September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Η κουζίνα της Δράμας έρχεται στο Manouka

#Tidbits *: Η κουζίνα της Δράμας έρχεται στο Manouka

Το Manouka με τη μαγική θέα στην Ακρόπολη στρώνει το δραμινό τραπέζι 10-13 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια ενός διαφορετικού φεστιβάλ γαστρονομίας.

Δεν είναι πολύς καιρός που το Manouka άνοιξε τις πόρτες του, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia επί της Ερμού στο κέντρο της πόλης, και έφερε την Ακρόπολη στο πιάτο μας, μαζί με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και εξαιρετικές προτάσεις του αμπελώνα της χώρας μας. Βασικά εάν με ρώταγες "που να πάω να φάω σουτζουκάκια με τηγανητές πατάτες ή τραχανότο μανιταριών ή φρικασέ αλλά να βλέπω και Ακρόπολη;", πραγματικά δεν θα είχα άλλη απάντηση να σου δώσω! Στην κουζίνα του Manuka συναντούμε την ταλαντούχα και γλυκύτατη Ελένη Αλειφέρη, που με την τέχνη και την αγάπη της για τα προϊόντα του τόπου μας δημιουργεί αληθινά νόστιμα, αυθεντικά ελληνικά πιάτα, από αυτά που θα σε κάνουν να θυμηθείς τις Κυριακές στο πατρικό σου και την ανεμελιά της παιδικής σου ηλικίας. Head Sommelier ο Βασίλης Παπαδόπουλος, που παίζει πραγματικά στα δάχτυλα τον ανερχόμενο ελληνικό αμπελώνα και μας μυεί στα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του, ενώ πίσω από την μπάρα (για την οποία μόλις μάθαμε πως "μετακομίζει και μεταμορφώνεται", ώστε να βγει μπροστά, να τοποθετηθεί στο κέντρο του μαγαζιού και να συνδυάζει την απρόσκοπτη θέα στον Ιερό Βράχο με τη δυνατότητα του bar dining!) βρίσκουμε τον εξαιρετικό Γιάννη Πίσσα να ασκεί τη δική του τέχνη με ευφάνταστα cocktails αλλά και έμφαση στα ιδιαίτερα ελληνικά αποστάγματα. 

manouka

Παραπάνω βλέπεις και το απίστευτο Τραχανότο, που δεν ήθελες να αφήσεις ούτε καν από ευγένεια να δοκιμάσει άλλος, με τραχανά Γιαννιτσών, ποικιλία ελληνικών μανιταριών και τρούφα Ευβοίας. Για να περάσουμε όμως στα σημαντικά νέα της ημέρας, το Manuka εγκαινιάζει ένα νέο γαστρονομικό φεστιβάλ, τιμώντας τις τοπικές κουζίνες και τα υλικά τους, κατά το οποίο κάθε μήνα θα μας συστήνει και μία νέα περιοχή-γαστρονομικό προορισμό, ώστε να μπορέσουμε όλοι να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι την μαγειρική πολυμορφία της χώρας μας. Αρχής γενομένης με τη Δράμα. Έτσι 10-13 Φεβρουαρίου το αθηναϊκό Wine Restaurant θα μας ταξιδέψει στην πολυσυλλεκτική κουζίνα της όμορφης πόλης του βορρά μέσα από ένα ειδικό set menu, φυσικά συνοδευόμενο από τις αντίστοιχες επιλογές σε κρασί και αποστάγματα. Η επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία. Η πόλη της Βορείου Ελλάδος διαθέτει ένα πολυσύνθετο γαστρονομικό πλούτο συνδυάζοντας την θρακική, Σαρακατσάνικη, Ποντιακή και Μικρασιάτικη γαστριμαργική κουλτούρα και φιλοσοφία. Η ομάδα έχει επιλέξει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα, υλικά και κρασιά και μας τα παρουσιάζει για τέσσερις ημέρες μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο wine-pairing μενού που κοστίζει 60 ευρώ ανά άτομο. 

Μενού 
-Κισίρ με Θύρσος Οινογένεσις Λευκό ( Μαλαγουζιά, Viogner ) 
Με πλιγούρι, πετιμέζι ροδιού, φρέσκο κρεμμύδι, μυρωδικά (φρέσκια μέντα, μαϊντανό) και πάστα κόκκινης πιπεριάς. 
-Στριφτόπιτα με Απλά Οίνοψ Ροζέ  ( Ξινόμαυρο, Λημνιώνα και Μαυρούδι )  
Παραδοσιακό χειροποίητο φύλλο με μυζήθρα και φέτα, πασπαλισμένη με σουσάμι 
-Αρνί σε μπεσαμέλ και καπνιστή μελιτζάνα πουρέ με Θέμα Κτήμα Παυλίδη Ερυθρό (Αγιωργίτικο, Syrah)  
-Σιμιγδαλένιος χαλβάς με Cocktail από Σκέρτσο Οινογένεσις Ροζέ, λάιμ, ζάχαρη, τσάι κόκκινων φρούτων και ασπράδι αυγού. 
Info: Ερμού 46, 7ος όροφος ξενοδοχείο Utopia, τηλ. Κρατήσεων 210324 1814


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

BEST OF NETWORK