Summer loading
Ο Richard Geoffroy, μετά από σχεδόν 3 δεκαετίες πορείας με τη θρυλική σαμπάνια Dom Perignon, ο οποίος ταξιδεύει στην Ιαπωνία από το 1991 δίνει νέα πνοή στο παραδοσιακό ιαπωνικό ποτό. To IWA, δημιούργημα του Richard Geoffroy, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην χιλιετή ιστορία του σάκε, ενώ στη χώρα μας έρχεται σε αποκλειστική διάθεση από την Trinity Wines.

From Champagne to SAKE
Ισχυρά συνδεδεμένο με την λογική της Σαμπάνιας, το IWA 5 παράγεται στην Toyama της Ιαπωνίας με νέες και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής sake. Με την αριστοτεχνική του τεχνική Assemblage, ο Richard Geoffroy φέρνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην παραγωγή sake. Η παραγωγή του IWA5 είναι συνώνυμη με τον σχεδιασμό της τέλειας έκφρασης και απόλυτης ισορροπίας. Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα single brew, όπως παραδοσιακά παράγεται το σάκε, και έτσι ο Richard Geoffroy έδωσε την απάντηση με το Assemblage. Το IWA 5 προσθέτει ένα νέο επίπεδο στη μακροχρόνια διαδικασία απολέπισης του κόκκου ρυζιού (Seimaibuai/polishing rate) ενώ η μορφή τέχνης του blending, το Assemblage, είναι η μοναδική υπογραφή της IWA. Κάθε νέα κυκλοφορία του IWA θα είναι αισθητά διαφορετική από την προηγούμενη και μοναδική, αλλά αναμφισβήτητα με τα πρότυπα του IWA και φέρει αύξοντα αριθμό Assemblage. Το IWA δόθηκε στη ζωή από έναν αστερισμό παθιασμένων και δημιουργικών μυαλών. Ο σχεδιαστής Marc Newson (Apple Watch μεταξύ άλλων) σκάλισε το IWA σε γυαλί. Δημιούργησε το σχήμα του μπουκαλιού μεταμορφώνοντας παραδοσιακά αγγεία sake και επέλεξε να το τελειώσει με μια ασυνήθιστα σκοτεινή, βελούδινη γυαλάδα: "τέτοιο δράμα όταν χύνεται το υγρό, σαν φως που αναδύεται από βαθιές σκιές".

Ενωμένο με το υπόλοιπο σώμα ως ένα λεπτό στρώμα από επίπεδο λευκό γυαλί, το λογότυπο του IWA που σχεδίασε ο καλλιγράφος Mariko Kinoshita σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Hideki Nakajima σπάει την ακινησία του μπουκαλιού. Είναι ένα αντικείμενο φτιαγμένο για ευχαρίστηση, που ορίζεται σε σχέση με το χέρι και το δέρμα, γεμάτο με ζεστασιά. Το IWA έχει προέλευση την τοποθεσία Shiraiwa, που βρίσκεται στην πόλη Tateyama (περιοχή Toyama). Το φθινόπωρο του 2021, μια σύγχρονη κούρα (Kura, μονάδα παραγωγής σάκε) σχεδιασμένη από τον διάσημο αρχιτέκτονα Kengo Kuma άνοιξε στην τοποθεσία Shiraiwa . Εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο, σε βαθύ διάλογο με την ιστορία της αγροτικής αρχιτεκτονικής, θα διοχετεύσει τις βασικές αρχές της IWA: συλλογικότητα, εξέλιξη, αυθεντικότητα, γνησιότητα. Το IWA5 Sake εισάγεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την Trinity Wines. (Ενδεικτική τιμή λιανικής: 160 €)
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr