top article

Η θέα "αφ’ υψηλού" πάντα μας μαγεύει και μας συνεπαίρνει, ιδίως τώρα που το καλοκαίρι έφτασε για τα καλά και οι βραδιές μας γίνονται και πάλι ιδανικές για alfresco εμπειρίες. Η Αθήνα μας είναι γεμάτη από υπέροχες ταράτσες και βεράντες με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, ακόμη και μέχρι τη θάλασσα, και εννοείται πως πολλές ακόμη θα αναφέρουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά έτσι για αρχή σου μάζεψα τις 4+1 rooftop εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις για να ξεκινήσεις το καλοκαίρι σου "από τα ψηλά"!

#Tidbits *: 4 + 1 γευστικές ταράτσες στην πόλη!

Pool Your Cinema
Ο καθένας μας έχει τις αδυναμίες του, αλλά το θερινό σινεμά νομίζω είναι η αδυναμία των περισσοτέρων εξ ημών, αφού θεωρώ λίγα πράγματα ταυτίζονται τόσο με το καλοκαίρι και τις όμορφες βραδιές του. Αν τώρα στην εξίσωση προσθέσεις το μαγικό σκηνικό του rooftop pool της εμβληματικής Μεγάλης Βρεταννίας, τη θέα στο Λυκαβηττό και τις γεύσεις του αγαπημένου μας Executive Chef Αστέριου Κουστούδη, νομίζω πως έχουμε το μεγάλο μας νικητή. Το Pool Your Cinema λοιπόν επιστρέφει στον 7ο όροφο της Μεγάλης Βρεταννίας για δεύτερη χρονιά και εμείς δεν μπορούμε να κρύψουμε τη χαρά μας για αυτήν την πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία rooftop θερινού σινεμά στην καρδιά της πόλης. Αγαπημένες κλασσικές ταινίες και μεγάλες επιτυχίες του Hollywood έρχονται στη μεγάλη οθόνη και μας κρατούν συντροφιά τα νοσταλγικά βράδια του καλοκαιριού σε ένα ρομαντικό σκηνικό δίπλα στην πισίνα. Η γεύση έχει ρόλο πρωταγωνιστή φυσικά με τον Αστέριο Κουστούδη να έχει επιμεληθεί ένα απολαυστικό ατομικό σετ μενού με fingerfood, που θα συνοδεύσει το ποτό μας, καθώς θα χαλαρώνουμε στις αναπαυτικές πολυθρόνες της πισίνας. Χειροποίητα nachos, πίτσα με ζυμάρι αργής ωρίμανσης, Black Angus cheeseburger και καραμελωμένα ποπκόρν με βανίλια Μαδαγασκάρης και ανθό αλατιού μας χαρίζουν απολαυστικές στιγμές, ενώ βλέπουμε την ταινία μας. Το Rooftop Cinema λειτουργεί Πέμπτη με Κυριακή. (www.grandebretagnestore.com) 

the modernist

The Modernist Rooftop
Δεν ξέρω αν έχει τύχει να ανέβεις στην ταράτσα του αρκετά άρτι αφιχθέντος στο κλεινόν άστυ The Modernist Athens (αδελφάκι φυσικά του γνωστού για πολλά και ενδιαφέροντα, μεταξύ των οποίων και το μοναδικό design του, The Modernist Hotel στη Θεσσαλονίκη). Εάν λοιπόν κι εσύ -όπως και εγώ μέχρι πολύ πρόσφατα- αγνοούσες πως υπάρχει rooftop και μάλιστα ανοικτό από το πρωί, τότε χάνεις. Η θέα είναι απίστευτη, όπως βλέπεις εμφανώς και από τη φωτογραφία, και μπορείς να πας για καφέ, απολαμβάνοντας το blend που φτιάχνεται ειδικά για το The Modernist από την Taf Roasters, για ποτό και κοκτέιλ, με την υπογραφή του γνωστού τοις πάσι Νίκου Μπάκουλη, ή και για φαγητό, σε μορφή snack πιο πολύ, με το μενού είναι σχεδιασμένο από το Ergon. Όπως βλέπεις τίποτα εδώ δεν έχει αφεθεί στην τύχη, καθώς πολλά και ωραίο ονόματα έχουν συμβάλλει στην εμπειρία που θα ζήσεις από το πρωί έως αργά το βράδυ σε αυτήν την καταπράσινη και αέρινη ταράτσα, η οποία όπως έμαθα μπορεί να κρατηθεί και για προσωπικά ή επαγγελματικά events. 
(www.themodernisthotels.com) 

mira me

Mira Me Athens 
Ανανεωμένο υποδέχεται την ωραιότερη σεζόν του χρόνου το rooftop του Mira Me Athens. Ο χώρος "ντύθηκε" με μια κομψή, πλήρως ανοιγόμενη τζαμαρία, έτσι ώστε η αγαπημένη ταράτσα του ξενοδοχείου να μπορεί να λειτουργεί όλες τις εποχές του χρόνου, από το πρωί έως το βράδυ, πράγμα λογικό να κάνεις, όταν έχεις αυτή τη θέα στην Ακρόπολη! Αλλαγές όμως έχουμε και στο γευστικό τερέν με νέο σεφ τον Γρηγόρη Μπονιάκο (πάντα με επικεφαλής τον executive chef Άρη Ρούσσο). Η μέρα ξεκινάει από νωρίς εδώ με Taf Coffee και brunch, και συνεχίζεται με λαχταριστό comfort food και φανταστικά κοκτέιλ. Όλα είναι φτιαγμένα με μαεστρία από τις καλύτερες πρώτες ύλες, εποχιακά φρούτα και λαχανικά από επιλεγμένες φάρμες, μποστάνια και μικρούς παραγωγούς και φυσικά "χειροποίητα", ενώ η κουζίνα στηρίζεται στην ελληνική και τη μεσογειακή σκηνή με κάποιες επιρροές από την Ασία. Νέα άφιξη και ο εξαιρετικός pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης που υπογράφει με άποψη τα γλυκά. Η λίστα κρασιών είναι σχεδιασμένη από τον βραβευμένο οινοχόο Άρη Σκλαβενίτη για να ταιριάζει ιδανικά με το menu, και ανάμεσα στις επιλογές σε μπύρες θα βρείτε την Delphi και τη Marea, δυο ελληνικές φρέσκες και πολύ ιδιαίτερες ετικέτες από την μικροζυθοποιία Elixi της Χαλκίδας. Όσο για τα cocktails, οι bartenders είναι εξπέρ στο είδος τους, ενώ οι baristas από τα καλύτερα χέρια της Αθήνας. 
(www.mirameathens.com) 

manouka

 

Manouka 
Το αγαπημένο wine restaurant, εκτός από την Ακρόπολη στο πιάτο, σερβίρει και ενδιαφέροντα νέα, αφού μόλις έσβησε το πρώτο του κεράκι και ανανεώνεται με νέο μενού και νέα ονόματα. Φυσικά ο Head Sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος και ο ταλαντούχος bartender Γιάννης Πίσσας παραμένουν στο πόστο τους, αποτελώντας την ψυχή και τη βάση της εμπειρίας μας εδώ, αλλά κάτι μαθαίνουμε για αλλαγές στην κουζίνα, τις οποίες ακόμη δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε, αλλά θα έρθει και η ώρα τους. Πάντως εδώ, στον 7ο όροφο του Utopia Hotel, θα ανέβεις από το πρωί για καφέ, πρωινό, brunch και θα συνεχίσεις όλη σου τη μέρα γευστικά και άκρως ποιοτικά. Η φιλοσοφία της κουζίνας αντανακλά στις γευστικές μνήμες και τις επανατοποθετεί με σύγχρονη ματιά και τεχνική.  Ο Μάνος Στρατάκης, δημιουργός του manouka, είχε ένα πράγμα στο μυαλό του, ένα μαγαζί που να αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα και να την αναβαθμίζει. Σε αυτό το πλαίσιο η κουζίνα του manouka κάνει το επόμενο βήμα, μια μετάβαση στην σύγχρονη Ελληνική κουζίνα και όσα εκείνη πρεσβεύει σε ευρηματικότητα και fusion παρεμβολές. Στο νέο μενού που έρχεται όλα τα πιάτα πατάνε στο αρχέτυπο της παράδοσης και της ελληνικής διατροφικής συνήθειας και εμπλουτίζονται με τις κατάλληλες δόσεις εξωτισμού και fusion μαεστρίας. Dumpling λαχανοντολμάς, παπουτσάκι αλλιώς, με ταρτάρ μοσχάρι και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, θέτουν τις βάσεις, ενώ στη γευστική πατίνα του manouka παραμένουν οι θησαυροί του τόπους μας το λάδι, το βούτυρο, το μέλι, τα χόρτα, τα αλλαντικά, τα ψάρια τα οποία όμως γίνονται καμβάς γαστρονομικής πρωτοτυπίας. 
(Ερμού 46, 7όροφος ξενοδοχείο utopia, 2103241814)

Foundry

The Foundry Suites Athens Rooftop Garden
Ένας πραγματικός κήπος κρύβεται στο rooftop του The Foundry Suites, και εάν δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη αυτό το μαγικό, καταπράσινο μυστικό με την φανταστική θέα, τότε πρέπει να ασχοληθείς άμεσα και να τον επισκεφτείς. Σαν να βρίσκεσαι ξαφνικά σε μία κρυμμένη αθηναϊκή αυλή, αλλά με θέα Ακρόπολη και Φιλοπάππου, εδώ θα περάσεις βράδια χαλαρά και όμορφα κάτω από τα αστέρια, με συντροφιά άπαιχτα cocktails και πίτσα, αλλά και ξεχωριστές οινικές ετικέτες. Πιο συγκεκριμένα η Αναστασία Τριανταφυλλίδη (βλ. Noel, Zurbaran Athens, Frater and Soror και Odori) αναδεικνύει μοναδικά, και φέτος, τα φρέσκα μυρωδικά, φρούτα και μπαχαρικά της ελληνικής γης και της Μεσογείου σε 12 cocktails εμπνευσμένα από το ελληνικό δωδεκάθεο, ενώ ο chef Δημήτρης Πελέκης εκπλήσσει και πάλι συνθέτοντας απρόσμενα υλικά στις φρέσκες Neapolitan style πίτσες του, που φτιάχνονται live μπροστά μας. Αναζητήστε τις εκτός μενού πίτσες, όπως την ιδιαίτερη Καρμπονάρα, με παστό κρόκο αυγού και crispy bacοn, την πίτσα με ντομάτα Σαν Μαρτσάνο, καυτερό μέλι και μοτσαρέλα ή την πίτσα με φρέσκια μαύρη καλοκαιρινή τρούφα από τη Δράμα. Τις συνοδεύουμε με μπύρες από ελληνικά microbreweries ή με ένα από τα 12 κρασιά Ελλήνων παραγωγών της ανανεωμένης λίστας που περιλαμβάνει πλέον και κρασιά φυσικής οινοποίησης και βιοδυναμικής καλλιέργειας.
(www.thefoundrysuitesathens.com) 


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>
window.addEventListener('message', function(event){ console.log("Message received from the child: " + event); });