September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Mf Blogs

#Tidbits *: Γευστικές βόλτες στην πόλη!

#Tidbits *: Γευστικές βόλτες στην πόλη!

Καινούρια στέκια, νέα μενού, γαστρονομικά αφιερώματα, νηστίσιμες γεύσεις, πασχαλινά δώρα και ό,τι άλλο αξίζει να ξέρεις αυτές τις ημέρες.

Ο καιρός σιγά σιγά φτιάχνει – έστω και με μικρά διαλείμματα- και όλοι μπαίνουμε σταδιακά σε ανοιξιάτικους, για να μην πω σε καλοκαιρινούς, ρυθμούς. Ειδικά τώρα με το Πάσχα να βρίσκεται πρακτικά εδώ, έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο για βόλτες και εξόδους με φίλους και αγαπημένους, για να κάτσουμε έξω, να απολαύσουμε το φαγητό μας, το ποτό ή τον καφέ μας, να ανακαλύψουμε νέα στέκια και να πάρουμε δώρα για τα βαφτιστήρια μας, και όχι μόνο. Παρακάτω σου μάζεψα μερικά μόνο από τα πολλά και όμορφα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην πόλη σε παλιά αγαπημένα αλλά και ολοκαίνουρια hot spots!

GB Corner

 

GB Corner Gifts & Flavors
Αν είσαι νονά, αν είσαι καλεσμένη κάπου για το Πάσχα ή αν απλώς εκτιμάς τα πιο stylish δώρα ακόμη και για τον εαυτό σου (και γιατί όχι; ), όλοι ξέρουμε που θα βρεις τις πιο εντυπωσιακές σοκολατένιες πασχαλινές δημιουργίες. Οι πιο κομψές προτάσεις δώρων, τα πιο λαχταριστά γλυκά και οι πιο ιδιαίτερες σοκολατένιες λιχουδιές με την υπογραφή του βραβευμένου Γάλλου Pastry Chef Arnaud Larher μας περιμένουν στο GB Corner για να γεμίσουν χαρά τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή να στολίσουν το δικό μας σπίτι. Σοκολατένια αυγά σε υπέροχες γεύσεις και σχέδια, παραδοσιακά τσουρέκια και κουλουράκια, χειροποίητες λαμπάδες, είδη σπιτιού, ένδυσης, αξεσουάρ καθώς και ιδιαίτερα έργα τέχνης βρίσκονται όλα εδώ. Και ας μην ξεχνάμε πως αν σκοπεύουμε να κάνουμε Πάσχα στο κλεινόν άστυ, το GB Rood Garden (βλ. κεντρική φωτό) με την Ακρόπολη και τα βεγγαλικά σε πρώτο πλάνο στρώνει τα κομψά του τραπέζια τόσο για το Αναστάσιμο δείπνο, όπου πρωταγωνιστεί η παραδοσιακή μαγειρίτσα, όσο και για την Κυριακή του Πάσχα, όπου δεν λείπει το live carving station με το αρνί και το κοντοσούβλι, πάντα με την υπογραφή του Executive Chef Αστέριου Κουστούδη. 

cookoovaya


Cookoovaya
Το μοναδικό concept του Wise Cuisine, όπως ακριβώς μας το έχουν συστήσει οι Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς και Μάνος Ζουρνατζής, συνεχίζει να εξελίσσεται με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη για το καλό φαγητό, την ασυμβίβαστη ποιότητα και την άψογη εξυπηρέτηση. Η "σοφή κουζίνα" που δοκιμάσαμε πριν λίγες μέρες δια χειρός Περικλή Κοσκινά ξέρει να σέβεται τη γη και το περιβάλλον, τα υλικά, αλλά και τον άνθρωπο, δημιουργό και καταναλωτή. Νέο μενού λοιπόν σε ένα από τα πιο αγαπημένα μας εστιατόρια στην πόλη, που επιλέγει -ή ακόμη καλύτερα επιμένει- να μαγειρεύει με ό,τι είναι αυτό που έχει διαθέσιμο εκείνη την ημέρα ο μάγειρας-τεχνίτης στα χέρια του και να το μεταμορφώνει σε πιάτα γεμάτα γεύσεις, αρώματα και μνήμες. Το νέο μενού παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερη "ευελιξία", ας μου επιτραπεί ο όρος, αφού πέρα από αυτά που θα δεις γραμμένα στον κατάλογο, μπορείς να βάλεις και τη δική σου δημιουργική σκέψη στο παιχνίδι. Τι εννοώ; Μπορείς επί παραδείγματι να μάθεις την ψαριά της ημέρας και να ζητήσεις να σου μετουσιώσουν το ψάρι της επιλογής σου σε ό,τι εσύ θέλεις, όπως μισό ωμό και μισό ψημένο ή και μαγειρεμένο όπως το έχεις λαχταρίσει. Εμείς δοκιμάσαμε ένα μαγιάτικο σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: με ελαιόλαδο πλούσιο σε πολυφαινόλες (όπως το βλέπεις στη φωτογραφία να λάμπει δια της απλότητάς του), με σκόνη πορτοκάλι, λάδι δυόσμου και σουσάμι και με άγρια χόρτα περασμένα από κάρβουνο, και έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Αν τα πετύχεις στο μενού μη χάσεις για κανένα λόγο το Χταπόδι στα κάρβουνα με φάβα Σαντορίνης και γλάσο ξυδιού και τα Χτένια στον ξυλόφουρνο με φάβα, πιπεριά και τομάτα. Στην Cookoovaya θα δοκιμάσεις μία ουσιαστική βιωματική κουζίνα στην πιο αυθεντική εκδοχή της. 

manouka

Manouka
Ένα γευστικό ταξίδι στην Κρήτη ξεκινάει σήμερα στο rooftop restaurant Manouka στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia και θα κρατήσει μέχρι τις 17 Απριλίου. Οι κρητικές συνταγές εμπνέονται από τα καλούδια της γης και είναι σχεδιασμένες για μοίρασμα, παρέα και απόλαυση. Με τον ίδιο τρόπο η ομάδα του manouka έχει δημιουργήσει ένα ειδικό μενού που αποπνέει από την αρχή μέχρι το τέλος κρητική παράδοση και δίνει έμφαση σε εμβληματικά πιάτα, τα οποία παντρεύονται αριστοτεχνικά με επιλεγμένα κρητικά κρασιά και cocktails κάνοντας την συνολική εμπειρία ακόμα πιο μοναδική. Πλούσια σαλάτα με σταμναγκάθι και απάκι, λεπτή τραγανή και πεντανόστιμη Σφακιανή πίτα με μυζήθρα, γευστικότατο ζυγούρι που λιώνει στο στόμα με χειροποίητα σκιουφιχτά, στακοβούτυρο και μπόλικο τριμμένο ανθότυρο και φινάλε με κρητικά κουμπάνια, την πιο ωραία εκδοχή των λουκουμάδων, μαζί με γηγενείς οινικές ποικιλίες, όπως το μοσχάτο σπίνας, το βιδιανό, το λιάτικο και το μανδηλάρι, μας προσκαλούν στο ωραιότερο γευστικό ταξίδι με αυθεντικό άρωμα Κρήτης. Εννοείται πως από την εξίσωση δεν θα λείψει η κρητική τσικουδιά… πώς θα μπορούσε άλλωστε; 

fridays

TGI Fridays
Ποιος είπε πως νηστεία και Fridays δεν μπορούν να πάνε μαζί; Τα αγαπημένα μας εστιατόρια με την πιο fun ατμόσφαιρα και τις πιο comfort γεύσεις συνεχίζουν για ολόκληρη τη Σαρακοστή να σερβίρουν το ειδικό μενού Easter Delights με τα πιο δημοφιλή τους πιάτα σε νηστίσιμες εκδοχές αλλά και νέες προτάσεις που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Μη χάσεις τα Fridays Glazed Cauliflower Bites, τραγανές πικάντικες μπουκιές κουνουπιδιού τηγανισμένες πανέ με τη διάσημη Jack Daniel’s sauce, και την αγαπημένη Sambuca Shrimp Marinara Pasta, η οποία κάνει την επανεμφάνισή της με cajun spiced γαρίδες, σε σπιτική κόκκινη marinara sauce με fettuccine, ενώ το Ginger Green Bowl με γαρίδες σχάρας είναι σίγουρο πως θα το ζητάς και μετά τη νηστεία, όπως άλλωστε και τη veggie εκδοχή των λατρεμένων μας Fajitas (βλ. φωτό). Αν πάλι δεν νηστεύεις, ή μετά το Πάσχα, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το νέο υπερτέλειο Philly Cheesesteak Burger, που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα. Εννοείται πως υπάρχει και νηστίσιμο burger με Beyond Meat, το παγκοσμίως διάσημο Plant-based burger με φυτική πρωτεΐνη, χωρίς σόγια και γλουτένη. Να θυμίσουμε πως στα Fridays ό,τι βρίσκεται στο πιάτο μας είναι πάντα χειροποίητο και φρέσκο, ετοιμασμένο καθημερινά στις κουζίνες των εστιατορίων από ποιοτικές πρώτες ύλες, ενώ τα λαχανικά προέρχονται από φάρμες πιστοποιημένες με το πρότυπο GLOBAL GAP. 

warehouse


Warehouse Assemblage
Μετά το Warehouse ήρθε και η συνέχεια! Το Warehouse Assemblage, πάνω στην πλατεία Μητροπόλεως, είναι ένας high-end πολυχώρος 540τμ, που είναι και κάβα, και delicatessen, και coffee & pastry κατάστημα. Πρόκειται για ένα υβριδικό concept που προσφέρει, υψηλής ποιότητας, premium προϊόντα retail & on the spot, με όρους πολυτελούς κάβας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Εδώ θα βρεις dispensers της Enomatic, οι οποίοι δίνουν την ευκαιρία για δοκιμή ή/και κατανάλωση, σπάνιων και ακριβών φιαλών, πρόσβαση σε εκατοντάδες ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο, καθώς και αφρωδών και σαμπάνιας σε αποκλειστικότητα, όπως το σπίτι της Egly-Ouriet. Προσφέρονται καφέδες speciality & origin ψημένοι από τη Wisecup και γλυκά φτιαγμένα από τον γνωστό pastry chef Αλέξανδρο Κόνιαρη. Ο χώρος πλαισιώνεται από εξοπλισμό υψηλού σχεδιασμού και γνωστών brands, συντηρητές IP, μηχανές καφέ Evo Dalla Corte XT, πούρα, πωλητήριο προϊόντων Loveramics, της οποίας το Warehouse αποτελεί τον  αποκλειστικό αντιπρόσωπο. Στο υπόγειο βρίσκεται ένα εργαστήριο R&D, ένα κελάρι για bonded φιάλες και ένας χώρος για παρουσιάσεις και private functions 15 ατόμων. 

Avancai

Avancai 
Ένα νέο μαγαζί στο Χαλάνδρι (Σωκράτους 4), το πρώτο Show-Service Cocktail Restaurant της πόλης, ήρθε για να καταπλήξει "απρόσμενα" τις μέρες και τις νύχτες μας με ένα πρωτόγνωρο, μουσικο-χορευτικό, γαστριμαργικό ταξίδι στη μαγική Λατινική Αμερική. Εδώ μας σερβίρει προσωπικά η Φρίντα Κάλο, ενώ χορεύει, τραγουδά και παίζει κυριολεκτικά μιούζικαλ μπροστά στα μάτια μας, και εμείς απολαμβάνουμε αυθεντικά Tiki-cocktails με την υπογραφή του Παναγιώτη Πούλη. Δοκιμάζουμε Empanadas Brasilenas (με κιμά κοτόπουλου, ανανά, φρέσκο κρεμμύδι, σουσαμέλαιο, κόλιανδρο), Burrito Chili con Carne (με μοσχαρίσιο κιμά, κόκκινα φασόλια, πιπεριά jalapeno, τυρί cheddar) και all time classic Fajitas, Carne Asada Chimichurri (χοιρινή μπριζόλα μαριναρισμένη με λαχανικά σχάρας και rustic potato chips), Picanha Brasileira (βραζιλιάνικη κοπή μοσχίδας με chimichurri sauce και μικρή σαλάτα ανανά) και Pollo Asado (στήθος κοτόπουλο μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή και μεξικάνικα μπαχαρικά). Φυσικά κλείνουμε με Churros με σοκολάτα και τριμμένο φουντούκι, με Chimichangas με ψητή μπανάνα και σοκολάτα ή με Peruvian Magic Muffin (Soufflé  σοκολάτας πορτοκαλιού με παγωτό). Τα σαββατοκύριακα ερχόμαστε για brunch στο ίδιο ακριβώς musical show service κλίμα. 

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

BEST OF NETWORK