October 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Γιάννης Μπαξεβάνης και Jerome Serres εν τη ενώσει!

#Tidbits *: Γιάννης Μπαξεβάνης και Jerome Serres εν τη ενώσει!

Το The Athenian House γίνεται το νέο "σπίτι" των διάσημων σεφ, προσφέροντας μία γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου με φόντο την Καλντέρα στη Σαντορίνη.

Τα γαστρονομικά νέα από τις Κυκλάδες καλά κρατούν με τα νεότερα να μας έρχονται από τη Σαντορίνη! Το διακεκριμένο ως 50 Best Discovery Restaurant, The Athenian House στην Σαντορίνη, εγκαινιάζει την 7η σεζόν του καλωσορίζοντας ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά δίδυμα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, τους Jerome Serres και Γιάννη Μπαξεβάνη.

The Athenian House

Με φόντο την ασύγκριτη καλντέρα στο Ημεροβίγλι, το The Athenian House, έχοντας ήδη αναχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό για το νησί της Σαντορίνης, δεν σταματά να εξελίσσεται και για το 2022 παραδίδει τα ηνία της κουζίνας του στον πολυβραβευμένο Έλληνα σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και τον βραβευμένο 3 φορές με αστέρι Michelin Jerome Serres.

The Athenian House

Οι δύο σπουδαίοι σεφ, έχοντας κερδίσει επάξια τον τίτλο των απόλυτων ανανεωτών της ελληνικής κουζίνας, φέτος το καλοκαίρι ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και μαζί δίνουν νέα πνοή σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές. Τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, οι προσεκτικά επιλεγμένες κοπές κρεάτων, τα άγρια χόρτα και τα γηγενή βότανα, οι καρποί και τα εποχιακά φρούτα, όλα δημιουργούν έναν Μεσογειακό καμβά εμπλουτισμένο με κορυφαίας ποιότητας ελαιόλαδο και ζουμερά λαχανικά. Το καλοκαίρι του 2022, το The Athenian House προσφέρει μία επιλογή από 3 εξαιρετικά degustation μενού: Ένα εξολοκλήρου Plant Based, ένα με προτάσεις της θάλασσας και ένα κρεατοφαγικό με πρωταγωνιστή το ελευθέρας βοσκής ή grass fed αρνί από ντόπιες φάρμες. Δύο κορυφαίες γαστρονομικές κληρονομιές, της Ελλάδας και της Γαλλίας, φέτος γίνονται ένα στη Σαντορίνη.

The Athenian House

Οι Σεφ
Ο Jerome Serres, γεννήθηκε στην Τουλούζη της Γαλλίας όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο École hôtelière de Mazamet. Έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών σε μία πλειάδα εξαιρετικών Γαλλικών εστιατορίων πλάι σε κορυφαίους σεφ, αποφάσισε να εγκαινιάσει το δικό του εστιατόριο Lautrec στη Γαλλια. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2002, μετακόμισε στην Ελλάδα, όπου είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται, καθώς σύντομα έγινε ένας από τους μόλις 5 σεφ της Ευρώπης που κατάφεραν να κερδίσουν 3 φορές από ένα αστέρι Michelin (2003, 2006, 2007) σε λιγότερα από 5 χρόνια. Το εστιατόριο Σπονδή γίνεται υπό την επίβλεψή του το πρώτο Relais & Chateaux στην Ελλάδα, ενώ το Pil Poul διακρίνεται με ένα αστέρι Michelin μόλις 4 μήνες από την στιγμή που ο Jerome ανέλαβε τα ηνία της μπριγάδας του.
 
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και αφού ολοκλήρωσε τις μαγειρικές σπουδές του σε Ελλάδα και Γαλλία, εγκαταστάθηκε στην Κρήτη. Εκεί άρχισε να εξερευνεί τους ντόπιους θησαυρούς του τόπου, τα ασύγκριτα βότανα και χορταρικά καθώς και την παράδοση που περνάει στην κουζίνα από γενιά σε γενιά. Κρίταμο και χαρούπι, χόρτα από το βουνό και την θάλασσα, φρέσκο γιαούρτι και αιγοπρόβεια κρέατα, ένας ατέλειωτος κόσμος σπουδαίων και μοναδικών υλικών ανοίχθηκε μπροστά του και μέσα από την κουζίνα του κατάφερε να τον αναδείξει στο έπακρο. Ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος ανανεωτής της ελληνικής κουζίνας, ενώ έχει αποσπάσει μια σειρά διακρίσεων και βραβεύσεων για το σπάνιο μαγειρικό του ταλέντο και την συνεισφορά του στην ανάδειξη της τοπικής κουζίνας.

The Athenian House

Ο Οινολόγος
Ο καινοτόμος οινοπαραγωγός Πάνος Ζουμπούλης, υπογράφει το εκλεπτυσμένο μενού με τα κρασιά και τις σαμπάνιες του The Athenian House, εμπλουτίζοντάς το επιπλέον με μία εξαιρετική επιλογή από ελληνικά digestifs. Η λίστα των κρασιών αποτελείται από κρασιά που προέρχονται από τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και την Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα σπάνια και μοναδικά κρασιά της Σαντορίνης βρίσκονται πάντα στον απόλυτο θρόνο του πρωταγωνιστή.

Ο Bar Manager
Ο βραβευμένος bartender Αλέξανδρος Γκικόπουλος, αναλαμβάνει τα ηνία του bar στο The Athenian House, υπογράφοντας ένα εξαιρετικό cocktail μενού με πρωταγωνιστές τα σπουδαία ελληνικά αποστάγματα, το Τσίπουρο, το Ούζο και την Μαστίχα. Το μενού του εμπνέεται από τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του νησιού της Σαντορίνης, σε έναν συνδυασμό με τη νοσταλγία της παλιάς Αθήνας. Η λίστα των αποσταγμάτων ολοκληρώνεται με μία επιλογή από προσεκτικά διαλεγμένα αποστάγματα από κάθε γωνιά του κόσμου. 

Info: The Athenian House, Ημεροβίγλι, Σαντορίνη, Τηλ. 22860 36420, 6981 464430, www.theathenianhouse.com


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information


 

BEST OF NETWORK