To NOLAN, ένα από τα πιο επιδραστικά εστιατόρια της πόλης με το Σωτήρη Κοντιζά στο τιμόνι, αποκτά γλυκιά εκδοχή και λέγεται φυσικά Sweet NOLAN.
Tι να πεις για το NOLAN; Το μικρό, uber-cool, oh-so-urban εστιατόριο, που πάντα θα συστήσεις μεταξύ των πρώτων επιλογών και χωρίς δεύτερη σκέψη όταν σε ρωτούν "Πού να πάω για φαγητό; " και που πάντα θα σε βγάλει σωστό στα λόγια σου. To NOLAN είναι sui generis, δεν μπαίνει εύκολα σε κατηγορίες. Είναι ένα εστιατόριο που κρύβει πίσω του πολλή δουλειά, χωρίς όμως να φωνάζει γύρω από το όνομά του. Τώρα λοιπόν το NOLAN βγαίνει και σε γλυκό!

Sweet NOLAN
Τι είναι το Sweet Nolan; Είναι το Nolan σε γλυκό. Ίσως λίγο πιο άτακτο. Το sweet tooth του Nolanverse, ένα ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει γλυκά φρέσκα, λιχούδικα, άγλυκα, εμπνευσμένα από τις αναμνήσεις και τα ταξίδια μας, από αυτά που αρέσει σε εμάς να τρώμε. Με ζυμάρια, λευκές κρέμες και φρούτα, που δεν θέλουν να μπουν σε κάποια κατηγορία. Mόνο στην κατηγορία Nolan. Χωρίς απαραίτητα περίτεχνα ντεκόρ ή φύλλα χρυσού, γλυκά που καμιά φορά μπορεί να μοιάζουν απλά, αλλά δεν είναι καθόλου, που πάνε να καθησυχάσουν την αγωνία μας περισσότερο για τη νοστιμιά παρά για την εμφάνιση, γλυκά που θες τόσο πολύ να φας που δεν προλαβαίνεις να φωτογραφίσεις.

Ένα ζαχαροπλαστείο ήταν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της ομάδας. Όταν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το PS Luncheon, το τρίτο culinary project του Nolanverse πήρε σάρκα και οστά, αβίαστα, κάπως αυθόρμητα άρχισε να φτιάχνει γλυκά. Το ολόκληρο basque cheesecake στη λαδόκολλα έγινε αμέσως hit. Ακολούθησαν τα choux, τα peanut tarts, τα cinnamon rolls, το gateau. O κόσμος τα αγάπησε, αλλά μαζί του και οι δημιουργοί τους. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Sweet Nolan, ενός εργαστηρίου γλυκών, που θα φτιάχνει γλυκά ημέρας -να μυρίσει ωραία η γειτονιά. Η ομάδα του NOLAN σχεδίασε αυτό το project άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αξίες και το concept του εστιατορίου της, αλλά είχε και την τύχη να μπορεί να το συνδέσει και χωροταξικά. Στο χώρο ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο άρχισε να στήνεται το ζαχαροπλαστείο. Στο εργαστήριο του Nolanverse, στο υπόγειο του PROVELEGGIOΣ, άρχισαν να δουλεύονται τα γλυκά. Δεν ήταν μια ιδέα της στιγμής ή απλώς ένα απωθημένο. Ήταν ένα τολμηρό βήμα με στόχο την αέναη εξέλιξη.

Σε έναν χώρο σχεδιασμένο από την Trail Practice, με επικεφαλής τον Μάνο Μπαμπούνη -όπως και το Nolan και ο PROVELEGGIOΣ. Μια σύγχρονη εκδοχή του αστικού ζαχαροπλαστείου, με κύριο χαρακτηριστικό του τις μαρμάρινες προθήκες που οργανώνουν και υποδέχονται την κινητή βιτρίνα, δημιουργώντας εναλλαγές στο χώρο. Οι διαδικασίες παραγωγής και συσκευασίας των γλυκών συγκεντρώνονται σε έναν ενιαίο πάγκο, ενώ μέσα από το μικρό άνοιγμα μπορείς να βλέπεις τα γλυκά σου να ετοιμάζονται. (Και το κερασάκι στην τούρτα; Ο καθρέφτης στην οροφή!) Ποια γλυκά; Τα pasteis de nata, τα basque cheesecakes, τα cookies, τα brioche, τα chocobreads, τα choux, τις tarte tatin, τις lemon tarts, τα τσουρέκια με anko paste. Αν δεν μπορείτε να τα προφέρετε όλα, δεν πειράζει. Στο Sweet Nolan δεν θέλουν να μας μάθουν να τα λέμε, θέλουν να μας μάθουν να τα τρώμε!
Δ/νση: Aπόλλωνος 6Β, Σύνταγμα
Ωράριο: Καθημερινά 11 π.μ. - 11 μ.μ.
Τ: 210 32 40 698
IG: instagram.com/sweet_nolan
www.nolanverse.com/sweetnolan
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information