Ειδικά για την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και γενικότερα για τη Σαρακοστή, η Μεγάλη Βρεταννία μας επιφυλάσσει τις πιο γευστικές εκπλήξεις.
Με την Καθαρά Δευτέρα να βρίσκεται μία ανάσα μακριά, αλλά και την περίοδο της Σαρακοστής να ξεκινά, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης έχουν ετοιμάσει πολλά και ενδιαφέροντα για όσους θέλουν να γευτούν νηστίσιμα πιάτα στο πιο κομψό περιβάλλον της πόλης. Όσον αφορά την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας λοιπόν ο ταλαντούχος σεφ και η ομάδα του επιμελούνται επί μίας από τις πιο γνωστές γαστρονομικές παραδόσεις της ελληνικής κληρονομιάς και μας παρουσιάζουν ένα αυθεντικό μενού για το Τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Στο εστιατόριο GB Roof Garden παρέα με φίλους και συγγενείς θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα στην Ακρόπολη και να γευτούμε μία συλλογή από νηστίσιμα παραδοσιακά πιάτα, όπως ταραμοσαλάτα, φάβα Σαντορίνης, χταπόδι ξιδάτο, γαρίδες και καλαμάρι στη σχάρα, σουπιές με σπανάκι, καθώς και κριθαράκι με θαλασσινά. Φυσικά από το μενού δε λείπει η φρεσκοψημμένη παραδοσιακή λαγάνα και ποικιλία από ελληνικές ελιές και χαλβά. Ας κρατήσουμε κατά νου πως και για όλη την περίοδο της Σαρακοστής το εστιατόριο θα σερβίρει καθημερινά νηστίσιμα πιάτα ημέρας.

Παράλληλα στο ατμοσφαιρικό Winter Garden θα βρούμε τα Lenten Delights. To πιο κοσμοπολίτικο lounge της πόλης, το Winter Garden City Lounge, υποδέχεται τη Σαρακοστή και μας καλωσορίζει με παραδοσιακά νηστίσιμα γλυκά από την ταλαντούχα ομάδα του ζαχαροπλαστείου του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Έτσι απολαμβάνουμε νηστίσιμους παραδοσιακούς λουκουμάδες με διάφορες επιλογές συνοδευτικών και δυο είδη χαλβά - από ταχίνι και σιμιγδαλένιο - σε συνδυασμό με το απογευματινό μας ρόφημα ή ποτήρι γλυκό κρασί.

Όμως οι "σαρακοστιανές" εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, αφού η αγαπημένη κακαβιά επιστρέφει στο GB Roof Garden. Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης ετοιμάζει και φέτος την καθιερωμένη σούπα Κακαβιά στο GB Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Χρησιμοποιώντας μόνο ψάρια και θαλασσινά ημέρας και φρέσκα εγχώρια λαχανικά, η εξαιρετική αυτή σούπα σερβίρεται σε ειδικό πορσελάνινο σκεύος και συνοδεύεται με τραγανό προζυμένιο ψωμί και αγνό λαδολέμονο. Βελούδινη, ζεστή και νοσταλγική, η Κακαβιά κρύβει μέσα της την ελληνική παράδοση και σερβίρεται καθημερινά από 1η Μαρτίου έως 17 Απριλίου.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information