, αλλά έχει ήδη εξελιχθεί σε αγαπημένο στέκι των βορείων προαστίων, και όχι μόνο. Το άνετο και comfort -chic περιβάλλον του Barolo προσφέρεται ιδανικά για πρωινό καφεδάκι, για χαλαρό lunch, για after-office wine & drinks με φίλους, αλλά και για ένα business dinner μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, και φυσικά για να ψωνίσεις για το σπίτι, επιλέγοντας από τις πολλές και λαχταριστές προτάσεις του delicatessen. Λίγο πριν τις γιορτές λοιπόν το Barolo αποφάσισε πως ήθελε να δώσει ξεχωριστό νόημα και στα πρωινά μας και έτσι παρουσίασε ένα νέο breakfast concept menu, το οποίο φυσικά και φέρει την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλογλου, όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα μενού του χαριτωμένου αυτού all day wine bistro.

#Tidbits *: Πού θα φας πρωινό με την υπογραφή του Μιχάλη Νουρλόγλου;

Έτσι, από νωρίς το πρωί και μέχρι τη 1 το μεσημέρι μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε μία λαχταριστή ποικιλία από γευστικές επιλογές πρωινού και brunch, που ξεκινούν από υγιεινές και light προτάσεις για όσους προσέχουν την διατροφή τους και επεκτείνονται μέχρι τα πλούσια και αμαρτωλά πιάτα, που εγώ προσωπικά ξέρεις πόσο αγαπώ. Ολόφρεσκα κρουασάν απευθείας από το φούρνο σε διάφορες γευστικές επιλογές: βουτύρου, vegan, με πραλίνα φουντουκιού, κρέμα λεμονιού ή βιενέζικο με σταφίδες, όπως αυτά που βλέπεις παραπάνω κάνουν την αρχή. 

Barolo

Για να περάσουμε μετά στα "breakfast platters" σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: classic, healthy και vegan. Εδώ φυσικά βλέπεις το classic με ζεστό προζυμένιο ψωμάκι, εκλεκτά αλλαντικά και τυριά, βούτυρο μέλι και μαρμελάδες από το deli του Barolo (τα οποία μπορείς φυσικά να αγοράσεις και για το σπίτι σου). 

Barolo

Εννοείται πως τα αυγά σε διάφορες παρασκευές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού. Εγώ προσωπικά πήγα με ένα τέλειο open faced sandwich με αβοκάντο, σπιτικό καπνιστό σολομό, αυγό ποσέ και γλυκολέμονο, αλλά δοκίμασα και αυγά benedict σε κρουασάν βουτύρου με prosciutto cotto, έτσι για να έχω άποψη!

Barolo

Το πρωινό μου έκλεισε με τον πιο γλυκό τρόπο, δηλαδή με λαχταριστά και αφράτα pancakes με λευκή σοκολάτα και βατόμουρο, ενώ την επόμενη φορά θα πάω και για αυτά με την πραλίνα και τα φουντούκια. 

Info: Δαβάκη 1, Ψυχικό,21 0671 7600

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>