Μία κουβερτούρα που αξιοποιεί ολόκληρο τον καρπό του κακάο είναι η απάντηση της Cacao Barry στην απαίτηση για βιωσιμότητα και πιο υγιεινή απόλαυση.
Για να σου είμαι ειλικρινής δεν ήξερα πως μπορεί μία σοκολάτα να είναι πιο υγιεινή, αλλά και πιο βιώσιμη, εάν χρησιμοποιήσει ολόκληρο τον καρπό του κακάο. Πρόσφατα έμαθα πως υπάρχει μία κουβερτούρα που αξιοποιεί και την πούλπα, το μαλακό περίβλημα του καρπού, μειώνοντας το food waste και δίνοντας μία eco-friendly απόλαυση σε όλους εμάς. Η Cacao Barry κάνει το δικό της βήμα για μια πιο βιώσιμη σοκολατοβιομηχανία φέρνοντας την επανάσταση με τη σοκολάτα WholeFruit Evocao™, μια μοναδική κουβερτούρα από 100% αγνό φρούτο κακάο! H Chocolate Academy™ Athens παρουσιάσε τη νέα σοκολάτα Evocao™, προσκαλώντας chefs και επαγγελματίες σε ένα ταξίδι γεύσης και πρωτοπορίας στον κόσμο της εκλεκτής σοκολάτας, όπως την έπλασε η φύση. Εκεί βρέθηκα και εγώ και γνώρισα τη σοκολάτα WholeFruit, που είναι 100% φτιαγμένη από τον καρπό του κακάο, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, λεκιθίνη και βανίλια. Είναι αρκετά φρουτώδης και έχει μία έντονη οξύτητα που την κάνει να ταιριάζει τέλεια με passion fruit και άλλα εξωτικά φρούτα, ενώ μπορείς εύκολα να τη φανταστείς στη δημιουργία επιδορπίων υψηλής ζαχαροπλαστικής.

Με τη φρουτώδη γεύση της και το αρωματικό της προφίλ, η σοκολάτα WholeFruit αποκαλύπτει το βάθος και τη φυσική φρεσκάδα του καρπού του κακάο και δίνει τη λύση στους chefs και τους τεχνίτες που θέλουν να ικανοποιήσουν την ανάγκη των καταναλωτών για πιο υγιεινή απόλαυση επαναχρησιμοποιώντας τον καρπό του κακάο. Ταυτόχρονα, συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αγροτών και αναπτύσσει το αειφόρο προφίλ της παγκόσμιας βιομηχανίας της σοκολάτας καθώς παράγεται με 100% βιώσιμο τρόπο. Με Chefs από όλο τον κόσμο ως καθοδηγητές μέσω μιας μοναδικής και συναρπαστικής διαδικασίας, η WholeFruit είναι κάτι παραπάνω από καινοτομία: είναι μία επανάσταση για τη βιομηχανία της σοκολάτας. Η Cacao Barry μαζί με την Chocolate Academy™ Athens, θέτει ως προτεραιότητες την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στον κόσμο της σοκολάτας, εντάσσοντας την WholeFruit Evocao™ στις πρώτες ύλες της και παρουσιάζοντάς την πρώτη στους chefs και επαγγελματίες της ελληνικής σοκολατοβιομηχανίας.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information