Ο γνωστός σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης υπογράφει το μενού του ανανεωμένου all-day bistro Vibo στην καρδιά της Γλυφάδας.
Με λιγότερο από 1 χρόνο στο ενεργητικό του, το ultra-cute Vibo στη Γλυφάδα έχει ήδη αποκτήσει το δικό του κοινό στα νότια προάστια, που το τιμούν καθημερινά από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Ακριβώς όμως επειδή ποτέ δεν πρέπει να μένεις στάσιμος και να επαναπαύεσαι, πράγμα που γνωρίζει πολύ καλά ο εξαιρετικά έμπειρος Νίκος Σκρέμπος (βλ. Hytra), το Vibo ανανεώνεται, στρέφεται περισσότερο προς το κρασί και αναθέτει στον πολύ καλό και πάντα "νόστιμο" σεφ Γιάννη Μαρκαδάκη την επιμέλεια του μενού του, το οποίο κλείνει δημιουργικά το μάτι στην πιο comfort πλευρά της ζωής!

Με το όνομά του να προέρχεται από τη φράση Vita Bona (ευ ζην), το Vibo κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή με την πολύχρωμη οροφή του, τη χαριτωμένη αύρα του και την εξωστρεφή "αυλή" του στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Γλυφάδας, ενώ υποδέχεται τη νέα σεζόν με ανανεωμένη διάθεση. Για τους λάτρεις του καφέ λοιπόν o Στέφανος Δωματιώτης της Create σε συνεργασία με την Taf, δημιούργησε το Vibo blend, έναν ιδιαίτερο καφέ με πλούσια γεύση και έντονα αρώματα, που μας βοηθάει να ξεκινήσουμε τη μέρα μας αρωματικά και ευχάριστα.

Οι γευστικές προτάσεις είναι επίσης all-day με ένα brunch-πρωινό που διαρκεί μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και ακολουθείται από το κατεξοχήν μενού που μας συνοδεύει μέχρι το βράδυ. Το νέο μενού λοιπόν, όπως είπαμε και παραπάνω, ανήκει στον αγαπημένο σεφ Γιάννη Μαρκαδάκη, που ακολουθεί εδώ τη φιλοσοφία του comfort food, με μεσογειακές επιρροές, και ισορροπεί μεταξύ της γαλλικής, ιταλικής και ελληνικής γαστρονομίας. Οι πρωινές ώρες αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τα signature αυγά στην Κοκοτιέρα με τριμμένη ντομάτα και γλυκιά γραβιέρα ή τη φριτάτα αγκινάρας με αυγά και εστραγκόν, το special γιαούρτι Μυτιλήνης Αδαλή με γκρανόλα και κυδωνόπαστο ή το super bowl πρωτεΐνης με γάλα αμυγδάλου, χαρούπι και φυστικοβούτυρο.

Από το μεσημέρι και μετά τα πιάτα αλλάζουν και η comfort δημιουργικότητα του Γιάννη Μαρκαδάκη μεταφράζεται σε πιάτα νόστιμα και με ουσία, που θέτουν τις βάσεις για ένα χαλαρό lunch-break ή dinner με φίλους και ωραίες οινικές επιλογές. Εμείς δοκιμάσαμε μία υπέροχα δροσερή σαλάτα με "λαζάνι" από κολοκύθι, φιλέ αμύγδαλο, κατσικίσιο τυρί και dressing από μηλίτη, που σου άνοιγε εύκολα την όρεξη για τη συνέχεια.

Δηλαδή τις signature και πραγματικά φανταστικές τηγανητές αγκινάρες με ροζ γκρέιπφρουτ, πεκορίνο, ελληνική μαύρη τρούφα και μία hollandaise από κυανό.

Το Ταρτάρ από μοσχάρι flat iron με κράκερ πατάτας, φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα, παρμεζάνα, λάδι τρούφας και ελαιόλαδο, που ήταν πολύ ισορροπημένο και σίγουρα θα αγαπηθεί από τους meat lovers για τη βαθιά κρεατένια γεύση του.

Αλλά και τα λαχταριστά Flatbreads, τόσο όσο πρέπει τραγανά και τόσο όσο πρέπει αφράτα. Εγώ δοκίμασα το Tartufo με κρέμα τρούφας, ραγού από μανιτάρια και τυρί fontina. Κάπου εδώ να σημειώσω πως σίγουρα θα επιστρέψω για την Carbonara αλλά και την Cotoletta a’la Milanese, που -γνωρίζοντας το μαγειρικό στυλ του σεφ- θεωρώ πως θα είναι comfort-twisted αριστουργήματα!

Το μενού συνδυάζεται με πολλές επιλογές από την άκρως ενημερωμένη λίστα κρασιών με ετικέτες τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα, που θα μιλήσουν κατευθείαν στην καρδιά κάθε ορκισμένου wine lover. Στη φωτογραφία το Limniona Oenops Wines, το οποίο έχει ετικέτα με σύστημα γραφής Braille, κάτι που πάρα πολύ με εντυπωσίασε και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σου. Τέλος, το ίδιο προσεγμένη είναι και η high-end λίστα κοκτέιλ, με έντονη Ευ Ζην φιλοσοφία, καθώς όλες οι συνταγές είναι χωρίς ζάχαρη, κρύβουν γευστικές εκπλήξεις, με τα χαρακτηριστικά Kombucha κοκτέιλ, ένας healthy πειρασμός, που θέλεις να δοκιμάσεις!
Γρηγ. Λαμπράκη 16, Γλυφάδα, τηλ. 2108948202
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information