top article

Wedding season

  1. Η εμφάνιση της Μαρίας Ναυπλιώτου με φόρεμα Ελληνίδας σχεδιάστριας που είναι ιδανικό για όλα τα events της σεζόν Η εμφάνιση της Μαρίας Ναυπλιώτου με φόρεμα Ελληνίδας σχεδιάστριας που είναι ιδανικό για όλα τα events της σεζόν
  2. Η βασίλισσα Letizia  με ένα προσιτό φόρεμα που μπορείς να φορέσεις και στο γάμο σου Η βασίλισσα Letizia με ένα προσιτό φόρεμα που μπορείς να φορέσεις και στο γάμο σου
  3. Καλεσμένη σε γάμο | 10 Zara φορέματα για να δημιουργήσεις το πιο κομψό wedding look Καλεσμένη σε γάμο | 10 Zara φορέματα για να δημιουργήσεις το πιο κομψό wedding look
  4. Bridal Emergency Kit | Όσα πρέπει να περιέχει απαραιτήτως το νεσεσέρ σου την ημέρα του γάμου σου Bridal Emergency Kit | Όσα πρέπει να περιέχει απαραιτήτως το νεσεσέρ σου την ημέρα του γάμου σου
  5. Οι 7 πιο συχνές ερωτήσεις για τα αντηλιακά παίρνουν -επιτέλους- απάντηση Οι 7 πιο συχνές ερωτήσεις για τα αντηλιακά παίρνουν -επιτέλους- απάντηση
  6. Yes I Do Catwalk by System Professional | Όσα έγιναν στο φαντασμαγορικό bridal fashion show Yes I Do Catwalk by System Professional | Όσα έγιναν στο φαντασμαγορικό bridal fashion show
  7. Η Meghan Markle δείχνει τον πιο stylish τρόπο για να φορέσεις το σορτς φέτος το καλοκαίρι Η Meghan Markle δείχνει τον πιο stylish τρόπο για να φορέσεις το σορτς φέτος το καλοκαίρι
  8. Παντρεύεσαι; Το natural makeup της Αnne Hathaway στις Κάννες είναι ιδανικό για νύφες Παντρεύεσαι; Το natural makeup της Αnne Hathaway στις Κάννες είναι ιδανικό για νύφες
  9. Ετοιμάζεσαι να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας; Τα 5 bridal manis που πρέπει να δεις Ετοιμάζεσαι να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας; Τα 5 bridal manis που πρέπει να δεις
  10. Pre-Wedding Skin Prep | Πώς θα προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για την ημέρα του γάμου σου Pre-Wedding Skin Prep | Πώς θα προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για την ημέρα του γάμου σου
  11. It's Wedding Season | Tα πιο κομψά χτενίσματα εάν είσαι καλεσμένη σε γάμο It's Wedding Season | Tα πιο κομψά χτενίσματα εάν είσαι καλεσμένη σε γάμο

Δεν είναι πολύς καιρός που το Manouka άνοιξε τις πόρτες του, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia επί της Ερμού στο κέντρο της πόλης, και έφερε την Ακρόπολη στο πιάτο μας, μαζί με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και εξαιρετικές προτάσεις του αμπελώνα της χώρας μας. Βασικά εάν με ρώταγες "που να πάω να φάω σουτζουκάκια με τηγανητές πατάτες ή τραχανότο μανιταριών ή φρικασέ αλλά να βλέπω και Ακρόπολη;", πραγματικά δεν θα είχα άλλη απάντηση να σου δώσω! Στην κουζίνα του Manuka συναντούμε την ταλαντούχα και γλυκύτατη Ελένη Αλειφέρη, που με την τέχνη και την αγάπη της για τα προϊόντα του τόπου μας δημιουργεί αληθινά νόστιμα, αυθεντικά ελληνικά πιάτα, από αυτά που θα σε κάνουν να θυμηθείς τις Κυριακές στο πατρικό σου και την ανεμελιά της παιδικής σου ηλικίας. Head Sommelier ο Βασίλης Παπαδόπουλος, που παίζει πραγματικά στα δάχτυλα τον ανερχόμενο ελληνικό αμπελώνα και μας μυεί στα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του, ενώ πίσω από την μπάρα (για την οποία μόλις μάθαμε πως "μετακομίζει και μεταμορφώνεται", ώστε να βγει μπροστά, να τοποθετηθεί στο κέντρο του μαγαζιού και να συνδυάζει την απρόσκοπτη θέα στον Ιερό Βράχο με τη δυνατότητα του bar dining!) βρίσκουμε τον εξαιρετικό Γιάννη Πίσσα να ασκεί τη δική του τέχνη με ευφάνταστα cocktails αλλά και έμφαση στα ιδιαίτερα ελληνικά αποστάγματα. 

#Tidbits *: Η κουζίνα της Δράμας έρχεται στο Manouka

Παραπάνω βλέπεις και το απίστευτο Τραχανότο, που δεν ήθελες να αφήσεις ούτε καν από ευγένεια να δοκιμάσει άλλος, με τραχανά Γιαννιτσών, ποικιλία ελληνικών μανιταριών και τρούφα Ευβοίας. Για να περάσουμε όμως στα σημαντικά νέα της ημέρας, το Manuka εγκαινιάζει ένα νέο γαστρονομικό φεστιβάλ, τιμώντας τις τοπικές κουζίνες και τα υλικά τους, κατά το οποίο κάθε μήνα θα μας συστήνει και μία νέα περιοχή-γαστρονομικό προορισμό, ώστε να μπορέσουμε όλοι να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι την μαγειρική πολυμορφία της χώρας μας. Αρχής γενομένης με τη Δράμα. Έτσι 10-13 Φεβρουαρίου το αθηναϊκό Wine Restaurant θα μας ταξιδέψει στην πολυσυλλεκτική κουζίνα της όμορφης πόλης του βορρά μέσα από ένα ειδικό set menu, φυσικά συνοδευόμενο από τις αντίστοιχες επιλογές σε κρασί και αποστάγματα. Η επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία. Η πόλη της Βορείου Ελλάδος διαθέτει ένα πολυσύνθετο γαστρονομικό πλούτο συνδυάζοντας την θρακική, Σαρακατσάνικη, Ποντιακή και Μικρασιάτικη γαστριμαργική κουλτούρα και φιλοσοφία. Η ομάδα έχει επιλέξει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα, υλικά και κρασιά και μας τα παρουσιάζει για τέσσερις ημέρες μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο wine-pairing μενού που κοστίζει 60 ευρώ ανά άτομο. 

Μενού 
-Κισίρ με Θύρσος Οινογένεσις Λευκό ( Μαλαγουζιά, Viogner ) 
Με πλιγούρι, πετιμέζι ροδιού, φρέσκο κρεμμύδι, μυρωδικά (φρέσκια μέντα, μαϊντανό) και πάστα κόκκινης πιπεριάς. 
-Στριφτόπιτα με Απλά Οίνοψ Ροζέ  ( Ξινόμαυρο, Λημνιώνα και Μαυρούδι )  
Παραδοσιακό χειροποίητο φύλλο με μυζήθρα και φέτα, πασπαλισμένη με σουσάμι 
-Αρνί σε μπεσαμέλ και καπνιστή μελιτζάνα πουρέ με Θέμα Κτήμα Παυλίδη Ερυθρό (Αγιωργίτικο, Syrah)  
-Σιμιγδαλένιος χαλβάς με Cocktail από Σκέρτσο Οινογένεσις Ροζέ, λάιμ, ζάχαρη, τσάι κόκκινων φρούτων και ασπράδι αυγού. 
Info: Ερμού 46, 7ος όροφος ξενοδοχείο Utopia, τηλ. Κρατήσεων 210324 1814


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>