Beauty Stars With Attitude
Τον Άγγελο Μπακόπουλο τον "παρακολουθούσα" αρκετά χρόνια, μου δόθηκε όμως η ευκαιρία να τον γνωρίσω μόλις πέρσι μέσα από τα πιάτα του. Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να "γνωρίσεις" έναν σεφ παρά μέσα από τις γεύσεις του, αφού αυτές είναι ο καλύτερος καθρέπτης τόσο του ταλέντου του όσο και της προσωπικότητάς του τελικά. Τολμηρός, οξυδερκής και άκρως δημιουργικός γευστικά λοιπόν μου φάνηκε ο Άγγελος Μπακόπουλος, που απέσπασε πολυάριθμες διακρίσεις ως executive chef των Katikies Mykonos και Katikies Santorini, οπότε ιδιαιτέρως χάρηκα όταν έλαβα νέα του. Ο ήδη καταξιωμένος, αν και μόλις 30something, σεφ σαλπάρει για Ζάκυνθο και αναλαμβάνει το σύνολο της γευστικής εμπειρίας στο ολοκαίνουριο ultra-luxury Lesante Cape που ανοίγει τις πόρτες του στο Ακρωτήρι της Ζακύνθου το Μάϊο του 2022.

Το Ξενοδοχείο
Το 5* Lesante Cape Resorts & Villas έρχεται να αλλάξει άρδην τα γαστρονομικά δεδομένα του νησιού της Ζακύνθου, με τον Άγγελο Μπακόπουλο στο τιμόνι, αλλά και το σκηνικό της φιλοξενίας με ένα project που όπως φαίνεται θα είναι πραγματικό κομψοτέχνημα, αφού κρύβει πίσω του σοβαρή δουλειά και μελετημένη επένδυση, ενώ ανήκει στην οικογένεια Βυθούλκα (βλ. Lesante Collection) με μεγάλη ιστορία και βαθιά γνώση στο χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας. Το νέο luxury resort λοιπόν, που είναι ήδη μέλος των "Leading Hotels of the World" είναι χτισμένο κατά τα πρότυπα στο στυλ ενός παραδοσιακού ελληνικού χωριού -στην πολυτελέστερη δυνατή εκδοχή του φυσικά- με την πλατεία του, γύρω από την οποία εκτυλίσσεται η "κοινωνική ζωή" του ξενοδοχείου, με εκτενή χρήση φυσικών υλικών και την πέτρα και το ξύλο να πρωταγωνιστούν. Μέρος της πέτρας που έχει χρησιμοποιηθεί έχει ανασυρθεί από το βυθό του Ιονίου Πελάγους, κάτι που μας κάνει να καταλαβαίνουμε την προσωπική διάσταση και σφραγίδα που φέρει το ολοκαίνουριο resort. To Lesante Cape θα διαθέτει σουίτες και βίλες με 62 ιδιωτικές πισίνες στο σύνολό του, μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή infinity pool, γήπεδα τένις και ελικοδρόμιο μεταξύ των πολλών άλλων facilities για να υποδεχτεί τους εκλεκτούς επισκέπτες του το καλοκαίρι. Όμως το στοιχείο εκείνο που θα το χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε τι άλλο είναι το γαστρονομικό, και ο Άγγελος Μπακόπουλος έρχεται εδώ να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο του στα τέσσερα διαφορετικά εστιατόρια που θα βρίσκουμε στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, με κοινό γνώμονα πάντα την ανάδειξη και την αξιοποίηση της ελληνικής και της επτανησιακής κουζίνας. Αλλά ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι θα συναντήσουμε και τι θα απολαύσουμε εδώ.

Τα Εστιατόρια
Όπως είπαμε και πιο πάνω το Lesante Cape θα διαθέτει τέσσερα εστιατόρια, καθένα από τα οποία θα έχει το δικό του ξεχωριστό concept, αλλά όλα μαζί θα υπηρετούν την ελληνική κουζίνα. "Πρόκειται για ένα resort με γαστρονομική ταυτότητα που έχει ως στόχο να μυήσει τον επισκέπτη στη γαστρονομική κληρονομιά και κουλτούρα των Επτανήσων", εξηγεί ο Άγγελος Μπακόπουλος, και συνεχίζει για να μας συστήσει όλα τα concept που ξεδιπλώνονται εδώ. Στο Elea restaurant, που θα είναι ανοιχτό πρωί και βράδυ, θα απολαμβάνουμε πρωινό σε επτανησιακό στυλ με τοπικά προϊόντα, χειροποίητα ψωμιά, γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακές σπεσιαλιτέ, ενώ όσον αφορά στην εμπειρία του dinner κάθε μέρα θα παρουσιάζεται και ένα διαφορετικό μενού με βάση ένα concept που ο σεφ ονομάζει "Βόλτα στα Επτάνησα", αφού ανά ημέρα το μενού θα είναι επηρεασμένο από ένα νησί των Επτανήσων. Head chef εδώ θα είναι η Όλγα Ελευθερόγλου. Μετά έχουμε το Taverna restaurant, το εστιατόριο ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας με μοντέρνες πινελιές, όπου όλα θα είναι χειροποίητα, από τα ψωμιά, τα τυριά και τα αλλαντικά, μέχρι τα λουκάνικα και τα λιαστά χταπόδια. Εδώ συναντούμε το concept " Βόλτα στα χωριά της Ελλάδας" και τις ξεχασμένες συνταγές τους. Το Novita restaurant θα είναι ένα εστιατόριο με μοντέρνα ψαροφαγία, ανοιχτές φωτιές, ρίζες λαχανικών, τοπικά ψάρια και θαλασσινά, όπου ο σεφ θα μαγειρεύει με μοντέρνο τρόπο τους θησαυρούς του Ιονίου Πελάγους. Τέλος, έρχεται το σημαντικότερο, το Fiore restaurant που θα είναι το στολίδι του resort, ένα καθαρά γαστρονομικό εστιατόριο με μοντέρνα Επτανησιακή – Ελληνική κουζίνα. Εδώ πλέον βρίσκουμε ένα υπόγειο κελάρι κρασιών, ένα cigar room με παλαιωμένες ετικέτες σε ρούμι και πολλές ακόμη συναρπαστικές εκπλήξεις. "Θέλουμε το Fiore να γίνει ένας γαστρονομικός προορισμός και να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας", δηλώνει ο Άγγελος Μπακόπουλος και συνεχίζει "Σκοπεύουμε να διοργανώνουμε και γαστρονομικά events με 3άστερους chef από το εξωτερικό, ενώ οι επισκέπτες μας θα μπορούν να επιλέγουν μεταξύ degustation και a la carte μενού. Αυτό που θα κάνουμε στο Fiore δεν έχει ξανά υπάρξει μέχρι στιγμής στην Ζάκυνθο. Στόχος μου είναι να βάλουμε την Ζάκυνθο στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη". Σημαντική στο όλο εγχείρημα είναι και η συνδρομή του pastry chef Αργύρη Πόπτσιου, συνεργάτη του Άγγελου Μπακόπουλου, που θα αναλάβει όλο το "γλυκό" κομμάτι του ξενοδοχείου, έχοντας προηγουμένως μελετήσει ενδελεχώς την επτανησιακή κουζίνα και με την πρόθεση να την αποδώσει στην πιο γλυκιά εκδοχή της μέσα από ένα μοντέρνο πρίσμα αλλά πάντα με σεβασμό στην παράδοση.

Το Μποστάνι
Επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι αυτό της farm to table λογικής, αφού όλα τα λαχανικά του ξενοδοχείου θα παράγονται εντός στον κήπο των 15 στρεμμάτων του ξενοδοχείου, ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των εστιατορίων. Φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το "Bostani Project" όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκέπτονται το μποστάνι, να μαζεύουν τα δικά τους βιολογικά λαχανικά, τα οποία θα μαγειρεύονται για αυτούς στον ξυλόφουρνο, ενώ εκεί μπροστά στα μάτια τους θα φτιάχνουν προζυμένιο ψωμί για να συνοδεύσουν το φαγητό τους. Στο ίδιο πλαίσιο μέσα στο resort θα υπάρχει ελαιώνας όπου μελλοντικά θα παράγεται το δικό τους ελαιόλαδο και αμπελώνες και winery όπου θα εμφιαλώνουν το δικό τους βιολογικό κρασί.

Στο υπόγειο κελάρι που αναφέραμε παραπάνω θα συναντούμε ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα, με έμφαση στο ελληνικό φυσικά κρασί, ενώ εδώ θα διοργανώνονται wine tastings με τη συνδρομή του sommelier, rum tastings και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα workshops, που θα ολοκληρώνουν το cellar experience.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr